Vil du at Raspberry Pi 4 skal ha et moderne grafikkort? Denne ingeniøren jobber med det

Din nye Raspberry Pi 4 vil ikke slå på? USB-C-kabelproblem nå bekreftet offisielt The Raspberry Pis medskapere Eben Upton sier at ikke alle USB-C-kabler vil drive Pi.

Har du lyst på å hekte et high-end grafikkort til Raspberry Pi 4? Det kan være mulig.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Mens $ 35 - $ 55 Raspberry Pi 4 kan kjøre den 20 år gamle Quake III på et anstendig klipp, er moderne spill og 3D-grafikk utenfor mulighetene til grafikk ombord.

Inntil nylig virket utsiktene til at Pi 4 håndterer moderne 3D-grafikk ved hjelp av et kraftig diskret grafikkort fjernt.

Nå har Colin Riley, teknisk stab hos chipdesigner AMD, tatt et betydelig skritt mot å knytte en fungerende, diskret GPU (Graphics Processing Unit) til lavprisutviklertavlen.

Riley, ikke fremmed for å spre Raspberry Pi-brett, loddet USB 3-brikkesettet om bord på Pi 4 for å avsløre pinnene under - som en del av et forsøk på å legge til et fungerende PCIe-grensesnitt, typen som brukes av moderne GPU-er.

Det var vanskelig å jobbe ut hvilke pinner som var viktige, på grunn av at databladet til Pi's VL805 USB 3-kontroller var konfidensiell, men Riley fant opp nyttig informasjon på nettet som gjorde at han kunne finne ut pinnene som betyr noe.

Deretter brukte han et mikroskop for å rengjøre, utvide og legge loddepinn til pinnene, slik at et PCIe-stiger-kort og PCIe-bryterkort som muliggjorde fire PCIe-spor kunne festes til brettet.

Etter flere forsøk på å starte opp Pi, og det Riley kaller litt "profesjonell vingling" av PCIe-sporet, fikk Riley styret til å starte opp. Selv etter oppstart ble ingen PCIe-enheter oppdaget, noe som førte til at Riley justerte Compiled Device Tree for Pi slik at den kjente igjen de fire PCIe-sporene.

Ved hjelp av disse PCIe-sporene klarte Riley å koble opp flere VL805-baserte USB3-kort, som han sier fungerer "utmerket".
Å få mer maskinvare som jobber med PCIe-sporene ser vanskelig ut, selv om Riley jobber med det.

En SATA-kontroller basert på en JMicron JMB363 blir oppdaget riktig, og selv om Riley sier at det foreløpig ikke er noen driver, beskriver han fremgangen så langt som veldig lovende.

Riley prøvde til og med et par GPU-er, Radeon HD 7990 GPU og en Nvidia GTX 1060, som du kan se nedenfor. Mens han ikke har hatt noen suksess ennå, eksperimenterer Riley nå med en tilpasset konfigurasjon for å la PCIe Base Address Register få nok plass til å kartlegge en GPU til Pis minne.

Bilde: Colin Riley / http://labs.domipheus.com/blog/raspberry-pi-4-pci-express-it-actually-works-usb-sata-gpu/

I en senere oppdatering sier Riley på Twitter at en "fungerende GPU er usannsynlig, men likevel vil gi den en gang :) For meg så jeg noen andre som sa at det var en mulighet for at jeg bare måtte prøve det! Hvis det ender med å fungere, ' Jeg kan prøve å bygge noen open source-spill som vil trenge ombygget for ARM ".

Selv om Riley får en GPU som kjører med Pi, vil en moderne GPU bli flaskehalset av den maksimale gjennomstrømningen til grensesnittet, noe som tilsvarer omtrent PCIe 2.0.

Den nylig utgitte Raspberry Pi 4 markerer en betydelig oppgradering for Pi, introduserer en ny CPU og GPU, øker Pis minne til 4 GB, introduserer USB 3.0 for rask lagring og legger til støtte for doble 4K-skjermer.

For å finne ut mer om Raspberry Pi 4, sjekk gjennomgangen, galleriet eller intervjuet vårt med Upton om det nye styret.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 4

  • Raspberry Pi 4: Denne tingen er en PC, sier styrets skaper Eben Upton
  • Raspberry Pi 4 Model B anmeldelse: Dette brettet kan virkelig erstatte din PC
  • Raspberry Pi 4: En omvisning i det nye brettet
  • Bilder: Hva er Raspberry Pi 4 Model B? En nærmere titt på det nye styret og hva det kan gjøre

© Copyright 2020 | mobilegn.com