Ukens runde opp: Vil du grue deg til en ny helg med DIY? Frykt ikke - vi kan hjelpe

Ikke alle er kuttet ut til å være en CIO. Du trenger visse fysiske attributter.

Skuldrene dine må være brede for å bære byrden for IT- og driftsavdelingen, føttene dine må være kvikke for å smette seg unna anskaffelsestrådene og booby-feller, øynene dine må være som ørnen for å få øye på fjerne, men innkommende risiko, og hjertet ditt må være laget av stein for virkelig alle tror du er en komplett idiot.

CIO overlevelsestips: Å kjøpe kake til ansatte er ikke nok til å vinne dine arbeidere overPhoto: Natasha Lomas

silicon.com denne uken avdekket åtte av de viktigste grunnene til at alle ser ut til å hate CIO. Heldigvis har den også noen få forslag til hvordan man kan vinne tilbake noen få hatere, og ingen av dem innebærer å kjøpe kaker på fredager.

Teknologi har alltid vært en kilde til spenning på kontoret, og med den økende forbruket av teknologi, pluss utviklingen av menneskeheten til et tettsittende og urimelig stillesittende pattedyr, blir ting verre.

Som figurhode for avdelingen er CIO direkte i skuddlinjen. Fortvil ikke. Stå stolt og la Round-Up ta deg gjennom noen av de vanligste problemene og løsningene, med noen få ekstra forslag Round-Up har tenkt ut av seg selv.

Konsumering av teknologi betyr at de fleste ansatte tror de vet alt. Med barn kan dette være morsomt og sjarmerende. Med sjefen for markedsføring og kommunikasjon er det smertefullt og pinlig.

Svaret? Vær zen. Hvis menneskelige ressursteam setter spørsmålstegn ved SAN-utplasseringen din, kan du ønske det mangfoldet av meninger velkommen. Sett opp fora slik at folk kan dele tankene og ideene sine. Gi arbeidsstyrken en stemme. Bare deleger styreleder for forumet til en stedfortreder.

Et annet problem er suksessen til Apple. Takket være Cupertino-giganten og erkerival Google, tror alle teknologien er enkel. Forbrukerteknologi er, eller i det minste ser det ut til å være. Dette er magien som Apple og Google vever. De skjuler kompleksiteten for brukeren og reduserer teknologien til blanke knapper. Ingen skader i dette da det gjør folk mer interessert i teknologi, men dessverre tilsvarer ikke interesse forståelse.

ZEN CIO-tipset ditt er å prøve å forklare sluttbrukeren hvordan enterprise tech fungerer annerledes, eller start en policy for å bringe din egen IT for arbeidere og supportavdelinger som kjøper sin egen teknologi. Gi dem deretter tilbake de nedbrutte gamle bærbare PC-ene når CRM ikke klarer å fungere ordentlig på den nye flash-nettbrettet. Men spark den rundt kontoret bare for å vise dem hvem som er sjefen.

Det er mange flere ekte tips om å vinne over jevnaldrende i artikkelen på silicon.com, og alt hjelper deg å slutte å fremstå som en komplett idiot. Med mindre du er en komplett idiot, i så fall kan Round-Up ikke hjelpe deg ...

Sosial snusking

Sosiale medier er alt gjennomgripende i virksomheten. Markedsføring folk elsker det. Ledelsen hater det. Nå påvirker det til og med menneskelige ressursteam, noe som er irriterende fordi det kutter i lur tid.

Sjefer er blitt advart om at å misbruke verktøy for sosiale medier - for eksempel for å finne ut hva ansatte sier om selskapet på nettet eller for å snike seg til jobbsøkere - er et nei.

Å kikke på søkere er et spesielt problem. I virkeligheten er onus på ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com