Det sjefen ønsker er å endre seg - her må IT også endres

Med næringslivet forsiktig optimistisk med tanke på utsiktene til økonomisk oppgang, endres administrerende direktørers prioriteringer. IT-avdelinger må tilpasse strategiene sine deretter.

Chief execs 'bekymringer begynner å bevege seg fra ren kostnadskutt til å beholde kunder og øke relasjonene, ifølge analytikerhuset Gartner. Frafallet fra nedgangen vil imidlertid administrerende direktører ha en "mentalitet i lavkonjunktur" for de kommende årene.

Konsernsjefers prioriteringer endres - og administrerende direktører vil føle effekten
(Fotokreditt: Shutterstock)

Gartner har identifisert fem hovedspørsmål for administrerende direktører i år, og hvordan de vil påvirke CIO.

Slutten på omstillingen
Selskaper kommer nå til slutten av omstillingsarbeidet som ble startet i løpet av nedgangen i fjor, for eksempel kostnadsbesparende prosjekter, arbeid for å holde utgiftene under kontroll, eller bli kvitt underpresterende eller unødvendige eiendeler. Eventuelle nye initiativer vil sannsynligvis bli finansiert ved å bruke innsparingen fra omstruktureringen, i stedet for nye kontanter - så CIO-er bør forvente å måtte finansiere kommende arbeid uten å øke budsjettene.

Gjenoppbygging av tillit
Mens forbrukere fortsatt er på vakt mot big business og ikke er sikre nok på å forbedre økonomiske forhold til å begynne å bruke igjen, vil administrerende direktører gi topp fakturering til tiltak som kan hjelpe deres virksomhet til å gjenvinne tillit i kjøperne. IT-sjefer bør forvente å prioritere arbeid som gjør selskapets interne arbeid mer åpen og gjennomsiktig, med forretningsintelligens som sannsynligvis vil se "sterk interesse".

Planlegger for en retur til vekst
Mens administrerende direktører vil begynne å gjøre seg klar for en vekst i forretningsveksten i år, vil de også fokusere på en defensiv strategi for å dempe effekten av en eventuell andre nedgangstid. "For dette formål må CIO-er sørge for at de er i stand til å segmentere aktivitetene i organisasjonen, slik at hver del av teamet kan fokusere på det som er viktigst. Ett team tar seg av kostnadsoptimaliseringsaktiviteter, mens et annet er fokusert på fremtid, "sa Gartner.

Virkningen av regulering
Selv om regjeringer i tidligere år kan ha foretrukket lett berøringsregulering for næringslivet, har finanskrisen ført til at de har fått en mer praktisk rolle - enten direkte, gjennom redningsaksjoner, eller indirekte, gjennom økt lovgivning. CIOs må være på topp med eventuelle endringer i regulering som kommer i løpet av de neste 24 månedene og IT-systemene som må settes i verk for å støtte dem.

Vil effekten av lavkonjunktur være langvarig?
Ekspeditører på C-nivå vil fundere over hvor lenge virkningene av lavkonjunkturen på bedriften vil vare - hvor lang tid vil det vare til industrien deres kommer tilbake til for eksempel vekst før nedtur, og vil selskapets nåværende balanse mellom å presse vekst og holde lysene på er passende for fremtiden - og vil IT trenge å gå inn for å gi selskaper et innblikk i hvordan de skal takle de kommende årene.

Som et resultat "må IT investere i å forstå kundens intensjon, forutsi virkningen av forretningsforhold og koble strategi til utfall", sa Gartner.

© Copyright 2020 | mobilegn.com