Hva ønsker årtusener fra jobben?

CES 2020: Trendene og teknologiske forretningsfordeler bør bry seg om Enterprise-teknologier som AI, dataanalyse og 5G, som ligger til grunn for de nyeste IoT-dingsene, smarte enhetene og autonome kjøretøyene og vil være på full visning på CES 2020.

Mer fra CES 2020

  • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
  • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
  • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
  • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Når baby boomers eldes ut og Gen Xers blir eldre, kommer flere og flere tusenårsfolk inn i arbeidsstyrken. Stereotypier florerer, men en ting er sikkert: Millennials bringer mange endringer på arbeidsplassen.

Et panel på CES 2020 som heter "So, You Hired a Millennial" diskuterte nettopp disse spørsmålene.

Under ledelse av Wall Street Journal's John D. Stoll var det klart de første minuttene hvordan tusenårsansatte ser arbeid: De ønsker oppfyllelse, en god og ærlig arbeidskultur, mulighet for avansement, fleksibilitet, og de er villige til å jobbe hop å finne det rette stedet.

Det høres ut som ingenting nytt, og det er fordi det ikke er det. "Millennials blir kjørt mye, " sa Stoll.

CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet)

Stereotypier florerer, og hvis paneldeltakerne er riktige, er de i stor grad sanne. Å grave seg inn i hvorfor disse stereotypiene er, er panelet dypere.

Hva ønsker årtusener fra jobb?

Alle i panelet var enige om at årtusener driver mye transformasjon på arbeidsplassen. Vanlige temaer for hva de vil høres ut som en avståelse: De vil ha mye fleksibilitet (som å kunne jobbe eksternt), de vil at arbeidsgiveren deres skal investere i sin profesjonelle fremtid, de vil ha mye tilbakemelding og de vil føle seg verdsatt.

Mens arbeidsplassens ønsker virker gjentagende, er det en kjerne som går gjennom dem som dominerte mye av diskusjonen: Millennials vil at jobbene deres skal bety noe.

De skiller seg ikke fra jobbene sine så mye som eldre generasjoner gjør, noe som viser i det tilbakevendende temaet å finne mening. Verdien denne aldersgruppen stammer fra sitt arbeid betyr at de ønsker at selskapet skal dele sine verdier, men mest av alt for å se dem som partnere og ikke bare ansatte.

På spørsmål om hvordan man rekrutterer årtusener var hovedtemaet gjensidighet, og det gjennomsyrer flere nivåer av årskullets arbeidsstil.

Gjensidighet kommer frem når arbeidstakere og arbeidsgivere investerer tid i hverandre: Millennials føler ikke behovet for å være lojale mot en arbeidsgiver som ikke investerer tid i dem gjennom fordeler, karriereutvikling og lignende.

Det kommer også opp når det gjelder tilbakemeldinger: De vil bli fortalt når de gjør en god jobb, men ønsker at tilbakemeldingene skal komme uformelt og tilfeldig slik at arbeidet føles mer som et partnerskap.

Lage en ny type arbeidserfaring

Ledere som lette etter klare, handlingsdyktige ting, fikk en av panelisten Charles Kergaravat, internasjonal markedssjef i Klaxoon: Bedrifter må begynne å tenke på målrettet å lage en ny type "ansattes opplevelse."

"Behandle ansatte som potensielle kunder, " sa Kergaravat, akkurat som bedrifter pleide å tenke på når de lager en butikkopplevelse.

"Millennials vil ikke ha bordtennisbord og gratis brus, " sa panelmedlem Gerald Kierce, stabssjef i FiscalNote. "De vil føle at arbeidsgivere ønsker å gjøre livet bedre gjennom gode fordeler og muligheter til å vokse."

Når du prøver å lage et godt arbeidsmiljø for årtusener er det ikke nødvendig å se etter noe nytt: De tingene de ønsker er velkjente. Å jobbe for å integrere disse tingene på arbeidsplassen, og å gjøre det ærlig, kan være nøkkelen til å holde den største arbeidsdemografiske fornøyd.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com