Hvor Valves rykter om SteamBox kunne gå

Valves innsats for å bringe Steam til Linux, så vel som selskapets samarbeid med Intel om å forbedre grafikkdriveren og ytterligere optimalisere OpenGL-porten til Valves egen kilde-motor, skaper mye spenning og fanfare. Det virker som om Valve også blir skitten og skitten på maskinvareutvikling; Dette er basert på Valve-ansatt Jeri Ellsworths interessante kommentarer om intern maskinvareprototyping, spesielt innsatsen på den bærbare databehandlingsfronten. Men gitt Valves nylige press mot Linux som en alternativ plattform for Steam-drevne programvaretitler, og Valve-medgrunnlegger Gabe Newells voksende forakt mot Windows 8, har noen antydet at selskapet kan lansere ny maskinvare, for eksempel en Valve-bygget datamaskin som er uoffisiell kalt "SteamBox."

Med tanke på det, gitt den enorme installasjonsbasen og tankedelen som Valve har i spillmiljøet, høres ikke konseptet med en Linux-drevet PC-lignende konsoll av Valve for forbrukeren ut som for mye strekk, spesielt med nylig lagt til Big Picture-modus i Steam og push for mer innovative menneskelige grensesnitt-enheter. Hvis et SteamBox-lignende produkt noen gang kommer til å bli utført, er jeg ikke sikker på om Valve ville frigitt maskinvare på egenhånd gitt at det først og fremst er et programvareselskap. Utover prototypefasen, må Valve tape sin egen design til produksjon og sikre at den oppfyller riktige ordrekvoter for maskinvare for å garantere et utmerket smell for pengene på kinesiske elektronikkforsyningskjeder; Ventil vil også bli sett til kundene ved å tilby garantier og støtte for maskinvare og programvare. Gitt hvor lite selskapet blir sammenlignet med Nintendo og Sony, kan dette bli overveldende på lang sikt, uten å investere videre i Valves interne infrastruktur.

Så hvilken annen mulighet vil Valve ha for å skyve en mulig SteamBox-plattform til massene, samtidig som de støtter kostnader og forbedrer tilgjengeligheten av den nevnte maskinvaren for publikum? Valves svar kan ligge i en maskinvarestrategi lik den fra The 3DO Company.

3DO Company var opprinnelig en konkurrent på videospillkonsollarenaen på 90-tallet. Trip Hawkins, daværende administrerende direktør i 3DO, bestemte at en konsoll basert på et sett med faste spesifikasjoner vil bli gitt ut til forskjellige OEMs, inkludert Panasonic for produksjon, angripe andre konsoller som var mye mer lukket og ikke underlicenser maskinvaren til andre selskaper. Utviklere som laget programvare for 3DO-konsollen hadde en latterlig lav inngangsbarriere takket være lave royalty. Dessverre, som en konsekvens av nesten ikke-eksisterende avgiftsgebyrer til utviklere, endte partier som produserte og solgte sin egen versjon av 3DO, med å selge konsollene til mye høyere priser enn konkurransen på grunn av mangel på midler til maskinvaresubsidier, noe som kunne har blitt dekket av høyere royalty. Hvis de hadde vært like høye som Nintendo-, Sega- eller Sony-konsollene, hadde 3DO kanskje hatt et bedre skudd. En annen feil med tilnærmingen til lave publiseringsgebyrer var mangelen på kvalitetskontroll og et stort utvalg av relativt middelmådige spill som overfylte gode titler som Wing Commander III og Road Rash . Etter noen år ble 3DO-konsollen tatt av markedet, og selskapet byttet til en utviklingsstrategi som bare var programvare, som ble brukt frem til 3DO Company søkte konkurs i 2003.

Hvorfor vil jeg foreslå at Valve kan innta en lignende strategi for sitt første forsøk inn i konsollrommet, med all undergang og dysterhet som omringet 3DO-konsollen? Jeg tror at det som ikke fungerte for 3DO, kunne fungere veldig bra for SteamBox-plattformen, gitt Valves svært vellykkede publiseringsplattform, så vel som et pent størrelse på inntektene samlet inn fra utviklere, og dermed bedre bidra til maskinvaresubsidier som ville være nødvendig for få systemet i hendene på så mange spillere som mulig. Kan jeg ærlig talt være 3DO-måten bedre enn å ha Valves produkt helt internt? Her er flere grunner til at jeg tror dette ville være en god innsats for Valve:

  • Fleksibilitet: I stedet for å utvikle ett enkelt produkt, kan Valve gi en baseliste med spesifikasjoner til tredjepart, og hvis de oppfyller eller overgår standardene som er diktert av Valve, kan de velge å motta en "SteamBox Certified" -logo samt tilgang til Valves tilpassede Linux-distribusjon med all hemmelig saus og fikseringer.
  • Forblir lite og fokusert: Ventil kan forbli det lille programvareutstyret det er for øyeblikket og la et selskap som har erfaring med maskinvare håndtere alle problemer som er involvert i konsoller, for eksempel garantier og reparasjoner.
  • Velg vinnere og tapere: Valve vil i det vesentlige ha fullstendig kommando her, og forbeholde seg retten til å nekte sertifiseringer til selskaper som utvikler skodd maskinvare og ikke oppfyller Valves standarder for kvalitet.
  • Markedsinntrengning: Med alle tredjeparter som lager sin egen kompatible SteamBox-maskinvare, skaper Valve et maskinvarefenomen som ligner det som er opprettet av IBM PC. Med de forskjellige variantene av SteamBox har kunden et valg som ikke er begrenset til en enkelt stil, og produkttilgjengeligheten er mye mer uttalt på en global front.

Dette er rene spekulasjoner. For alt vi vet, kan det hende at Valve ikke en gang vurderer om de skal komme inn med en slags toppkasse, og det kan ganske enkelt være en røykskjerm eller en annen distraksjon. Likevel er det hyggelig å drømme og tenke på hva Gabe Newell har i vente for de mange Valve-fans der ute.

Hva sier du? Hvis du har et annet tiltak på SteamBox-prosjektet, kan du legge inn en kommentar i diskusjonen.

"Trenger" Ctrl + Alt + Del tegneserie, brukt med tillatelse fra Tim Buckley

© Copyright 2020 | mobilegn.com