Hvorfor 41% av IT-ansettelsesansvarlige sier at det blir vanskeligere å finne teknologisk talent

Hvorfor 41% av IT-ansettelsesansvarlige sier at det blir vanskeligere å finne teknologtalent Noen 80% av teknologi- og ingeniøransvarlige rapporterer om et gap mellom tilgjengelig teknisk talent og typen talent de trenger, ifølge Modis.

Nesten hvert selskap blir til et teknisk selskap til en viss grad, og takten i digital transformasjon og teknisk adopsjon har lagt en belastning for utvikling, sikkerhet, drift og andre teknologiteam. Men mens 67% av beslutningstakere som ansetter teknologi og ingeniører sa at de vil øke antall ansatte i 2019, sa 41% å finne talent med riktig teknisk ferdighetssett har blitt vanskeligere, ifølge en onsdag-rapport fra Modis.

Majoriteten (80%) av de 1 006 undersøkte lederne for teknisk og teknisk ansettelse sa at det er et gap mellom tilgjengelig talent og hvilken type talent de trenger. Av kandidatene hvis ledere har fått interesse fra, er det bare 57% som har de nødvendige tekniske ferdighetene, viser rapporten.

Myke ferdigheter blir også stadig viktigere for IT-arbeidere å ha, men vanskelig å finne, rapporten funnet. Ansette ledere sa de har vanskeligst for å finne kvalifiserte kandidater med ferdigheter i kommunikasjon (23%), teamarbeid (22%), problemløsing (19%), kritisk observasjon (19%) og tilpasningsevne (16%).

Når det gjelder å tiltrekke og beholde talent, ansetter ledere muligheten til å avansere i karriere, lønn og løft, og muligheten til å innovere og skape nye produkter, prosjekter eller ideer som de viktigste fordelene som trengs for å holde teknologarbeidere i et selskap. De rangerer også fleksible timer (39%), jobber eksternt (23%) og opplæringsprogrammer (11%) som fordelene de mener appellerer mest til potensielle ansatte.

69% var imidlertid også enige om at arbeidere er mer bekymret for lønn og total kompensasjon enn stabiliteten og levetiden til selskapet, ifølge rapporten. Omtrent 36% av ansettelsesansvarlige sa også at arbeidere forventer en lønn som er høyere enn markedsgjennomsnittet for deres rolle, fant rapporten.

Kreative CIO-er kan fylle talentgap i organisasjonene sine ved å opplære dagens ansatte, tilby generøse kompensasjonspakker og utforske andre alternativer som outsourcing og automatisering, anbefaler eksperter.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 41% av teknologi- og ansettelsesansvarlige sa at det er vanskeligere å finne talent med riktig teknisk ferdighetssett. - Modis, 2019
  • 67% av beslutningstakere som ansetter teknologi og ingeniører sa at de ønsker å øke antall ansatte i 2019. - Modis, 2019

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com