Hvorfor 5G, AI og IoT-kombinasjonsboksen vil være så kraftig for dataanalyse

Hvorfor 5G, AI og IoT-kombinasjonsboksen vil være så kraftig for dataanalyse Ved å kombinere 5G, AI og IoT vil det hjelpe selskaper å samle inn mer data, analysere det raskere, komme med mer nøyaktige spådommer og raskt iverksette tiltak.

Takket være den høye båndbredden, den lave latensen og muligheten til å støtte høyere endepunktdensitet, vil 5G tillate selskaper å samle inn mer data, analysere dataene raskere, komme med bedre spådommer og raskt iverksette tiltak. Jeg snakket med Bill Menezes, sr. Hovedanalytiker med Gartner, om hvordan 5G vil påvirke dataanalyse og IoT-teknologi. Følgende er et redigert utskrift av samtalen vår.

Bill Detwiler: Så Bill, fortell meg litt om hvordan du ser 5G påvirke IoT-teknologi, kanskje, på kort sikt. Kommer det til å ha stor effekt i det hele tatt når vi ser på kanskje ett, to år fremover?

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Bill Menezes: Vel, vår forventning er at selv om IoT til slutt vil være en stor del av det 5G kommer til å skape fordeler for, i løpet av de neste årene vil det være relativt begrenset. Det er et par grunner til det, og det ene er at mange av de IoT-spesifikke teknologinovasjonene som vil bli integrert i 5G, ikke vil skje før de neste utgivelsene. Og så, gitt de kommer ut i løpet av de neste tre til fem årene, og selvfølgelig er det etterslep for kommersielle produkter, vil IoT være en stor del av det på det tidspunktet, men egentlig ikke i begynnelsen.

Så vår forventning er at i de første stadiene, IoT som kommer til å bli mest utført, er de applikasjonene og implementeringene som krever veldig rask dataoverføring, ikke sant? Det er den første fordelen med 5G. Og så ser vi på en prognose som sier at de to største brukssakene for IoT, si innen 2023, kommer til å være bilindustrien for innebygde tilkoblede bilmoduler. Vi tror det vil utgjøre nær 40 prosent av 5G moduler installert base, innen 2023, og den andre er, tro det eller ei, utendørs overvåkningskameraer, ikke sant? I myndigheter og fysisk sikkerhet. Det kommer til å være omtrent en tredel av de installerte 5G-modulene i den samme tidsrammen.

Så akkurat der, ser du på over 70% kommer til å bli regnskapsført av to applikasjoner som drar nytte av virkelig høye datahastigheter og mye dataoverføring og til en viss grad en forbedring i tidsforsinkelsen. De IoT-spesifikke elementene som er avhengige av ting som massiv maskintypekommunikasjon og ultra-lav latens høy pålitelighet kommer til å utfolde seg på lengre sikt.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon

Bill Detwiler: Og du nevnte data, og en av grunnene til at gjennomstrømming er så viktig i disse dager, er rundt analysen som blir gjort med disse dataene, og hvordan disse dataene blir brukt utover bare behovet for å overføre informasjon ... i en måte som lar deg behandle informasjonen og deretter ta en handling på den måten. Snakk litt med oss ​​om disse dataene når det gjelder analyse og utover, på lang sikt, når vi først har kommet til de applikasjonene som virkelig samler inn så mye data. Hvordan skal 5G spille inn for å tillate selskaper å utvide analysene?

Bill Menezes: Visst. Hvis du ser på hva vi tror noen av de viktigste IoT-teknologiene, selv bortsett fra 5G, er en av de store kunstig intelligens, og kunstig intelligens kommer til å være et stort element når det gjelder hvordan du bruker det på de enorme beløpene av data som denne enorme, tette populasjonen av 5G-endepunkter vil samle for ting som prediktiv analyse, ikke sant?

Så en kombinasjon av å kunne støtte en virkelig høy befolkning av IoT-endepunkter, i en gitt implementering, i et lite område, for eksempel som et smart bygg eller et område i en liten by eller en virksomhetsmiljø som produksjon, er at det gjelder AI til dataene som kommer gjennom mye raskere tidsrammer på grunn av den lave latenstiden, vil gjøre det mulig for et høyere og høyere nivå av kunstig intelligens å gjøre ting som forutsigbar analyse slik at for eksempel i en IoT-implementering, kan det være en kontroll implementering, ikke sant? Presisjonsproduksjon.

Du er i stand til å ha intelligensen til å gjøre ting på et mye mer granulært, presist nivå før på grunn av evnen til å gjøre mye bedre forutsigbar analyse som 5G kommer til å støtte versus, si, gjeldende teknologier som 4G, ikke sant? Så hvis du har en kablet, fiber bredbåndstilkobling, kan du gjøre mye av dette nå. Fordelen med 5G er at du kommer til å kunne gjøre mer av det i en setting der du ikke trenger å ha den tilknyttede forbindelsen.

Forskning: Hvordan 5G vil transformere virksomhet (TechRepublic Premium)

Bill Detwiler: Det var faktisk det neste spørsmålet mitt, som er hvor mye av en spillskifter det er å kunne gjøre det trådløst? For å kunne ha en fiber, eller bedre enn fiber ... Aktuelle fiberhastigheter for den siste milen, for det ... Men også kunne ha flere enheter. Du får flere enheter, du får høyere båndbredde og du har ikke utgiftene, du har ikke tidsbegrensningene for å måtte legge fiber, å måtte kjøre kabler.

Bill Menezes: Vi ser allerede noen av disse fordelene i 4G-nettverk når det brukes i innstillinger som produksjon. Muligheten over tid til å utvikle seg til en 5G-distribusjon betyr at du kan støtte flere av disse sluttpunktene, og du kan samle mye mer data og ha så mye høyere nivå av determinisme på grunn av den lave latenstiden. Nå, hvor vi ser fordelene med det i områder ... Vi nevnte produksjon, ikke sant? Så hvis du har et anlegg som trenger å omskolere hvert par år, kan ideen om at du kommer til å kunne bevege deg rundt de maskinene uten å måtte koble kabelen for å få den samme typen bredbåndstilkobling til alle sensorer og kontrollpunkter på det maskineriet, det er en stor fordel.

Du kan allerede gjøre det med 4G, men ettersom disse sluttpunktene muliggjør mye mer sofistikerte operasjoner i det maskineriet, tilgjengeligheten av 5G og det faktum at du kommer til å kunne betjene det med en ganske høy servicekvalitet kontra, for eksempel, et alternativ som Wi-Fi, det er der du skal begynne å se fordelene. Og se, det er kjente brukssaker. Akkurat nå, når du tenker på 5G, er forventningen at de kommer til å være nye brukssaker som dukker opp som vi egentlig ikke en gang har tenkt på.

Hvis du tenker på begynnelsen av 4G, tror jeg ikke det var mange mennesker som spekulerer i det, ok, nå som vi skal ha LTE overalt, skal vi få Uber og sosiale medier kommer til å bli gjennomgripende, ikke sant? Med høyoppløselig video. Det er ting som kom frem etter hvert som det ble klart, spesielt da utviklere virkelig kunne jobbe med nettverkene, hva som skulle være mulig, og vi forventer helt at noen nye implementeringer i IoT vil dukke opp som virkelig kanskje ikke er på radaren ennå.

Så ja, autonome kjøretøy. Ja, medisinsk bildebehandling i høy oppløsning. Kanskje du kan hjelpe deg med å bruke virtual reality for ekstern kirurgi. Dette er alle muligheter, men vi tror at det sannsynligvis vil være noen ting som dukker opp som lyspæren tennes, det er som, ja, det burde vi ha forventet.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com