Hvorfor 5G (og til og med 6G) ​​kan sette virksomheten din i fare for et nettangrep

Hvordan bygge 5G-nettverk i urbane offentlige rom George Townley, direktør for trådløs utvikling og prosjektstyring ved Skypackets, forklarer hvordan New York City bygger trådløse nettverk i parker.

5G-fremtiden vil gå raskt og åpne for nye muligheter for innovasjon overalt. Dessverre kan det også sette forretningsdataene dine i fare.

Ny forskning fra forskere fra ETH Zurich, University of Lorraine / INRIA, og University of Dundee, 5G forbedrer databeskyttelse som tilbys i 3G- og 4G-standarder, men det "det er ikke så sikkert som håpet, " i henhold til University of Dundee's Saša Radomirovic, som sitert i en nyhetsartikkel om universitetet.

"I sin nåværende tilstand lukker ikke 5G alle sikkerhetsgapene, noe som kan føre til at mange cyberangrep og brukere blir belastet for mobiltelefonbruk av en tredjepart, " sa Radomirovic i artikkelen. Og mens teamet har foreslått rettelser, er de "fortsatt bekymret for de mindre enn perfekte personvernbeskyttelsene som gir brukere sårbare for målrettede angrep, " sa Radomirovic.

Som bemerket i rapporten bruker 5G-standardene fra 3GPP en autentisert nøkkelutvekslingsprotokoll for sikkerhet. Rapporten bruker imidlertid ikke "gjensidige godkjenningskrav og avtaleegenskaper på den etablerte nøkkelen".

Mot slutten av rapporten fremsetter forfatterne flere anbefalinger for hva som kan gjøres for å forbedre sikkerheten til 5G. Disse inkluderer å stille spesifikke krav for at 5G skal inneholde manglende beskyttelse, undersøke oppsigelser og rollen som SQM, og fremheve viktigheten av formelle testmetoder.

"Den viktigste takeawayen fra vårt arbeid er at å innføre en ny teknologi uten en streng formell analyse av spesifikasjonene kan føre til alvorlige konsekvenser, " sa Radomirovic i artikkelen.

Selv om disse problemene eksisterer i 5G, som er svært nær den formelle lanseringen, har fremtidens 6G trådløse nettverk også potensielle sikkerhetsproblemer. Som påpekt i en Network World-rapport, er terahertz-baserte 6G-nettverk ikke så immun mot Mennesker i Midt-angrep som en gang trodde. De mindre frekvensene ble antatt å være for små til å avskjære, men forskning publisert i tidsskriftet Nature har vist at en angriper kan avlyttes på disse nettverkene uten å bli oppdaget.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 5G-nettverksstandardene mangler kritisk sikkerhetsbeskyttelse og kan sette virksomheter og brukere i fare.
  • Terahertz-baserte 6G-nettverk, en gang antatt å være immun mot mann-i-Midt-angrep, kan bli avlyttet uten at offeret vet det.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com