Hvorfor 5G krever nye antennekonstruksjoner for å levere raskere hastigheter

Testing av Verizons nye 5G-nettverk i Chicago CNETs Jessica Dolcourt var en av de første journalistene som testet utrullingen av Verizons nye mobile 5G-nettverk i Chicago. Finn ut resultatene fra 5G-testene hennes.

Mobilnettoperatører over hele verden begynner sine første utrullinger av 5G-nettverkstjenester, noe som oppdager vanskeligheter med å distribuere 5G-mobilnett. For å levere raskere hastigheter til abonnenter, krever 5G-standarder mer komplekse antenneutforminger og distribusjonsstrategier, ifølge ABI Researchs Rise & Outlook of Antennas i 5G-rapport.

Hvordan mobilnettoperatører over hele verden implementerer 5G

I følge rapporten er nettverksoperatører i Japan og Korea avhengige av stor grad på 3, 5 GHz-båndet, også kalt C-Band, for å skaffe 5G nasjonalt. "Dette kan potensielt kreve opptil 4x antall antall eksisterende cellesteder som brukes, " ifølge rapporten, "selv om løsninger som Huawei UL / DL-avkobling kan dempe begrensningene. Det er imidlertid planer om å bruke små celler på en slik måte å nå dette målet. " I den første måneden med 5G-tilgjengelighet i Sør-Korea, tegnet 260 000 mennesker seg over landets tre mobilselskaper.

Selv om små celler er nyttige i tettbebygde områder, og derfor mer anvendelige i et metropolmiljø som Tokyo eller Seoul, kan det være dyrt å øke antallet cellesider, noe som gjør det ikke kostnadseffektivt å distribuere i landlige eller forstadsområder. "Spesielt avgjørende vil være fast trådløs tilgang, og muligheten til å nå ut til boligsamfunn og små bedrifter i by- og bygdesamfunn, og gi dekning som tilsvarer fiberoptikk, " heter det i rapporten.

Bruken av millimeter wave (mmWave) band skjer først i Nord-Amerika, med AT&T og Verizon som benytter teknologien. Hensynet til overgang av spektrumallokeringer som nå er i bruk for å levere 4G LTE og gamle 3G-tjenester, vil skje "i løpet av de neste årene", på land-for-land-basis.

De første 5G-mobilnettdistribusjonene er ikke frittstående, noe som krever tilstedeværelse av andre nettverk for å koble seg til, selv om de bruker 5G-tilkoblingen på forespørsel. Dette er gunstig for smarttelefoner, da det kan tjene til å øke batterilevetiden, da tidlige 5G-modemer, som tidlige 4G LTE-modemer, er relativt strømhungrige. 5G-trafikk forventes å formørke 4G innen 2026, ifølge rapporten.

Betydningen av antennedesign og MIMO for å øke gjennomstrømningen

Nyere smarttelefonmodeller, som Samsung Galaxy S9 og iPhone X, bruker 4x4 MIMO-antenner (Multiple Input Multiple Output) for å øke gjennomstrømningen - datamengden en telefon kan laste ned, ellers kalt båndbredde. Massiv MIMO-teknologi vil øke med økningen av 5G, med 8x2 og 8x8-konfigurasjoner på kort sikt, og 16x16, 32x32 og 64x64-konfigurasjoner, eller høyere, i løpet av de neste årene.

MIMO-adopsjon vil også bli drevet av "aktive antenner", som inkluderer aktive komponenter, ikke bare metallstenger, kondensatorer og ledere. Aktive antenner forventes å "vokse fra nesten 6% i 2017 til over 10% innen 2021, " drevet av MIMO og Massive MIMO-konfigurasjoner, ifølge rapporten.

Hvis du vil vite mer om den endrede tilstanden til trådløse nettverk, kan du lære hvorfor trådløse Internett-leverandører fremdeles er nødvendige i en alder av 5G, og hvorfor bevis for bakdører i Huawei-utstyr kollapser under lett kontroll.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com