Hvorfor 82% av HR-lederne spår sin rolle, vil være ugjenkjennelig om 10 år

Hvordan forberede arbeidskraften din for den digitale epoken På MIT CIO-symposiet i 2019 diskuterte Amy DeCastro fra Schneider Electric hvordan HR- og IT-team kan samarbeide for å oppfylle arbeidstakere.

Tidligere kjent som personell på 1980-tallet, skifter HR-sektoren igjen og utvikler seg til People-team, viser en Sage-rapport. Arbeidsstyrken gjennomgår egne endringer, og blir mer mobil, teknologisk aktivert og mangfoldig, med fem forskjellige generasjoner som jobber sammen.

Midt i et teknologisk forstyrrende arbeidsmiljø, sliter de ansatte med produktiviteten, men lav arbeidsledighet gjør hold og motivering av talent avgjørende. Sages rapport om endring av ansiktet på HR, utgitt onsdag, fant at HR-lederne prioriterer å skape bedre ansattes erfaringer, noe 92% av de spurte sa er viktig for å motivere til produktivitet.

Rekruttering og ansettelse av topptalenter: En guide for bedriftsledere (gratis PDF) (TechRepublic)

Ved å fokusere på ansattes erfaring vil rollen som HR bli kjent som People-leder, fant rapporten. Majoriteten (94%) av de 500 undersøkte HR-personellene forventer å se endringer i HR to People-transformasjon de neste tre til fem årene, og nesten halvparten (47%) sa at disse endringene vil være betydelige. Overveldende 82% av HR-lederne sa at dette skiftet vil gjøre rollene deres ugjenkjennelige om 10 år.

Cirka 18% av lederne for HR og People sa at de føler at de allerede har gjort overgangen fra HR til People. Rapporten definerte People Companies som organisasjoner, "der bedriftsledere vet den kritiske viktigheten av å investere i folket, og tiltrekke og beholde de beste, for
for å drive selskapets vekst. "I disse selskapene må HR-ledere og team omfavne nye roller, ansvar og ferdighetssett, ifølge rapporten.

Teknologi vil også spille en massiv rolle i HR-transformasjonen: 79% av HR-lederne rangerte teknologiske endringer og dens innvirkning på arbeidsplassen som en av driverne for disse endringene, fant rapporten.

Eksempler på forskjellige måter HR vil begynne å jobbe på, inkluderer fleksibelt arbeid, datadrevet beslutningstaking og kontinuerlig resultatstyring. Nesten 70% av de spurte sa at de forventer at de ansattes forventninger til HR vil endre seg fullstendig i løpet av de neste tre årene, noe som gjenspeiler de betydelige endringene HR selv vil gjennomgå.

Rapporten fant for å skape bedre ansattes erfaringer. HR-ledere endrer måten de ansetter på. Mer enn en tredjedel (38%) av HR- og People-teamene ønsker å skape en sømløs kandidatreise fra rekruttering til onboarding, noe som gjør talentinnsamlingsprosessen hyggelig og smidig. Omtrent 56% av HR- og People-teamene sa at de tar i bruk automatisering og kunstig intelligens (AI) teknologi for å hjelpe rekrutteringsprosessen.

Den tekniske siden av People-team

Rapporten fant at sanntidsanalyse vil spille en stor rolle i funksjonen til People-team. For øyeblikket er 42% av People-beslutningene datadrevet, men 51% sa at de planlegger å få tilgang til data i sanntid i løpet av et år. Rapporten refererte til disse dataene som People Science, eller en tilnærming til data science som gir innsikt i mennesker.

Andre topptekniske prioriteringer for HR-team inkluderer sky (43%) og mobilteknologi (36%). Imidlertid er 42% av HR-lederne bekymret for organisasjonenes evne til å følge med på teknologiendringer de neste 10 årene.

Paul Det er klart at mange selskaper tar i bruk nye teknologier og gjør fremskritt innen HR-avdelingene deres på vei mot en 'People' -funksjon, like mange forblir motstandsdyktige mot investeringer, 'sa Paul Burrin, visepresident for Sage People, i en presse utgivelse. "Selv om forskningen vår avslører at 53% av HR-lederne i dag sliter med å gjøre saken til endring, spiller HR-avdelingene, rekrutterer ansatte, engasjerer sine arbeidere og oppmuntrer til produktivitet en viktig rolle i fremtidens arbeid. Bedrifter ignorerer dette på deres egen fare. "

Hvis selskaper ønsker å lande konkurransedyktig talent, må de støtte og legge til rette for HR til People-transformasjon, bemerket rapporten. Ved å opprette menneskefokuserte HR-team, vil bedrifter kunne følge med på det utviklende arbeidsbildet.

For mer, sjekk ut hvorfor AI kan være det verktøyet HR-teamet ditt trenger for å ansette og beholde det beste talentet på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag


Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
vladans, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | mobilegn.com