Hvorfor AI vil skape $ 2,9 T i forretningsverdi innen 2021

AI i medisin: Teknikk som kan forbedre pasient-lege-opplevelsen Lær hvordan bruk av kunstig intelligens i helsevesenet kan komme pasienten til gode - uansett kjønn, alder eller rase. AI kan spesielt gjøre en forskjell i medisinsk behandling av kvinner og premature babyer.

Revolutionen av kunstig intelligens (AI) begynner å lønne seg: I 2021 vil AI-utvidelsen skape 2, 9 billioner dollar i forretningsverdi, og 6, 2 milliarder timer arbeidernes produktivitet globalt, ifølge en Gartner-rapport utgitt mandag.

Gartner definerte AI-forstørrelse som en partnerskapsmodell for AI og mennesker som jobber sammen for å forbedre kognitive prestasjoner, inkludert læring og beslutninger.

Spesiell rapport: Administrere AI og ML i bedriften (gratis PDF) (TechRepublic)

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

"Utvidet etterretning handler om at folk utnytter AI, " sa Svetlana Sicular, forskningsdirektør i Gartner, i en pressemelding. "Etter hvert som AI-teknologien utvikler seg, vil de kombinerte menneskelige og AI-evnene som utvidet intelligens tillater gi de største fordelene for bedriftene."

I 2020 spår Gartner at beslutningsstøtte / forstørrelse vil være den største typen AI når det gjelder størst forretningsverdiøkning og færrest hindringer for adopsjon, etterfulgt av agenter, smarte produkter og beslutningsautomatisering. I 2030 vil beslutningsstøtte / utvidelse overgå alle andre typer AI-tiltak, og utgjøre 44% av den globale forretningsverdien som er innhentet fra AI, fant Gartner.

Den viktigste kilden til forretningsverdi skapt av forsterket intelligens finnes i kundeopplevelsen, ifølge rapporten. AI-forsterkning kan redusere feil samtidig som den leverer bekvemmelighet og personalisering til kundene i stor skala.

"Målet er å være mer effektiv med automatisering, samtidig som den kompletteres med en menneskelig berøring og sunn fornuft for å håndtere risikoen ved beslutningsautomatisering, " sa Sicular i utgivelsen. "Spenningen rundt AI-verktøy, tjenester og algoritmer går glipp av et avgjørende poeng: Målet med AI skal være å styrke mennesker til å være bedre, smartere og lykkeligere, ikke å skape en 'maskinverden' for sin egen skyld. Utvidet intelligens er et design tilnærming til å vinne med AI, og det hjelper maskiner og mennesker til å prestere på sitt beste. "

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Hvordan styre AI i organisasjonen din: 6 tips om TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • IT-lederveiledning for dyp læring (TechRepublic)

  • Telemedisin, AI og dyp læring revolusjonerer helsevesenet (TechRepublic nedlasting)

  • Administrere AI og ML i bedriften 2019: Tekniske ledere forventer større problemer enn tidligere IT-prosjekter (TechRepublic Premium)

  • Hva er AI? Alt du trenger å vite om kunstig intelligens (ZDNet)

  • 6 måter å slette deg selv fra internett (CNET)

  • Kunstig intelligens: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / LightFieldStudios

© Copyright 2020 | mobilegn.com