Hvorfor blockchain tech er både ekte og hype

Hvorfor blockchain tech er både ekte og sprøyter glem cryptocurrency, sier Chris Mohney, og fokuserer i stedet på hvordan blockchain kan løse reelle problemer i helsevesenet, media og bedriften.

Dan Patterson fra TechRepublic vil vite om blockchain-hypen er ekte, så han spør en ekspert, Chris Mohney. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Dan Patterson: Det andre ordet vi hører gjentatte ganger, spesielt i media, er blockchain. Det er teknologibruk for blockchain, det er medisinsk bruk, skybruk, alle slags IoT-bruk. For medieindustrien kunne blockchain løse noen interessante problemer, spesielt med verifisering av innhold. Hvordan føler du deg for nye teknologier som blockchain? Er dette hype og hyperbole, eller er det en realitet et sted mellom PR-tonene og teknologien?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Chris Mohney: Det er begge deler. Jeg var interessert i for eksempel blockchains, da det begynte å få litt oppmerksomhet. Jeg var mindre interessert, og nå er jeg nesten helt uinteressert i cryptocurrency-delen av den, selv om det er måter å gjøre den mekanismen interessant, som en del av den bredere typen blockchain-ide om desentraliserte nettverk.

Men det er definitivt en latterlig mengde sprøytenarkoman om de tingene. Alt å gjøre med penger er selvfølgelig å tiltrekke seg alle slags charlataner og slangeolje. I tilfelle som arbeidet jeg har gjort nylig, har det vært noen veldig interessante selskaper som jobber med ting som involverer blockchain, for å prøve å løse problemer som finnes, i motsetning til å skape et problem og deretter finne en løsning på løse problemet du nettopp oppfant.

For eksempel bruker sivile medier, som du kanskje har hørt, både cryptocurrency-vinkelen ... eller egentlig tokenet, som jeg foretrekker å kalle det, for å unngå at det ser ut som en investering. For å bruke blockchain til å lage disse uavhengige, desentraliserte nyhetsrommene, som er styrt av en grunnlov - som er en blockchain-kontrakt - som er en slags styringsmekanisme. Hvilket er det strengt tatt nødvendig å bruke noe som blockchain til den slags arrangement? Sannsynligvis ikke, men det hjelper den å fungere mye jevnere, i prinsippet uansett. Vi får se når de blir eldre.

Men det er andre selskaper som gjør lignende mindre ting med det. Og teknologien har mye løfte utover hypen og latterligheten av den. Jeg vil ikke, akkurat som med noe ... Jeg vil være litt kynisk med noe som vekker så mye oppmerksomhet, spesielt når så mye av det er dårlig informert. Jeg er ikke en utvikler, så jeg vil definitivt ikke kunne forklare det til noen som var mer teknisk tilbøyelige, men utsiktene til hva jeg har sett med det, og med kunstig intelligens, til og med andre ting, er det virkelige applikasjoner der . Du må bare legge til side de tingene som klart er ment å være kjøretøy for noens ambisjon. Det kan være hva som helst. Hvis det ikke var dette for 10 år siden, ville det være apper, ville det være noe annet.

Noen av disse kan også være gyldige, men de er gyldige av forskjellige grunner. Og de er bare gyldige fordi noen er i stand til på en slags måte å tvinge viljen sin på markedet.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com