Hvorfor datasikkerhet er nå en største bekymring for IT-ledere

Hvorfor datasikkerhet er en prioritet for politiske kampanjer Chris Wilson fra WPA Intelligence forklarer hvordan statlige kampanjer bekjempe cyberangrep før midlertidig valg.

IT-ledere står overfor en rekke utfordringer, men datasikkerhet rangerer som nei. 1 bekymring, ifølge en undersøkelse fra tirsdag fra Adobe.

Blant de 1000 amerikanske IT-beslutningstakerne som ble spurt, satte 47% datasikkerhet øverst på listen over prioriteringer. Respondentene pekte på slike utfordringer som å sørge for at data er sikre, at kundene kan handle på den, og at de lett kan flyte gjennom de mange systemene som organisasjoner har på plass.

Mens organisasjoner fokuserer på datasikkerhet, gjenstår andre problemer med databehandling. Å kæmpe med det enorme skredet av data som er tilgjengelig i organisasjonene, virker naturlig nok som en topp utfordring. Men et annet aspekt av datahåndtering scoret høyere som en utfordring blant IT-lederne som ble spurt.

SE: EUs policy for generell databeskyttelse (GDPR) (Tech Pro Research)

"Overraskende nok er det å ha for mye data en av de minst siterte utfordringene; å bruke dataene effektivt er en mye viktigere sak, " sa Ronell Hugh, leder for produktstrategi og markedsføring for Adobe Experience Platform, i en pressemelding.

Hele 63% av de spurte sa at de har lyktes med å integrere forskjellige datakilder, 59% sa at de har klart å rense dataene sine for å redusere unøyaktigheter, og 59% sa at de er i stand til å bruke dataene effektivt for å tilpasse seg det for kundene.

Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring var neste på listen. Nesten 90% av de spurte sa at de ser for seg en økning i bruken av AI og maskinlæring i fremtiden. Men 40% siterte muligheten til å implementere AI som en topp bekymring. Undersøkelsen avdekket en kobling i AI mellom IT-team og forretningssiden i mange organisasjoner, hvor bare rundt halvparten av IT-lederne spurte positive tilbakemeldinger om effektiviteten til deres nåværende AI- og maskinlæringsløsninger.

Forbedring av kundeopplevelsen

AI og maskinlæring ble sitert av 41% av de spurte som gir mest mulig verdi for å forbedre kundeopplevelsen. Andre teknologier som ble forbedret CX var Internet of Things (IoT), tale, fordypende teknologier, inkludert virtuelle og forsterkede realiteter, og chatbot-teknologi.

Blant mange organisasjoner ser det ut til at IT-team og forretningssiden jobber sammen som ekte partnere. Noen 53% av IT-lederne spurte at de samarbeider med kundene om både visjon og implementering av teknologi. Av de andre sa 27% at forretningssiden ser for seg teknologiløsninger og jobber med IT for å implementere dem, mens 18% sa at IT bestemmer seg for de rette teknologiene med innspill fra forretningssiden.

Totalt sett uttrykte 95% av IT-lederne optimisme om deres evne til å påvirke kundene sine positivt, og 69% sa at de tror de har de riktige verktøyene og systemene for å skape personlige opplevelser for kundene.

"IT-beslutningstakere har en fast plass ved bordet, " sa Hugh i løslatelsen. "De føler at de er en strategisk partner for andre bransjer, og ofte føler de at avdelingen deres er organisert på en måte som gjør at teamene deres kan støtte forbedrede kundeopplevelser."

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com