Hvorfor ansatte må utvikle seg for å følge med den digitale arbeidsstyrken

Hvordan lage en digital kultur På MIT CIO-symposiet 2018 forklarte Liberty Mutuals Andrei Oprisan hvorfor arvingsselskaper må ta i bruk kulturen til digitale innfødte.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Fremveksten av automatisering, og det utviklende digitale arbeidskraftsmiljøet har vekket frykt hos mange ansatte, som er opptatt av å bli erstattet av ny teknologi. Mens disse bekymringene fortsatt eksisterer, er ansatte villige til å ta betydelige tiltak for å forbli verdifulle, ifølge en rapport fra Blue Prism som ble utgitt onsdag.

Rapporten, utført av forskningsfirmaet Sapio på vegne av Blue Prism, kartla nesten 1500 forretnings beslutningstakere og mer enn 3.500 kunnskapsarbeidere over hele verden. Selv om ansatte lar seg skremme av automatisering, er de villige til å omfavne teknologien hvis det betyr å beholde jobbene sine, heter det i rapporten.

Flertallet av amerikanske kunnskapsarbeidere (87%) sa at de er komfortable med å omskolere for å forbli konkurransedyktige i dagens digitale arbeidsstyrke. Mens 77% av de amerikanske respondentene rapporterte at de har opplevd at en del av de daglige oppgavene ble automatisert det siste året, innser ansatte raskt hvor lukrative oppdaterte ferdigheter er, fant rapporten.

Nesten en tredjedel (32%) av de amerikanske respondentene sa i rapporten at de ikke tror deres organisasjon vil forbli konkurransedyktig i løpet av de neste fem årene med en utelukkende menneskelig arbeidskraft, noe som indikerer et behov for automatisering.

Appellasjonen til automatisering sees gjennom fordelene: å spare tid, spare penger og forbedre nøyaktigheten. Disse fordelene er grunnen til at 92% av de amerikanske beslutningstakerne i USA sa at de planlegger å utvide brukssaker av automatisering i hele virksomheten, viser rapporten.

"Denne bølgen av automatisering og teknologisk forstyrrelse plasserer menneskelig kreativitet og oppfinnsomhet direkte i sentrum av verdikjeden og endrer for alltid måten virksomheter driver, " sa Chris Bradshaw, CMO for Blue Prism, i en pressemelding. "Disse endringene, fremhevet i denne rapporten, gjenspeiler et stort skifte som kommer der menneskelige arbeidere må sameksistere med en digital arbeidsstokk for å lykkes.

For å høste fordelene ved automatisering, må bedrifter samkjøre organisasjonskulturen deres med automatiseringsmålene, viser rapporten. Rundt 71% av arbeidstakerne var enige om at forretningskulturen må utvikle seg.

For mer, sjekk ut TechRepublics artikkel om de fem nødvendige komponentene i en digital arbeidskultur som hjelper deg å oppnå digital transformasjon.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com