Hvorfor jeg valgte Zorin OS 5 Ultimate som min go-to distribusjon

Jeg byttet Ubuntu arbeidsstasjon fra en Ubuntu Ultimate Edition distro til Zorin OS 5 Core. Etter en uke eller så likte jeg det så godt, jeg oppgraderte til Zorin OS 5 Ultimate og installerte Zorin Core (gratisversjonen) på de andre maskinene mine. Årsaken til endringene var ganske enkel. Zorin OS 5 Ultimate ga arbeidsstasjonen min baseline Ubuntu 11.04 pluss Gnome-skrivebordet med funksjoner som holder brukergrensesnittet veldig greit og rent. De andre maskinene holdes opptatt med distribuert prosesseringsarbeid for BOINC-prosjekter som SETI, Einstein og LHC, slik at OS- og UI-behovene deres er minimale. Zorin Core gir samme brukergrensesnitt, men distroen installerer færre ekstra programmer for å oppdatere og vedlikeholde.

Zorin kommer i flere versjoner og enten 32 eller 64 bit arkitekturer:

  • Det er to versjoner som er spesielt designet for skoler - utdannings- og utdanningsliten.
  • Zorin Core er som tidligere nevnt en av gratisversjonene og er en baseline Ubuntu 11.04 distribusjon.
  • Gaming-versjonen inkluderer et utvalg av spill.
  • Multimedia-versjonen inkluderer verktøy for å lage og jobbe med forskjellige medieprogrammer.
  • Business-utgaven er orientert mot små og mellomstore oppstartsbedrifter.
  • Ultimate-utgaven inkluderer all den tidligere nevnte programvaren. Alle premiumversjoner er priset til 10 euro (~ 13USD) bortsett fra Ultimate som er 15 (~ 20USD). Fraktkostnader for fysiske medier er 3 euro, så det er billigere å laste ned i de fleste tilfeller. En live CD-versjon av Core er tilgjengelig for de som ønsker å prøve den. Distrowatch.com inkluderer korte nedskrivninger av de forskjellige versjonene av Zorin og nedlastinger for gratisversjonene.

Fordi det er basert på Ubuntu, kjører Zorin enkelt alle applikasjonene jeg trenger som programvareingeniør og skribent. Min bruk av arbeidsstasjonen er sannsynligvis ikke den samme som din, men for mine krav har Zorin forenklet arbeidet mitt veldig. Systemet inkluderer GnoMenu, ikke Unity-grensesnittet. Det er et fint, usikkert Gnome-skrivebord. Zorin gir et utvalg av utseende som enkelt kan byttes til å ligne Windows eller Mac OS, noe som er bra for å introdusere for brukere som ønsker en følelse av kjenthet med OS. Zorin fakturerer seg selv som en enkel overføringssti fra Windows til Linux, og det er det absolutt. Selv om jeg har brukt Linux i mange år som mitt primære operativsystem, gjør denne enkle overføringsveien og lignende operasjoner som finnes på Windows arbeidet mitt mer konsistent med hensyn til andre datamaskiner.

Zorin installerer best, som de fleste operativsystemer gjør, når man lar det nye operativsystemet bruke hele stasjonen og formatere den for den nye installasjonen. Jeg har eksperimentert med oppdateringer, multibootmiljøer og virtuelle maskiner, og etter alt dette eksperimentet bygde jeg min nye arbeidsstasjon og brukte en ny installasjon av Zorin Ultimate på SSD. Jeg la alle brukerapplikasjonene mine, musikkbiblioteket, nedlastinger, forretningsdata og utviklingsarbeidsområder på RAID10-matrisen på den samme maskinen. Dette er langt mer lagringsplass enn jeg trenger, men prisen på SSD- og 4- 2TB-stasjoner forrige jul og vår var for lav til å gå opp.

Zorin installerte uten problemer eller problemer og anerkjente all maskinvaren. Dette var ingen overraskelse siden det var nye og ganske så standard komponenter. Den ultimate utgaven av Zorin inkluderer flere applikasjoner enn Zorin Core, Business eller de andre. Fordi Ubuntu er en så populær distro, er det lett å se hvorfor så mange bruker den som base for å bygge sine egne distros. Ubuntu har utmerket kompatibilitet med så mange applikasjoner at det er enkelt å plukke ut noen få ekstrautstyr å legge til. Dette er veldig enkelt å gjøre ved å bruke Ubuntu Software Center.

Ubuntu Update Center holder OS og installerte applikasjoner oppdaterte og oppdaterte med de siste sikkerhetsoppgraderingene. Jeg byttet til Chrome for nettleseren min for en stund siden. Zorin inkluderer Chrome, FireFox og Safari i innstillinger som kan endres. Jeg plukket Chrome fra begynnelsen og har aldri sett meg tilbake. Faktisk, på alle fire maskinene, er det første jeg gjør å initialisere Chrome med LastPass som passordbehandler og XMarks-synkronisering. Jeg kan ha en ny installasjon av Zorin med alt klart til å gå i løpet av noen få minutter når operativsystemet er lastet. Dette stemmer ikke for arbeidsstasjonen, da det krever flere applikasjoner som Java 7, SpringSource Tool Suite IDE, Apache Tomcat-serveren og Nexus som Maven-depotbehandler. Zorin distros, som de fleste andre Ubuntu-baserte, inkluderer også LibreOffice for mine skrivebehov.

Hovedpoenget for Zorin er at alt fungerer med minst mulig bry og konfigurasjon. Det er veldig enkelt å bruke, selv for mindre erfarne Windows- og Linux-brukere. OS- og Gnome 2.3-baserte brukergrensesnittet holder seg utenfor veien og tilbyr utmerket pålitelighet og bekvemmelighet uten å være påtrengende. Det lar meg bruke tiden min på å jobbe fremfor å jobbe med og vedlikeholde OS og UI.

Her er et skjermbilde av veldig Windows som UI for Zorin (klikk for å forstørre).

Har du oppdaget en ny distribusjon i det siste? Fortell oss om valget ditt og hvordan det passer med miljøet ditt.

© Copyright 2020 | mobilegn.com