Hvorfor mangel på kommunikasjon ovenfra og ned setter digitale transformasjoner opp for å mislykkes

Digital transformasjon: En oversikt på høyt nivå for fagfolk TechRepublic Senior Writer Teena Maddox oppsummerer hvorfor digital transformasjon er nøkkelen for at bedrifter skal holde seg relevante.

Digital transformasjoner er ikke lenger en trend, men en norm. IDC rapporterte at utgiftene til digitale transformasjonsteknologier over hele verden er spådd å nå 1, 3 billioner dollar i 2018, og overgå 2, 1 billioner dollar innen 2021.

Og digitale transformasjonsprosjekter lever opp til deres hype. Noen 94% av beslutningstakerne sa at deres digitale transformasjonsinnsats lykkes med å levere en avkastning på investeringen (ROI), ifølge en Nintex-rapport onsdag.

Til tross for suksess er hovedproblemet de fleste selskaper står overfor faktisk å fullføre de digitale transformasjonsprosjektene, heter det i rapporten. Faktisk vet ikke de fleste ansatte hva digitale transformasjoner er. Dette bevissthetsgapet resulterer i at ansatte tolker transformasjonsinnsats som en fare for jobbene sine, forklarte rapporten.

Nesten en tredjedel av de ansatte tror at intelligente evner vil sette jobbene sine i fare, men likevel vil ikke flertallet av jobbene bli erstattet på grunn av automatiseringsinnsats, heter det i rapporten. Men 71% av beslutningstakerne rapporterte at prosessautomatisering vil eliminere høyst en femtedel av alle jobber i selskapet.

Årsaken til disse misoppfatningene ligger i mangel på ledelse, heter det i rapporten. Nintex fant mangel på enighet om hvem som leder digital transformasjonsinnsats i organisasjoner. Mens 89% av beslutningstakerne hevder at de har en utpekt transformasjonsledning, ser det ut til at ingen personer er en tydelig leder i selskapene sine, la rapporten til.

Ledere i organisasjoner må balansere behovene til forretningsbrukere og IT, heter det i rapporten. Ansatte trenger en referanseramme for hvordan digitale transformasjoner fungerer og påvirker selskapet.

Andre store utfordringer for digital transformasjonsfremdrift er utilstrekkelig opplæring for forretningsansatte på nye teknologier (32%), IT-flaskehalser (33%), mangel på kjøp av ledere (38%) og mangel på tilstrekkelig internt talent ( 38%), heter det i rapporten. Men å utdanne ansatte til digitale transformasjonsstrategier er en enkel, produktiv måte å få ballen til å rulle på nye prosjekter.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Mens digitale transformasjoner blir stadig mer populære, vet ikke de fleste ansatte hva de er, noe som stopper progresjonen til prosjekter. - Nintex, 2018
  • Ledelse er nødvendig for å lykkes med digitale transformasjoner, ettersom kommunikasjonsstiler starter med hvordan bedriftsledere oppfører seg. - Nintex, 2018

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com