Hvorfor Microsofts Kinect-spillteknologi betyr noe for virksomheten

Microsofts Kinect for Xbox 360 kan være en stor nyhet for spillere, men den gestbaserte teknologien bør få bedrifter til å stikke ørene også, sier silika.com's Natasha Lomas.

Microsoft legger opp til en stor lansering i Storbritannia neste uke. Produktet det gjelder har vært i utvikling i flere år, og holder Redmonds beste sinn opptatt bak dørene til hemmelighetsfulle forskningsanlegg.

Nei, det er ikke neste iterasjon av Windows. Det er ikke en gang et nytt mobiloperativsystem - Windows Phone 7 er gamle nyheter sammenlignet med delen av Redmond-maskinvaren som ble satt til å treffe Storbritannia 10. november.

Og selv om Vista ikke akkurat fikk brukere til å danse i gangene, vil dette siste Microsoft-produktet ha dem ikke bare til å danse, men slå i luften, bokse, slå, stryke på virtuelle skapninger og mer. Sofaer vil bli skjøvet tilbake, kjæledyr vil være innesperret på kjøkkenet og middager vil bli uslåtte når Xbox 360-eiere kobler til det siste spillkontrollsystemet. Si hei til Kinect.

Microsoft demonstrerte Kinect for Xbox 360s Dance Central-spill tidligere i år
(Fotokreditt: Jo Best / silicon.com)

Kinect inneholder et kamera, en dybdesensor og sofistikert datasynsprogramvare som gjør det mulig å identifisere spillere og spore bevegelsene sine - og fjerne unna behovet for en fysisk kontroller.

Beveg hånden og Kinect-sporene som beveger seg og gjenskaper den på skjermen, slik at du kan kontrollere karakteren din i spillet med fysiske bevegelser og samhandle med digitale objekter ved hjelp av bevegelser. Mens spillverdenen har blitt fysisk før - med Nintendo Wiis bevegelsesregistrerende kontrollere - striper Kinect bort en annen barriere som skiller mennesker fra maskiner: det fysiske kontrolllaget.

Etter å ha hatt et kort spill med Kinect - via et lån fra kolleger på GameSpot UK - er det absolutt ikke den gjennomsnittlige spillopplevelsen av å bli limt på sofaen mens du trygt trykker på knapper på et tastatur. Det er fremdeles rikelig med raseri med Kinect, men mye mer svette.

Et av enhetens flaggskip-lanseringsspill, Dance Central, krever at spillerne etterligner dansebevegelsene til figurer på skjermen. Ja, du må virkelig komme deg av sofaen og riste på deg booty.

Kinects tilnærming til brukergrensesnitt
Men hva har all denne svette å gjøre med virksomheten? Ingenting ennå, men hva Kinect gjør for brukergrensesnitt er veldig interessant. Kinect-sensoren inneholder en mikrofon og stemmegjenkjenningsprogramvare slik at brukere kan kontrollere Xbox sitt mediaspillergrensesnitt med stemmen sin.

Si "neste" og Xbox skifter fra ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com