Hvorfor bare 18% av dataforskerne er kvinner

Topp 5 måter å få flere kvinner i arbeidsstyrken Å skape en mer mangfoldig arbeidsstyrke kan ha mange fordeler for teknologiselskaper. Tom Merritt deler fem tips for å få kvinner interessert i å søke.

Mens dataforsker er den mest lovende stillingsstillingen i 2019, kan det ikke være tilfelle for kvinner, ifølge en fersk Harnham-rapport. Bare 18% av dagens datavitenskapelige roller er okkupert av kvinner, og 11% av datateamene har ingen kvinner i det hele tatt, viser rapporten.

Rapporten kartla mer enn 1000 yrkesaktive, rapporten fant et pågående kjønnsgap på tvers av dataroller, og kvinner utgjorde bare gjennomsnittlig 31% av datarelaterte stillinger. Dette tallet faller til 24% når man vurderer seniorroller, la rapporten til.

Kjønnsgapet strekker seg over alle teknologiområder, ikke bare dataposisjoner. Fra cybersikkerhet, til programmerere og utviklere, kvinner forblir overtallige og underbetalte i forhold til sine mannlige kolleger. Selv kvinnelige eksternarbeidere står overfor et lønnsgap, noe som indikerer at lønnsulikhet på ingen måte er et utdatert problem.

"Business case for en mangfoldig arbeidsstyrke er klar - forskning har kontinuerlig bevist at forskjellige team gir bedre resultater, " sa Stephanie Brooks, partner ved Harnham, i en pressemelding. "En mangfoldig arbeidsstokk skaper en mer helhetlig virksomhet; en fylt med mer innovative produkter og tjenester, i tillegg til å skape et mer stimulerende, morsomt og utfordrende miljø for enkeltpersoner å trives i. For å forbli konkurransedyktige i å tiltrekke og beholde de beste ferdighetene i markedet, må virksomheter utforske måter å imøtekomme og støtte et mangfoldig talent. "

Selv om selskaper har forsøkt å øke kvinnene i STEM-felt, er kjønnsmangfoldet fortsatt et viktig tema. Flertallet (82%) av ansettelsesansvarlige kåret mangfold til toppsaken i 2018, ifølge fersk forskning fra LinkedIn.

Det globale markedet for teknologiløsninger for mangfold og inkludering utgjør nesten 100 millioner dollar, og anslås å fortsette å vokse. Teknologiske løsninger løser imidlertid ikke en organisasjons holdning og miljø rundt inkludering og mangfold på arbeidsplassen.

For råd om hvordan du forbedrer organisasjonens kultur, sjekk ut TechRepublics artikkel om de fem rekrutterings- og oppbevaringstipsene for å forbedre mangfoldet innen teknologi.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com