Hvorfor en nedbrytning av sosiale medier etter opprøret er dømt til å mislykkes

Regjeringen må tenke nøye gjennom eventuelle planer om å "forstyrre" sosiale nettverk, sier silicon.coms Steve Ranger.

Etter påstander om at kriminelle brukte sosiale medier for å planlegge sin virksomhet under opptøyene over England denne uken, har regjeringen bestemt at det er på tide å gjøre noe. Det som gjenstår, er imidlertid å se.

I sin uttalelse til House of Commons, som er blitt husket for å diskutere opptøyene, sa statsminister David Cameron: "Fri flyt av informasjon kan brukes til gode. Men den kan også brukes til å være syk. Så vi jobber med politiet, etterretningstjenestene og industrien for å se på om det vil være riktig å stoppe folk som kommuniserer via disse nettstedene og tjenestene når vi vet at de planlegger vold, uorden og kriminalitet. "

Det er en forståelig holdning. Politiet har advart om at sosiale medier blir brukt av kriminelle til å planlegge sin aktivitet, så regjeringen ønsker å bli sett til å handle. En bit av dette er også ren politikk - det er mye lettere å skylde på teknologi og love å forby folk fra det, enn å fikse de dype samfunnsproblemene som ligger til grunn for opprøret.

Sosiale medier som Twitter spilte en avgjørende rolle i kjølvannet av de britiske opptøyeneBilde: Twitter / silicon.com

Men det er fullt mulig å forby en person fra å bruke datamaskiner eller telefoner, eller å kontakte bestemte personer. Slike ordre blir gitt til de som mistenkes for internettrelaterte forbrytelser, for eksempel, og det vil være ganske enkelt å utvide slike forbud til å dekke sosiale medier, hvis det er unødvendig - hvis du ikke kan bruke en PC eller en telefon, er det ganske vanskelig å se hvordan du kan komme deg på BBM eller Twitter. Så langt så bra.

Men jeg vil være bekymret for om planene gikk lenger enn det. Likevel har kilder allerede fortalt Reuters at regjeringen ser på måter å "forstyrre" sosiale nettverk og meldingssystemer i tider med uro.

Jeg sliter med å forestille meg et scenario der det ville være en god ide å slå av Twitter eller Facebook - eller til og med, for hva det er verdt, LinkedIn - midt i en krise.

Selvfølgelig bruker et lite mindretall brukere sosiale medier for ondskap, men i mange tilfeller bør det være veldig enkelt å spore opp de kriminelle på grunn av de vanskelige å slette digitale fotavtrykk de vil etterlate seg.

I en krisetid er resten av oss i økende grad ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com