Hvorfor prosjektledere bør ha et produktlederperspektiv

5 gratis programvareløsninger for prosjektledelse Leter du etter programvareløsninger for prosjektledelse? Her er noen av de beste alternativene å velge mellom.

For to år siden skrev jeg om viktigheten av produktstyring for selskaper og hvordan det å bli produktansvarlig ofte kan føre til en C-nivå stilling. Siden den gang har betydningen av produktstyringsevner utvidet seg i organisasjoner til der det er i enhver IT-prosjektlederes interesse å ta i bruk et produktstyringssyn til prosjekter.

De fleste prosjektledelseskurs og sertifiseringer anerkjenner ikke dette ennå. Men det er derfor det er viktig å gjennomføre et IT-prosjekt som om det er en produktstyrings- og rulleringsoppgave:

Du er ikke bare ansvarlig for å fullføre et prosjekt i tide, innenfor budsjett og til spesifikasjon - du er også ansvarlig for å forsikre deg om at virksomheten vedtar det tekniske prosjektet du leverer, enten du vil ha det ansvaret eller ikke.

For at prosjektaksept og adopsjon skal skje, må brukeren, som er din interne kunde, være fornøyd med det teamet ditt har produsert. Dine interne brukerkunder må også se forretningsverdien som prosjektet ditt leverer, samt all lindring av smertepunkter prosjektet ditt gir.

Hvis brukerkundene dine ikke ser disse fordelene, vil prosjektet ditt være i trøbbel, uansett hvor vakkert det er kodet, hvor innenfor budsjettet det er, eller hvor tidsnok det er.

SE: IT Hiring Kit: prosjektleder (Tech Pro Research)

Å gjøre skillet

Så hva er forskjellene mellom en prosjektleder og en produktleder?

  • Prosjektlederen fokuserer på at prosjekter blir definert og fullført på tid og innenfor budsjettet.
  • Produktsjefen gjør alle disse tingene også, men legger deretter til elementene som trengs for å "selge" godkjenning og vedtakelse av prosjektet av brukere. Blant disse elementene er kontinuerlig dekkesparking og veietesting av prosjektet med brukerkunder mens det bygges. Dette sikrer at brukere forblir engasjert i prosjektet, og at prosjektet forblir i samsvar med forretningsbehovene og verdien det er ment å levere. Like viktig er brukbarheten til et nytt system. Hvis bruk av systemet er intuitivt og passer pent i brukernes eksisterende forretningsdrift, vil det være lettere for dem å ta i bruk det.

Hvordan går prosjektledede produktledere denne ekstra milen?

De gjør det ved kontinuerlig å engasjere sluttbrukere i prosjektet, enten det sparker i dekkene til en ny app for å se hvordan det føles og fungerer eller faktisk tester appen for å sikre at den gjør det den skal gjøre for bedriften. Hvis prosjekt- / produktlederen oppdager avvik mellom brukerforventninger og prosjektretning, tar de øyeblikkelig tiltak for å korrigere kurs slik at prosjektet holder seg i samsvar med bruker- og forretningsbehov.

Prosjektleder vurderer ofte prosjektet på slutten når det er implementert. Ikke slik med produktsjefen, som fortsetter å følge prosjektet etter at brukerne begynner å bruke det nye systemet eller appen. På dette stadiet ønsker produktsjefen å sikre at brukerne har den opplæringen de trenger, at IT støtter dem - og at appen blir satt inn vellykket i virksomheten og gir resultatene den skal gi.

En produktsjef jobber også med sluttbrukere for å se hvilke fremtidige forbedringer som kan være gunstige for prosjektet.

SE: Prosjektfeil: 10 unnskyldninger at sjefen din ikke vil høre (gratis TechRepublic PDF)

Hvilke ferdigheter kreves?

Å være et produkt i stedet for en prosjektleder krever et hybrid sett med ferdigheter som spenner fra teknisk kunnskap om muttere og bolter i et IT-prosjekt, slik at de kan kommunisere med IT-programmerere på et detaljert nivå til forretningsmessig kunnskapsrik og sterk kommunikasjon med sluttbrukere, så de kan innbefatte seg med sine smertepunkter og forstå forretningsverdien som brukerkundene forventer av prosjektet.

For IT'ere som ofte kommer inn i prosjektledelse med teknisk bakgrunn, er utfordringen å utvikle kommunikasjon og ferdigheter mot mennesker. Disse ferdighetene inkluderer aktiv lytting, sterk muntlig, skriftlig og ikke-verbal kommunikasjon, evnen til å forhandle og evnen til å trekke fra følelser og følelser rundt et problem, slik at de objektivt kan møte brukere-kunder og medlemmer av teamet deres for å løse problemer i mest effektive måten.

Jeg var en gang teknisk medlem av et stort prosjekt hvis motto var "Lede, følg eller komme deg ut av veien." Dette mantraet var flott for å få motiverte IT-ansatte til å fullføre arbeidet i tide, men det gjorde lite for å imøtekomme brukerbehov og spørsmål som alltid vil komme opp og som kan kreve et kort "sidespor" - eller i det minste en hashing-out av bekymringer slik at prosjektet (og bruker-IT-teamet) kunne komme tilbake på sporet.

Prosjektet ble fullført i tide, men det mislyktes til slutt fordi brukerne ikke hadde noe å si.

Dette er nøyaktig den type situasjoner som en sterk produktsjef, som er like følsom for brukerens "marked" for appen som utvikles som for den tekniske kvaliteten til appen, vil identifisere og løse.

I en tid hvor opptil 80% av prosjektene mislykkes på grunn av "folkets problemer", er det ikke noe IT-prosjektleder har råd til å gjøre med å ikke ta hensyn til prosjektets sluttbrukermarked.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Les også ...

  • Hvorfor IT-avdelinger kan øke brukertilfredsheten ved å oppføre seg mer som produktledere (TechRepublic)
  • 10 ferdigheter du trenger for å bli en god prosjektleder (TechRepublic)
  • Comcast: Hvordan kundeopplevelse driver produktutvikling (ZDNet)
  • Hvordan SAP bruker antropologer for å bygge bedre programvare (ZDNet)
  • Hvordan drepe et prosjekt grasiøst (gratis TechRepublic PDF)

Dine tanker

Har du dyrket en produktsjef holdning til prosjektene dine? Har det gjort en forskjell i brukernes aksept og prosjektsuksess? Del erfaringer og råd med andre TechRepublic-medlemmer.

Bilde: iStock / jacoblund

© Copyright 2020 | mobilegn.com