Hvorfor risikotaking er viktig for at kvinner skal bli ledere på arbeidsplassen

Hvorfor risikotaking er viktig for at kvinner skal bli ledere på arbeidsplassen Nesten halvparten av kvinnene sa at risikotaking hjalp dem til å føle seg mer sikre på sine evner, ifølge en KPMG-rapport.

Når det gjelder fremgang av jobber, kan risikotaking få betydelig innvirkning på en kvinnes karrierevei, ifølge en KPMG-rapport utgitt på fredag. Nesten halvparten (48%) av de kvinnelige ansatte spurte at risikotaking bidro til å øke tilliten til deres evner på jobben, og 55% sa at de tror at folk som tar større risiko, fortsetter videre i karrieren enn andre, fant rapporten.

Rapporten kartla mer enn 2000 profesjonelle kvinner i USA mellom 18 og 64 år. Noen 45% av kvinnene sa at risikotaking hjalp dem med å få et helt nytt sett med ferdigheter, og 33% sa at det hjalp dem å bygge mer respekt blant sine kolleger, ifølge rapporten.

Til tross for at de trodde risikoer kan hjelpe dem til å gå videre profesjonelt, sa under halvparten (43%) av kvinnene at de føler seg komfortable med å ta risiko, viser rapporten. Den største grunnen til at kvinner ikke tar risiko, er på grunn av mangel på selvtillit.

Noen 41% av kvinnene rapporterte å være opptatt av å ta risiko fordi de er redde for å se ut som de ikke vet så mye de burde på arbeidsplassen. I tillegg sa 40% av kvinnene at de trodde at hvis de tar risiko, ville de ende opp med å bli ignorert eller ikke bli tatt på alvor, og 37% sa at de var redd for å ta risiko fordi de var redde for å mislykkes, fant rapporten.

Kvinners frykt er ofte gyldig: Til tross for at de rapporterer om samme erfaringsnivå og besetter de samme stillingene, er kvinner på inngangsnivå 21% mindre sannsynlig enn deres mannlige kolleger å nå det første ledelsesnivået, ifølge en rapport fra Bentley University. Spesielt innen teknologifeltet sa bare 49% av kvinnene at de føler at begge kjønn blir behandlet likt på arbeidsplassen, viser en faktisk rapport. Ytterligere 67% av kvinnene sa at de føler seg undervurdert av sine jevnaldrende på jobb, ifølge en PayChex-rapport.

For å få det du vil på arbeidsplassen, må kvinner imidlertid ta ansvar. KPMG anbefalte følgende fire trinn for å hjelpe kvinnelige fagfolk til å føle seg mer selvsikre:

  1. Gjør en bevisst innsats for å spørre etter hva du vil, og vær tydelig i de ønsker
  2. Vær oppmerksom på inntrykket du gjør, og vær sterk i det inntrykket
  3. Tal opp og forsvar din posisjon
  4. Ta risiko - ingen risiko betyr ingen fordeler

"Det starter med selvtillit, " sa Laura Hay, global forsikringssjef i KPMG, i rapporten. "Suksess i virksomheten korrelerer like mye med selvtillit som det gjør med kompetanse. Og det å handle med selvtillit avler tillit. Den eneste sanne fiaskoen er å slutte."

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 48% av kvinnelige ansatte sa at risikotaking bidro til å øke selvtilliten på jobben. - KPMG, 2019
  • 41% av kvinnene sa imidlertid at de er redd for å ta risiko på jobben, på grunn av mangel på initialtillit. - KPMG, 2019

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com