Hvorfor teknologer kommer løs på anstendig design

God design handler ikke bare om brukervennlighet. Til syvende og sist er det det som skiller gode produkter fra dårlige, så forvent at de vil spille en større rolle i IT-tjenester, sier Mark Kobayashi-Hillary.

Jeg har brukt litt tid nylig på å chatte med Harold Hambrose om hvordan hans egen disiplin, design, påvirker teknologens verden. Hambrose er grunnlegger og administrerende direktør av designfirmaet Electronic Ink og forfatter av en nylig bok som heter Wrench i systemet .

Jeg har lest boken hans, så jeg visste allerede at han har mange meninger om hvordan teknologibransjen ikke bruker god design på noen meningsfull måte.

Jeg startet med å spørre hvorfor forbrukere er vant til virkelig fine systemer, for eksempel Facebook eller Google, men allikevel ser det ut som om forretningsprogramvare er designet for å gjøre livet vanskeligere. "Det som egentlig er spørsmålet her er fraværet av design. Forretningssystemer mangler hva design bringer for andre typer produkter. Se på et hvilket som helst komplekst system og design er vanligvis en kritisk del av å finne en løsning, " sa han.

Skaper flott teknologisk design
Som du kanskje forventer, er teknologene delvis skylden. "Forretningsteknologi har bare virksomheten og teknologene som bidrar til utformingen av et system, og ingen av disse gruppene mennesker er vanligvis godt egnet til å skape flott design. Forretningsgruppen kjenner kanskje til prosessene og metodene som kreves, men de gjør det ikke vet hvordan du designer en løsning som kan hjelpe dem, "sa Hambrose.

Utviklingsprosessen bak forretningsteknologi egner seg ikke til god design
(Fotokreditt: Shutterstock)

Det interessante jeg finner med forbrukerverktøy er at mange av dem finnes i skyen. Ofte blir det snakket om skyen som et nytt og fancy konsept, men likevel har de fleste forbrukere aktivt engasjert seg i skybaserte verktøy i minst fem år nå, så jeg spurte Hambrose om nettsky-databehandling vil endre spillet for forretningsteknologi.

Han sa at forestillingen om at cloud computing kommer til å få oss til å oppføre oss på den ene eller andre måten, er feil. "Folk endrer seg fordi de finner verdi i å gjøre ting på en ny måte. Selve skyen er ikke verdifull. Folk bryr seg ikke. Men måten noe blir presentert på kan endre det de gjør.

"Muligheten er at skyen kan endre engasjementsmodellen, men den trenger verdi. Hvordan vi styrer kvaliteten på det berøringspunktet, slik at noen finner verdi når de jobber med en tjeneste, vil lage eller ødelegge dem."

Det er et gyldig punkt som gjelder for mange teknologiområder og ikke minst applikasjoner. De fleste nye tjenester trenger å finne en killer-app som gjør den underliggende tjenesten essensiell.

Kostnadsproblemer dominerer
Men hvert teknologifirma jeg snakker med har lidd de siste årene. Jeg har sett mangeårige kontrakter bite i støvet, og selv nå, når vi visstnok er igjennom det verste, vet jeg om flere ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com