Hvorfor den tradisjonelle CIO-rollen visner bort

De selskapsledere som nå betaler for teknologi, kan bare bety en ting: dagene for CIO-rollen i sin nåværende form er nummerert, sier Mark Kobayashi-Hillary.

Slutten av året er alltid travelt, og jeg er fortsatt i ferd med å komme meg etter det selv om vi er i februar. Når jeg ser tilbake på dagboken min, kan jeg se en uke hvor jeg deltok på to boklanseringer, giftet meg og også presset inn et par spillejobber før jeg emigrerte til Brasil. Opptatt, for å si det mildt.

Boklanseringsarrangementene var for min kone, Angelica Marys, nye bok: Reboot: Leading IT in the Information Age . Hun holdt en foredrag om boka, men jeg vil heller bare fokusere på mitt eget syn på det sentrale temaet - fremtiden til IT-ledelse.

Det er noe som berører mange lesere av silicon.com. Selv om du ikke er på ledernivå i bransjen, er jeg sikker på at du kan se at ting endrer seg. Men endring har alltid vært den ordspråklige konstanten innen IT. Er den moderne CIOs rolle virkelig å endre på et mer grunnleggende nivå?

Teknologi understøtter tjenesteleveransen

Jeg tror det. Den moderne IT-lederen vet at organisasjonen hans er avhengig av IT, enten det er et flyselskap, en detaljist eller en myndighetsavdeling. Det er ikke lenger bare en enhet for å øke effektiviteten. Teknologi understøtter nå tjenesteleveranser i alle bransjer og i både offentlig og privat sektor. Mange bransjer har nå et minimum forventet servicenivå som ikke kunne leveres uten IT.

Hvis beslutninger om informasjonsstrategi er mer integrert i en organisasjon, vil de sannsynligvis være en del av konsernsjefens rolle
Foto: Shutterstock

Så den tradisjonelle rollen som CIO forsvinner nesten helt sikkert. Hvis beslutningen om en informasjonsstrategi blir mer integrert i funksjonen til en organisasjon, er det mer sannsynlig at det vil være en del av administrerende direktørens rolle - eller ansvaret til en annen type leder helt, for eksempel en sjef for tjenester .

Så vi kan endelig se dagen komme da IT-ledelse virkelig er integrert i virksomhetsledelse. Husk alle de tiårene med 'virksomheten versus IT' råd, hvordan IT-teamene trengte å lære om virksomheten for å komme videre? Det virker som om vi har nådd den omvendte situasjonen, der bedriftsledere lærer om IT - og mulighetene det gir.

Hvis dette høres fantasifull ut, så tenk et øyeblikk på hvordan IT konsumeres av en organisasjon. Det var en gang tilfelle at kontorets kjeller var fylt med sett, alt administrert av en IT-direktør eller CTO. Etter hvert ble den strategiske betydningen av informasjon anerkjent og CIO dukket opp, og kontrollerte en mer generell teknologistrategi.

Økende popularitet av outsourcing

Men den økende populariteten til outsourcing betyr at færre IT-avdelinger fortsatt driver med sin egen ressurs. Oftere blir ikke IT-funksjonen kjøpt inn fra en leverandør fordi den er billigere eller bare mer fleksibel enn å opprettholde internteam.

Hvis jeg tenker tilbake på da jeg jobbet i City of London på begynnelsen av 1990-tallet, var det fortsatt vanlig at handelsgulv var fulle av programmerere som var på lønningslisten til banken - og justerte Excel-ark i farta for å fortelle handelsmenn hvor mye penger de nettopp tjente, eller tapte. Nå er disse handelsgulvsprogrammørene nesten helt sikkert ansatt i et IT-firma som er kontrahert til banken.

Så behovet gjenstår for at noen skal planlegge en informasjonsstrategi og for å styre og koordinere en gruppe IT-leverandører, men er egentlig denne koordineringsrollen en avtale på styrenivå lenger?

For meg ser det ut som dagene til det nåværende formatet CIO er nummerert, fordi teknologiledelse nå er en av topp prioriteringene for enhver bedriftsleder. Det er nå administrerende direktør som kjører teknologi fordi teknologi driver virksomheten.

Mark Kobayashi-Hillary er forfatteren av Who Moved my Job? og globale tjenester . Han foreleser ved London South Bank University.

© Copyright 2020 | mobilegn.com