Hvorfor Uber og Lyft faktisk gjør morgenpendlingen din verre

5 måter å gjøre det enklere å ri Populære tjenester som Lyft og Uber gjør det enkelt å finne en tur. Her er fem måter å gjøre prosessen enda enklere.

Den enorme populariteten til ridesharing-apper som Uber og Lyft har definitivt gjort det mer praktisk å finne en tur i enhver by, men de gjør også trafikken dårligere, ifølge en ny rapport fra Schaller Consulting.

I rapporten, The New Automobility: Lyft, Uber and the Future of American Cities, skriver forfatteren Bruce Schaller at disse transportnettvirksomhetene (TNC) faktisk ikke kutter ned på personlig bilbruk eller eierskap. I stedet, sier rapporten, henvender brukerne seg mest til TNC-er, slik at de ikke trenger å finne parkering når de skal ut, eller så de ikke trenger å bekymre seg for å drikke og kjøre bil.

De delte bilkjøringstjenestene (f.eks. UberPOOL, Uber Express POOL og Lyft Shared Rides) fra TNC-er forverrer også trafikken, noe som kan ha en innvirkning på arbeidspendlene. Ifølge rapporten skyldes dette at de ikke tar vekk fra den ekstra trafikken til de vanlige ridesharing-produktene, og ofte ikke blir brukt som tiltenkt.

Delte turer gir trafikk fordi de fleste brukere bytter fra ikke-auto-modus, "heter det i rapporten. "I tillegg er det ekstra kjørelengde mellom turene når sjåførene venter på neste utsendelse og deretter kjører til et pick-up-sted. Til slutt, til og med i en delt tur, involverer noen av turen bare en passasjer (f.eks. Mellom den første og den andre henting). "

Den viktigste uttalelsen der er "ikke-auto-modus." I følge rapporten ville 60% av brukerne av TNC i "store, tette byer" nettopp tatt offentlig transport, syklet eller gått hvis de ikke hadde tilgang til tjenestene. De resterende 40% ville tatt sin personlige bil eller en tradisjonell taxi.

For rapporten så Schaller på data fra New York, Los Angeles, Chicago, Boston, Washington, Miami, Philadelphia, San Francisco og Seattle. TNC’er la til seg 5, 7 milliarder kilometer med kjøring i disse områdene, fant rapporten.

I rapporten, som du finner i PDF-skjema her, bemerker Schaller at TNC-er kan brukes i tillegg til alternativ for kollektivtransport, og skisserer en rekke politiske endringer som kan hjelpe byer til å imøtekomme endringer i transitt.

Som nevnt i en Washington Post-artikkel om rapporten, avviste både Lyft og Uber påstandene fra Schaller i sin rapport. Uber var imidlertid enig med Schaller om noen av politikkene han foreslo i rapporten for å minske virkningen av TNC-er.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Ridesharing og samkjøringstjenester fra Uber og Lyft forverrer trafikken i større byer, noe som kan forverre noen pendler, ifølge en rapport fra Schaller Consulting.
  • De fleste apper for ridesharing tiltrekker seg mennesker som ellers bare ville gått, syklet eller tatt kollektivtransport, noe som gir trafikk.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com