Hvorfor allestedsnærværende ansiktsgjenkjenningsteknologi er en spillveksler

Hvorfor allestedsnærværende teknikk for ansiktsgjenkjenning er en spillveksler Ansiktsgjenkjenning og kunstig intelligens kan fjerne alt det personvernet vi har forventet, sier Intrepid Corporation hovedforsker Lance Cottrell.

Dan Patterson fra TechRepublic snakket med Lance Cottrell, Intrepid Corporations hovedforsker om hvordan ansiktsgjenkjenning og kunstig intelligens kan fjerne alt det personvernet vi har forventet. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Lance Cottrell: Det er virkelig to forskjellige typer ansiktsgjenkjenningsteknologier, og de har forskjellige personvernkonsekvenser. Vi ser ofte at de blir forvirrede. Det er ansiktsgjenkjenning på telefonen eller andre enheter som kan låse den opp der det er en biometrisk type ting. Og så er det ansiktsgjenkjenning der du blir oppdaget i en mengde og blir gjenkjent som en kriminell, eller de ser på alle som kommer i en sportssituasjon. Det fjerner virkelig all privatlivet som vi har forventet på offentlige steder.

Vanligvis, når du går nedover gaten, antar du at du er privat og anonym og at ingen virkelig vil vite hvem du er eller hvor du gikk. Men med disse nye evnene, beveger vi oss raskt inn i et miljø der vi alle blir identifisert og sporet hele tiden, selv i offentligheten.

Det er en rekke forskjellige organisasjoner som skaper sin egen ansiktsgjenkjenning. Så alle de store aktørene, Amazons, Facebooks, Googles jobber alle med dette problemet, så vel som på den offentlige sfæren, og setter det i butikker. Så du ser ansiktsgjenkjenning som brukes i online miljøer og i offline miljøer av begge private enheter. Butikker og så videre. Men da, selvfølgelig, lovhåndhevelse og regjering. Så fordi USA har en så desentralisert rettshåndhevelsesstruktur, er det veldig vanskelig å holde rede på hvilke forskjellige distrikter, hvilke forskjellige lovhåndteringsorganisasjoner som kan bruke denne typen ansiktsgjenkjenningsteknologi.

Men vi har absolutt sett veldig tidlig og aggressiv adopsjon i England, der de har satt sammen regjeringsnettverk av kameraer i hele London, som blir sporet veldig aktivt og bruker ansiktsgjenkjenning for å prøve å identifisere kriminelle og terrorister.

Det er en rekke forskjellige potensielle ofre for denne ansiktsgjenkjenningsteknologien, og i noen tilfeller er den veldig spesifikk. Så hvis du prøver å finne og spore en terrorist, noen som plantet en bombe, noen som begikk en mugg, så er det ikke noe de fleste trenger å være for opptatt av.

Imidlertid kan ansiktsgjenkjenning i butikker eller i sportsbegivenheter eller i markedsføringsformål lett bli allestedsnærværende, og da gjelder det for oss alle. Og selvfølgelig, når et nettverk av observasjoner er på plass som er i privat sektor, vet du at denne informasjonen vil bli solgt og markedsført. Så det er veldig sannsynlig at du kan finne kameraer i hvert reklameskilt ved siden av veien, alt nettverk for å spore hvor du skal. Hvem gikk inn i den høyverdige butikken? Hvem tilbrakte mye tid på Tiffany's? Kanskje vi burde finne ut hvem de er og annonsere for dem mer.

Så blir det ofte argumentert for at ansiktsgjenkjenning og andre sporingsteknologier gjør det mulig å målrette annonser på en måte som folk faktisk vil ha. De vil ikke se annonser. Hvis du er en mann, vil du ikke se annonser for feminin hygiene. Det er ikke relevant for deg. Men samtidig vil jeg bare at de skal målrette mot ting jeg ønsker å bli målrettet. Jeg vil virkelig ikke at de skal samle inn personlig informasjon som ikke passer for annonsene, eller som faktisk kan vise annonser som jeg vil synes er pinlig eller problematisk. Så vi kan ikke si at dette er noe folk generelt er interessert i.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com