Hvorfor voice-first-teknologien ikke gir gjenlyd med utviklere

Amazon: Verdens mest innovative tech-selskap Fra Alexa Skills Blueprints til AWS til Prime, Larry Dignan og Bill Detwiler gjør saken for Amazon som det mest innovative tech-selskapet på planeten.

Noen ganger er et rør bare et rør, som Freud en gang skvatt til en student. Og noen ganger er en stemmeaktivert assistent bare en stemmeaktivert assistent, og ikke nøklene til et storslått, stemmestyrt shoppingunivers. Som en dypdykkrapport fra The Information avdekker, for de 50 millioner Amazon Echos (Alexa) som er solgt, har bare 2% blitt brukt til å kjøpe noe (90% av dem har aldri brydd seg om å gjøre det igjen). De aller fleste (77%) bruker faktisk Alexa-drevne enheter for å høre på musikk - noe Apples Home Pod uten tvil er bedre på.

Dette etterlater Alexa i rollen som å være en inntektsgenerator for Amazon, men ikke nødvendigvis en strategisk pilar for sin fremtidige strategi. Er det en dårlig ting?

Den gamle Alexa nysgjerrighetsbutikken

Til tross for det mye ballyhooed potensialet i vår tale-første revolusjon for å forandre verden, er stemme fremdeles et fjernt sted å, vel, alt annet når det kommer til samspill med maskinene våre. Ja, familien min merker rutinemessig Alexa for å starte eller slutte å lage tidtakere, og jeg ba en gang Alexa om å spille et utdrag fra A Prayer for Owen Meany slik at min kone kunne høre hovedpersonens stemme, men realiteten til voice-first er at det er fremdeles stemme-sist.

Når vi henvender oss til stemmeaktiverte høyttalere som Amazon Echo (Alexa), er interaksjonen lett på engasjement og tung på avspilling, som en Reuters-undersøkelse dukket opp av Benedict Evans har fremhevet:

Bilde: Reuters

Selv om forbrukerne ser ut til å ikke bruke Echo til det Amazon absolutt må ønske at de vil (handle), gjør knappe 2% det som nevnt. I en uttalelse til The Information erklærte en talsperson for Amazon: "Millioner av kunder bruker Alexa for å handle fordi det er den mest praktiske måten å fange opp behov i øyeblikket, " men dette virker ... usant. Langt flere (20%) har brukt Alexa til å spørre om bestillinger de gjorde på en annen enhet, opplyser kilder til The Information.

Problemet med å handle med bare stemme er at shopping først og fremst er en visuell ting. Du vil se (hvis ikke det fysiske produktet i det minste et bilde av det, samt anmeldelser / osv. Rundt det) før du kjøper.

Ikke at dette har stoppet analytikere fra å projisere det enorme inntektspotensialet til tale. Som nevnt i The Information's report, OC&C Strategy Consultants ser stemmedrevet shopping for å hoppe fra dagens 2 milliarder dollar til 40 milliarder dollar innen 2022. RBC Capital Markets sier i mellomtiden at Alexa kan være bra for så mye som $ 6 milliarder innen 2020.

Muligens.

Om de utviklerne ...

Hvis du tror at utviklere er de nye kingmakerne (og det gjør jeg), så er det neste spørsmålet "hva synes utviklere om stemme først?" Dette er ikke et lett spørsmål å svare på.

Hvis vi for eksempel ser på det totale antallet Alexa-ferdigheter som er utviklet av utviklere, er antallet 45.000 og klatring. For bare ett år siden var tallet 15.000. Basert på både Reuters-data og tidligere studier fra VoiceLabs og andre, har imidlertid disse Alexa-ferdighetene en nedgangsrate på 97%. Det vil si at bare 3% av de som bruker en ferdighet vil gå tilbake til det en uke senere.

Mer bekymringsfullt er at de aller fleste av disse 45 000 ferdighetene aldri vil bli oppdaget i utgangspunktet. Bortsett fra lagerferdighetene (som "Spill musikk") som følger med en stemmeaktivert assistent, er de fleste som treet som faller i skogen.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Ingen andre enn den opprinnelige utvikleren vet at de er der.

Som sådan mistenker jeg at de fleste av disse ferdighetene som blir utviklet for Alexa (og langt færre for andre plattformer) er dekksparkøvelser av utviklere. Så mye hype har blitt sprengt om potensialet til stemme at selvfølgelig utviklere vil prøve det. Men når avkastningen på den investeringen faller kort - og den faller kort over hele linjen - vil vi se utviklerinvesteringer i stemmeavvikling.

I sum har utviklerne sparket dekkene på Alexa, men egentlig tjener ingen penger på plattformen. Brukere behandler i utgangspunktet Alexa som en nyutviklet radio. Kort sagt, med sitering av Evans, "Det er i det minste mulig at Alexa ikke vil ha mer strategisk innvirkning på Amazon enn Kindle Fire." (Hint: dette betyr "ingen i det hele tatt.")

Vil Amazon fortsatt trykke masse penger på Echo-salg? Jepp. Vil det være en plattform for salg av varer? Sannsynligvis ikke. Dette er ikke en dårlig ting, det er bare en realitetskontroll av tale-først-hypen.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com