Why Watchmen er den ultimate geek-tegneserien

Vi ba flere Geekend-bidragsytere om å skrive om spillet, filmen, tegneserier og booke en håpefull geek må spille / se / lese. Dette er det tredje avdraget i serien.

-------------------------------------------------- ---------------------------------------

Vektere dekker med tillatelse fra DC Comics

Forfatter Alan Moore, artisten Dave Gibbons, og kolorist John Higgins forandret for alltid tegneserienes verden med utgivelsen av Watchmen i 1986. Sett i en verden hvor historien ble endret i 1938 da maskerte helter oppstod til første krigsforbrytere. Helter har dramatisk påvirket og endret resultatene fra hendelser i den virkelige verden som Vietnamkrigen og presidentskapet for Richard Nixon. I tråd med serienes realisme, selv om de kostyme kriminalitetskjemperne til Watchmen ofte kalles superhelter, er den eneste karakteren som har åpenbare overmenneskelige krefter, Doctor Manhattan.

Eksistensen av Doctor Manhattan og hans kvantebaserte krefter har gitt USA en strategisk fordel i forhold til Sovjetunionen, noe som har økt spenningen mellom de to nasjonene. Etter hvert vokser superhelter upopulær blant politiet og publikum, noe som har ført til at Keene-loven ble vedtatt i 1977 for å forbudte dem. Mens mange av heltene trakk seg, fungerer Doctor Manhattan og The Comedian som agenter fra myndighetens sanksjon, og Rorschach fortsetter å operere utenfor loven.

Når komikeren blir myrdet i sin NYC-leilighet og politiet velger å ikke etterforske, skrur Rorschach fra skyggene for å etterforske. Rorschach mener han har oppdaget et komplott for å avslutte alle de gjenværende heltene og legger opp til å advare sine tidligere kolleger. Og dermed begynner historien ...

Du kan laste ned og lese det første kapittelet på http://dccomics.com/media/excerpts/1462_1.pdf for en gratis forhåndsvisning av denne prisbelønte romanen fra Hugo og Eisner.

Tegneserier bruker tekst, tvetydighet, symbolikk, design, ikonografi, litterær teknikk, blandede medier og stilistiske elementer i kunsten for å bygge en undertekst av betydninger i verket. Watchmen satte nye standarder for det klassiske ni-panelets sideformat med flere lenker og hentydninger til andre paneler i romanen, samt som brukes til å forsterke handlingen i et bestemt panel. Dette blir først klart etter å ha lest romanen flere ganger. Tales of the Black Freighter, en piratkomiker innen hovedkomikeren som leses av en ung mann på et NYC-kiosk, gir et kontrapunkt for flere av Watchmen- figurene.

Denne historien er en formaning til dem som ville sette sin totale tillit til enten helter eller ledere. Uten at det er noen supervillains i verden, blir karakterene tvunget til å håndtere mer immaterielle sosiale og moralske bekymringer som genereres fra deres egen personlighet og erfaring. Leseren begynner å stille spørsmål ved den ultimate motivasjonen til disse karakterene. Dette sofistikerte kunstverket forteller en historie som bare kan fortelles i en tegneserie, slik Watchmen- filmen av Zach Snyder så passende demonstrerte.

Jeg ønsker velkommen til dine tanker og kommentarer om Watchmen som den ultimate geek-tegneserien.

( Merk: Etter at vi har publisert alle installasjoner av serien, vil vi inneholde noen medlemmers geekprofiler med deres "ultimate" valg.)

© Copyright 2020 | mobilegn.com