Hvorfor kvinner forlater tekniske jobber: Mangel på karrierevekst og dårlig lønn

Hvorfor kvinner i tech står overfor større utfordringer enn sine mannlige kolleger. Bli mager og slem når de skaffer kapital og bygger produkt, sier daglig leder i Empire Global Ventures, Alexandra Stanton.

Det er ingen hemmelighet at det mangler mangfold i STEM-felt, spesielt når det gjelder tilstedeværelse av kvinner. Faktisk utgjør kvinner mindre enn en femtedel av tekniske roller i teknologibransjen, som er ironisk, ettersom kvinner pleide å være i forkant av teknologien, i følge rapporten fra faktisk's Women in Tech: How to attract and Behold Top Talent utgitt den Tirsdag.

Faktisk kartlagt 1000 kvinner i teknologien for å finne de største grunnene til at de er misfornøyde med tekniske jobber, og måter selskaper kan hjelpe dem med å holde dem om bord på.

Å tiltrekke kvinner til tekniske jobber er imidlertid bare ett problem. Det er enda vanskeligere å beholde kvinnelige arbeidere, ettersom kvinner forlater teknologifeltet med 45% høyere enn menn.

Den mest siterte årsaken til at kvinner forlater tekniske jobber var mangel på karrierevekst eller bane (28%). Mange kvinner føler seg overlistet og undervurdert på teknisk felt, og tror menn har en bedre sjanse for karrierevekst, heter det i rapporten. Bare 53% av de spurte mente de hadde de samme sjansene for å gjøre det til seniorledelsen som deres mannlige kollegaer, ifølge rapporten.

I tillegg siterte 24% av de spurte dårlig lønn som hovedårsaken til å forlate dem. Nesten halvparten (46%) av de spurte mente at de fikk mindre betalt enn sine mannlige kolleger, og bare 53% kvinner rapporterte at de føler seg komfortable med å be om en økning, heter det i rapporten.

En enkel måte selskaper kan løse disse problemene på er med åpenhet. Cirka 40% av kvinnene sa at de ønsket at deres overordnede hadde vært mer transparente om lønn underveis, heter det i rapporten. Bedrifter kan nippe dette problemet i knoppen ved å ganske enkelt legge ut lønn i stillingsbeskrivelsene sine på nettet, heter det i rapporten. Mer enn tre fjerdedeler (76%) av kvinnene i teknologien sa at denne informasjonen ville hjelpe dem til å føle seg mer komfortable med å diskutere kompensasjon.

Bedrifter kan også hjelpe til med å beholde kvinnelige arbeidstakere ved å gi flere muligheter for intern mobilitet, heter det i rapporten. Flertallet (61%) av kvinnene i teknologien rapporterte at de ville bytte rolle i selskapet, og 80% av kvinnene sa at de ville ha større sannsynlighet for å bli hvis muligheten ble tilbudt, heter det i rapporten. Arbeidsgivere bør offentliggjøre og kommunisere disse tilbudene til sine ansatte, og gi støtte til de som føler seg fanget i deres stilling, la rapporten til.

Sjekk ut denne TechRepublic-artikkelen for flere tips om hvordan du kan støtte og beholde kvinner innen teknologi.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Mangel på jobbvekst (28%) og dårlig lønn (24%) er to av de viktigste grunnene til at kvinner forlater sine tekniske jobber. - Faktisk 2018
  • For å hjelpe med å beholde kvinnelige ansatte, bør selskaper være mer transparente om lønn og gi muligheter til å flytte stillinger internt. - Faktisk 2018

© Copyright 2020 | mobilegn.com