Hvorfor du bør unngå å diskutere Trump eller Pelosi på jobb

Hvordan stemmehistoriske data er til fordel for politiske kampanjer Chris Wilson fra WPA Intelligence forklarer hvorfor verdien og viktigheten av data varierer i politiske kampanjer.

Det er et gammelt ordtak, ofte feilsitert, men essensen er klar: "Tre ting du aldri bør snakke om er penger, politikk og religion." Men det Mark Twain, opphavsmannen til sentimentet, faktisk sa var: "Diskuter aldri politikk eller religion i høflig selskap."

Og arbeidsplassen, uansett hvor kollegial, bør være en sann bastion av høflig selskap. En ny Glassdoor-undersøkelse utført av Harris Poll avslørte at mens amerikanske ansatte foretrekker å holde politikken utenfor arbeidslivet, synes de fleste at de likevel fremdeles driver med politisk samtale på jobb.

Nyheter haster raskt og rasende på internett, det er omtalt i de åpende monologene av nettverksserier om kvelden, og allikevel forblir hete utfordringer en arbeidsplass.

Ansatte oppfordres til å unngå å diskutere det skandaløse, latterlige og forbausende.

AWS: 9 proffe tips og beste praksis (gratis PDF) (TechRepublic)

Virket uakseptabelt

De fleste amerikanske ansatte (60%) mener politiske diskusjoner er "uakseptable" på jobben, men likevel har en av to ansatte (57%) gjort det, melder undersøkelsen Glassdoor 2020 Politics at Work.

Kvinner er 66% mer sannsynlig enn sine mannlige kolleger (54%) til å tro at det å diskutere politikk på jobb er uakseptabelt.

Det er liten splittelse mellom "blå" (demokratiske / liberale) og "røde" (republikanske / konservative) stater - basert på valgresultatene i 2016 - 58% ansatte som bor i en blå stat og 56% av de ansatte som bor i en rød stat anerkjenne å diskutere politikk på jobben.

Kan politikk hindre karrieremuligheter?

Cirka 60% av de ansatte mener at det å diskutere politikk på jobben kan ha en negativ innvirkning på karrieremulighetene deres, med demokratene (62%) og republikanerne (58%) som er delte over opinionen.

Blant ansatte mellom 18 og 34 år mener mer enn 63% at politiske diskusjoner på jobben påvirker karrieremulighetene negativt.

Rapporten spesifiserte ikke hvorfor, men det betyr at hvis respondentenes bekymringer stammer fra potensialet til en eskalerende uenighet foran medarbeidere, eller om de tror de kan avsløre en annen politisk tilknytning enn deres veiledere.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Bladd ut

De kan si, "la oss gå med på å være uenige, " men Glassdoor-undersøkelsen avslørte 28% av de ansatte sa at en medarbeider prøvde å overtale dem til å bytte politiske partier, og 21% ville ikke samarbeide med en medarbeider som planlegger å stemme på en presidentkandidat de ikke liker. Partilinjer har også et formål, da 24% republikanere og 23% demokrater ikke ønsker å samarbeide med en tilknyttet som planlegger å stemme på en kandidat de ikke liker.

Si ja for å oppmuntre til stemmegivning og politisk aktivitet

Til tross for at diskusjoner om politikk på jobben er uakseptable, mener 54% av de ansatte at bedrifter bør oppfordre ansatte til å stemme eller være politisk aktive utenfor arbeidet, og mer enn halvparten (67%) vil søke arbeid i et selskap som aktivt støtter en "rival" politisk parti.

Men ting er annerledes når det gjelder deres jevnaldrende, da 25% av befolkningen sier at de vil vurdere å forlate et selskap hvis flertallet av deres medarbeidere hadde forskjellige politiske synspunkter fra sine egne. Og delt på partilinjer, ville 29% demokrater og 26% republikanere vurdere å forlate et selskap hvis flertallet av medarbeidere har forskjellige politiske synspunkter.

Bare si nei eller gå bort

Til syvende og sist er rapportens melding klar: feil på siden av forsiktighet. Du kan unngå bekymring for hvordan det vil påvirke karrieren din, eller kontorkulturen og miljøet ved ganske enkelt ikke å snakke om politikk.

Denne undersøkelsen ble gjennomført online i USA av Harris Poll på vegne av Glassdoor fra 13. til 15. januar 2020, blant 1 204 amerikanske ansatte fra 18 år og oppover. Den elektroniske undersøkelsen er ikke basert på en sannsynlighetsutval, og derfor kan det ikke beregnes noe estimat for teoretisk samplingsfeil.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com