Hvorfor du ikke skal bruke en tvangsjakke til et jobbintervju

Hvordan gjøre din teknologi-CV mer attraktiv for å ansette ledere Med økningen i ansettelsesplattformer på sosiale medier har den tradisjonelle CV-en endret seg. Her er hva ansettelsesledere ser etter.

Fortsettelse er et uunngåelig aspekt av ansettelsesprosessen, vanligvis brukt for å fremheve tidligere erfaring, ferdigheter og tidligere utdanning. Imidlertid, med den arbeidsledigheten som er den laveste det har vært på 50 år og økt konkurranse fra Gen-Zers, er det viktig å skille seg ut.

Simply Hired's Job Application Tactics-rapport, som kartla mer enn 500 ansettelsesledere og 500 søkere, fant ut at taktikk for jobbsøknad endrer seg. Ansette ledere rapporterte å motta gjennomsnittlig 34 søknader per stillingsannonse, men vurderte bare et gjennomsnitt på 12, 6, fant rapporten.

20 gjenoppta feil å passe på (gratis PDF) (TechRepublic)

"Du har syv sekunder til å imponere meg og andre rekrutterere - å sende en generisk CV vil ikke kutte den, " sa Jagoda Wieczorek, HR-spesialist for ResumeLab. "Mange jobbsøkere blir overveldet over mengden av tilgjengelige alternativer nå som internettjobbtavler er i nærheten. Så de lager ett generisk CV, sender det ut til 50 forskjellige selskaper, og lurer på hvorfor de ikke får en samtale tilbake fra hvem som helst. "

Med et så konkurransedyktig ansettelsesklima sa jobbsøkere i gjennomsnitt 62, 1 minutter på å forberede sin CV for innsending. Mens det er viktig å forberede et imponerende CV, er det mange søkere som frykter å bli oversett, og som bruker uvanlige taktikker for å bli lagt merke til.

Noen taktikker gjør imidlertid at kandidaten skiller seg ut litt for mye.

Strategier å unngå

"Jeg har snublet over CV som hadde helt uprofesjonelle bilder festet, en person kledd som en kylling eller ninja, sa Pete Sosnowski, leder for HR og medgründer ved online CV-byggmester Zety." Disse kandidatene testet sannsynligvis min følelse av humor. Vel, jeg lo ikke. "
Kandidatene bør også unngå sprø skrifter som en taktikk for å skille seg ut, sa Sosnowski. Det meste av tiden blir disse spesielle skriftene bare for vanskelige å lese.

Bare 16% av jobbsøkerne i rapporten sa at de mener stunts eller gimmicks er effektive, og bare 20% av ansettelsesansvarlige sa det samme. Flertallet av søkerne (69%) og ansettelsesansvarlige (63%) var enige om at utenlandske CV eller strategier ikke vil få deg jobben.

"En av de mest utagerende CVene jeg fikk var i form av en PowerPoint. Søkeren hadde en hel presentasjon av arbeidsresultatene sine med mange bilder, " sa Jennifer Roquemore, medgründer av Resume Writing Services. "På et tidspunkt inkluderte hun til og med en video av seg selv og tittet inn i kameraet og presenterte toppen for å gi grunner til at hun skulle ansettes. Hun søkte om en markedsføringsstilling, så kanskje hun syntes det var greit å virkelig krydre ting og la fantasien gå vilt, men hun endte egentlig opp med å skade sjansene sine. "

Rapporten fant at noen av de verste CV-taktikkene som søkerne kunne bruke, inkludert å trykke CV på en T-skjorte og ha den på intervjuet, og sende CV-en gjentatte ganger til de fikk svar.

Et par eksempler gitt av ansatte i rapporten inkluderer:

  • "Jeg så en søker rive opp skjorten hans som Superman og vise et tee som sier at han snakker seks språk."
  • "En fyr gikk inn på badet og kom ut i en falsk tvangstrøye og sa at vi ville være gale for ikke å ansette ham. Jeg ble overrasket og ler, men til slutt var han ikke den rette personen for jobben. "

Hvilken kvalitet gjenopptas har

"Når du tenker på hva du skal legge på CVen din, er stillingsbeskrivelsen din beste venn. Den forteller deg nøyaktig hva en ansettelsesansvarlig forventer å se på CVen, " sa Sosnowski.

"Vanligvis er kontaktinformasjon, erfaring, utdanning og ferdighetsseksjoner et must. En CV-sammendrag eller mål er et perfekt tillegg hvis du vil gjøre et godt CV godt, " la Sosnowski til. "Og til slutt, hvis selskapet du søker til har en sterk arbeidskultur, vil du legge til en hobby-seksjon vise at du er en god passform basert på din personlighet."

Avvik eksisterer mellom hva jobbsøkere synes er viktig og det som ansettelsesansvarlige synes er viktig i en jobbsøknad, fant rapporten. Jobbsøkere mener å ha mange års erfaring er mye viktigere enn å ansette ledere, med å ansette ledere som prioriterer personlighet fremfor noe annet. Begge erkjenner imidlertid viktigheten av ferdighetsspesialiseringer.

Hvordan skille seg ut, uten å falle ned

Det er nødvendig å ta risiko i dagens ansettelsesmarked, viser rapporten. Søkere må imidlertid finne en balanse mellom å stå frem og komme for sterk. Når du tar risiko, anbefalte rapporten alltid å huske publikum.

Rapporten fant at følgende to største forskjeller mellom hva jobbsøkere og ansettelsesledere ønsker: Å kjenne folk i selskapet og gi et unikt følgebrev. Jobbsøkere mener å kjenne noen i selskapet er vesentlig viktigere enn å ansette ledere tror. Ansette ledere prioriterer heller ikke et unikt CV-format eller design så mye som jobbsøkere tror de kan.

Skille deg ut smakfullt ved å bruke subtile tilnærminger: "Bruk en iøynefallende CV-mal, i stedet for en kjedelig mal fra 90-tallet. En fargeklatt vil ikke skade, men pass på at den ikke er for opprørende til hvor ATS-programvare ikke vil være kunne lese den, "sa Wieczorek.

Unngå klisjé-buzzwords og pynte eller lyve om deg selv for å virke mer imponerende på din CV, sa Sosnowski. "Hvis du pakker dine med noen få, smart utvalgte maktord og støtter det med faktiske data og prestasjoner - din CV vil skinne som en lys start blant andre, " la han til.

For mer informasjon om jobbsøkere: Legg ut CV på disse 11 nettstedene gratis på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Dark Web: Et jukseark for profesjonelle (TechRepublic)
  • Tekniske konferanser og arrangementer å fange i 2019 (TechRepublic nedlasting)
  • Retningslinjer: Arbeidsplassetikk (TechRepublic Premium)
  • Remote working 101: Professional's guide to the tools of the trade (ZDNet)
  • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
  • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
  • Teknisk historie: Sjekk dekningen vår (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Ridofranz, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com