Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert

Hvordan moderne datasenterteknologier endrer måten adminer samhandler med lagring. Nye teknologier endrer måten lagring administreres på, med "sett-og-glem-det" -opplevelser som kommer til HCI og spesialbygde systemer også, Dell EMCs Craig Bernero forklarte.

Av alle IT-fagområdene har lagring vært den mest forsømte og ikke verdsatte. Administrering av lagring sendes ofte til et yngre medlem av operasjonsteamet. Sammenlignet med områder som applikasjoner og nettverk, er det få bransjesertifiseringer tilgjengelig for lagringsfolk. Lagringsmedarbeidere blir ofte oversett for kampanjer - og i mange tilfeller er det ingen troverdig karrierestige for en lagringspersonell.

Mer om lagring

  • Hvorfor selskapet ditt bør slutte å forsømme datalagring: 6 tips for å bli organisert
  • Fed og IBM-forskere legger til ny intelligens til massivt lagringsstyringssystem
  • Abonner på TechRepublic's Data Center Trends nyhetsbrev
  • Rask ordliste: Lagring (TechRepublic Premium)

Lagring blir også forsømt i styring av IT-ressurser. Nettsteder underutnytter ofte lagring og stryker lagringsstasjoner med vilje, slik at de ikke inneholder mer enn 20% av dataene de kan oppbevare. I andre tilfeller blir lagring ganske enkelt forsømt. Ingen plager å sjekke hvor ubrukt lagring kunne gjøres tilgjengelig. I stedet kjøper de bare mer.

Leksjonen er klar: Hvis du vil forbedre forbruket i datasenteret ditt, må du implementere beste administrasjonspraksis for lagring så vel som for andre ressurser.

Her er seks trinn som administrasjonssjefer og datasenterledere kan ta for å optimalisere lagring av store data.

SE: Rask ordliste: Lagring (Tech Pro Research)

1. Gå gjennom lagdelt trinnstrategi for big data

De fleste datasenterledere innrømmer at de har med seg mye mer store data enn de vil. Hovedårsaker er frykt for å kaste data som kan være nyttige i fremtiden og krav til eDiscovery og gjenvinnbarhet av data og dokumenter. Ingenting av dette hindrer imidlertid lagring av data på måter som optimaliserer både prosessering og lagring.

Data som sjelden blir brukt, eller som aldri kan brukes, men som kan være nødvendig for juridiske formål, kan lagres på kjøle lagringsenheter som består av tape eller veldig sakte (og billige) disker i verken datasenteret eller skyen. Data som må være tilgjengelig for rask, daglig tilgang, kan lagres på supersnelle solid state-stasjoner som også er veldig dyre. Et sted mellom disse to ytterpunktene er data som noen ganger er tilgjengelige, og som kan ligge på midtstyrke diskstasjoner.

Ved å identifisere hvilke data som skal gå dit og så legge dem dit - vil du få lagringskostnadene ned.

2. Evaluer kostnadene ved skybasert (kontra lokaler) dataskalbarhet

Nåværende visdom sier at det er bedre å skalere datalagring oppover for uvanlige datatider i skyen, fordi du bare leier denne lagringen. Imidlertid kan det også være skjulte kostnadsutløsere som sparker inn når du overskrider dine normale datalagringsallokeringer i skyen.

Du bør med jevne mellomrom evaluere mye det faktisk koster dem å skalere i skyen - og om dette virkelig er billigere enn å skalere data oppover i ditt eget datasenter.

3. Lagre lagringsressursene dine, og vurder dem for bruk

Det er ikke et nettsted jeg kjenner til som ikke oppdager en inaktiv diskstasjon et sted i datasentret, i et datasenterlager eller et sted på et felt. Hvis du ikke har et oppdatert IT-kapitalforvaltningssystem som sporer alle dine eiendeler, kan du skaffe et og begynne å bruke det nå. Lagring bør være et av de første områdene du ser på for å se om det blir underutnyttet eller ikke brukes i det hele tatt, slik at du kan se hvor du kan øke bruken av det. Hvis du finner en lagringsressurs som er foreldet, kan du kvitte deg med den.

4. Evaluer din distribuerte datamartlagring

Dette punktet går hånd i hånd med punktet over. Vet hvor dine distribuerte datamars (og lagring) er, og hvor fullt lagringsutstyret blir brukt. Hvis lagring blir vesentlig underutnyttet, kan du prøve å fordele den til et større behovsområde.

5. Bruk retningslinjer og fremgangsmåter for lagringsplass

Det som gjør kantlagring unik er at et flertall av det forekommer i produksjonsanlegg som bruker roboter, kunstig intelligens, maskinlæring og automatisering. Edge-lagring lar deg midlertidig lagre data på lokale innsamlingssteder for anlegg og deretter laste opp dataene når båndbredden blir mer tilgjengelig - kanskje som en batch-nattlig prosess.

Styring av kantlagring kan være en bekymring fordi i mange tilfeller blir lokale produksjonsingeniører eller fabrikksjefer uten lagringsbakgrunn bedt om å administrere det. IT-lagringspersonell må være på toppen av disse lagringsenhetene slik at de kan overvåke generell helse og også bestemme hvilke maskingenererte data som er lagret og hvilke (som kommunikasjonsjitter mellom maskiner) som er irrelevant for virksomheten og bør kastes.

6. Utfør og praksis retningslinjer for datalagring

Det gjennomsnittlige selskapet vurderer retningslinjer for dataoppbevaring med brukere hvert par år, når disse vurderingene skal skje på årsbasis. Oppbevaring av data og tillatelse til brukertilgang bør vurderes årlig fordi disse to aspektene ved lagring stadig endres. Øvelsen tvinger også brukerne til å bestemme hvilke data de vil ha, og som de kan leve uten.

Sluttmålet med alle disse store datalagringsmålene er å optimalisere både utnyttelsen og bruken på lagringsressursene dine, enten ressurser er i lokaler eller i skyen.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også:

  • Nettverkstilkoblet lagring: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • All-flash matriser: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Båndlagring: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Den beste nye lagringsteknikken for 2017 (ZDNet)
  • Ved hjelp av virtualisering for å effektivisere lagring både gamle og unge (ZDNet)
Bilde: iStock / shironosov

© Copyright 2021 | mobilegn.com