Wirify gir wireframes med ett museklikk

Selv om plagiering er dårlig for forfattere, er det helt akseptabelt for webutviklere, og noen kan til og med kalle det smiger. Jeg sier ikke at du kopierer en side for bit, men å etterligne en nettstedsdesign eller layout er en god aksept.

Wirify gir et utgangspunkt for prosessen ved å la deg enkelt opprette en wireframe fra et eksisterende nettsted. Denne uken ser vi nærmere på Wirify og hvordan det kan hjelpe webdesignere og / eller utviklere på deres neste prosjekt.

Trådrammen

En wireframe definerer den grunnleggende rammen eller strukturen til et webapplikasjon. Du begynner med et områdekart som skal brukes som blåkopi. Innrammingsdelen er oversettelsen av blåkopien til faktiske sider på et nettsted. Hver side vil være en del av wireframe der du oppgir formålet med siden, og flyten av nettstedet vil bli demonstrert i hele wireframe. I utgangspunktet gir du klienten en idé om hva som skal bygges (de kan ombestemme seg senere), fordi ingenting forteller en historie som et bilde. En wireframe skiller de grafiske elementene fra deres funksjonelle kolleger; det er en bærebjelke i å demonstrere brukeropplevelsen.

Verktøyet som brukes til å lage en wireframe, kan være like grunnleggende som favoritttekstredigereren eller like fancy og kostbar som Photoshop. Wirify gir rørledningen fra et eksisterende nettsteddesign til redaktøren din.

Generer en wireframe

Wirify er et bokmerke som lar deg gjøre hvilken som helst webside til en trådramme med ett museklikk. Det er et nettleserbasert verktøy som fungerer i de fleste større nettlesere. Oppsett avhenger av nettleseren din, men Wirify-nettstedet gir instruksjoner som er enkle å forstå. I utgangspunktet legger du til Wirify-verktøyets URL (som er JavaScript) som et bokmerke i nettleseren din. Når du er der, velger du bokmerket for å generere en trådramme for den nåværende siden som er åpen i nettleseren. Figur A viser en del av et wireframe generert for TechRepublic hjemmesiden. Figur A

Trådramme generert for TechRepublic.com. (Klikk på bildet for å forstørre.)
På dette tidspunktet tenker du kanskje at Wirify gjør noen kule ting med JavaScript, men hvordan kan det være nyttig i det daglige arbeidet ditt når du faktisk lager wireframes? Det er her Wirify Pro-funksjoner kommer inn i bildet. Wirify Pro lar wireframe lagres i et format som kan brukes i andre programmer, og den lar deg eksportere designen til følgende formater: OmniGraffe, Balsamiq, Visio og SVG. Figur B viser denne funksjonen slik den vises (nedtonet) i standardversjonen. Figur B

Alternativer tilgjengelig i Wirify Pro. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Pro-versjonen er der du forlater den frie verden og må bruke litt penger. De kaller dem Wirify-kreditter (fem studiepoeng er $ 30, 00), mens eksporten av en wireframe teller som en kreditt. Ytterligere funksjoner i Pro-versjonen (som å redigere en trådramme på plass) er tilgjengelige.

Hvorfor du bør bruke Wirifiy

Du kan være skeptisk med hensyn til nytten av et slikt produkt. Den normale prosessen for å lage wireframes er å lage designet og deretter gå videre til markeringen (HTML); Wirify tilbyr en ny tilnærming der du dykker rett inn i designen og fokuserer mer på designelementene i motsetning til kodingen. Dette betyr at du ikke vil bli forskjøvet i detaljene fordi Wirify lar deg fokusere på det generelle designet.

En annen nyttig funksjon ved Wirify er læring; det vil si å generere wireframe (og markering) for et design lar deg se hvordan nettsteder er designet (både på godt og vondt) og lære av andres arbeid. Hvilken bedre måte å lære enn den visuelle representasjonen generert av Wirify?

Kutt tidsbruk på trådrammer

Selv om Wirify er flott for å bruke eksisterende nettsteder som base for å bygge nye applikasjoner, tilbyr den også en måte å lagre og gjenbruke dine egne design på. Du kan laste inn et nåværende design, finpusse det og generere en ny trådramme, og dermed spare tid. Dette krever å gå med Pro-versjonen, men kostnadene er minimale sammenlignet med den sparte tiden.

Det er mange andre måter å bygge wireframes på (ett verktøy jeg alltid har likt er PowerMockup), så vel som andre alternativer som rask prototyping som mange utviklere favoriserer, men Wirify kan være en stor fordel hvis tilnærmingen din inkluderer wireframes.

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | mobilegn.com