Kvinner i IT står overfor største kjønnslønnsforskjell i enhver bransje

Dagene med kvinner i IT som har den samme inntjeningskraften som menn, er fremdeles et stykke unna, med kvinnelige arbeidere som fortsetter å tjene tusenvis mindre enn sine mannlige kolleger hvert år.

I følge forskning publisert i dag av Chartered Institute of Management (CMI), har IT-sektoren det største lønnsgapet i noen bransje.

Forskjellen mellom den typiske årslønnen for menn og kvinner som jobber i IT-bransjen utgjør for tiden £ 17.736, hvor kvinner som jobber i IT tjener et gjennomsnitt på £ 32.751 sammenlignet med £ 50.487 for menn, fant forskningen.

Kvinner i IT ser imidlertid en bedre lønnsøkning enn deres mannlige kolleger, med gjennomsnittlig lønn som øker med 2, 1 prosent mot 1, 4 prosent for menn de siste 12 månedene. Til disse prisene vil det imidlertid ta 63 år for kvinner å ta igjen.

Lønnsgapet mellom menn og kvinner IT er den største i noen bransje
(Fotokreditt: Shutterstock)

I IT-jobber på lavere nivå er lønnsgapet mindre, med kvinnelige arbeidere på ungdomstrinn som tjener £ 19, 068, sammenlignet med £ 20, 187 for menn.

Imidlertid utvides gapet for flere ledende stillinger med funksjonshoder som tjener betydelig mer (£ 91, 639) hvis de er menn enn kvinner (£ 80, 766).

"Vi vet at det er problemer med at kvinnelige ledere når de øverste nivåene i organisasjoner, men det er tydelig at det fremdeles er spesielt akutt i IT-sektoren, " sa Patrick Woodman, politikk- og forskningssjef i CMI, til silicon.com.

Implikasjonene av at ITs lønnsgap mellom kjønn fortsetter er ifølge Woodman alvorlige, ettersom arbeidsgivere risikerer å fremmedgjøre talentfulle kvinner.

"Hvor vi har talentfulle kvinnelige ledere, hvis de har en følelse av at de blir urettferdig behandlet, så vil de stemme med føttene eller enda verre ta direkte tiltak for eksempel domstoler for å håndtere det, " sa Woodman.

"Hvis lønnsgapet skaper et inntrykk av at sektoren er uvelkomne for kvinner som bare vil forevige problemene som eksisterer og frarøve IT-selskaper av talentfulle individer som kan bidra til suksessen, " la han til.

CMI fant at ingeniørarbeid har det laveste kjønnslønnsgapet på £ 2.433, til tross for at de også har en lav andel kvinner som jobber i bransjen. Woodman sa at det er en mer rettferdig tilnærming til å betale i denne sektoren som IT kan lære av.

© Copyright 2020 | mobilegn.com