Arbeidstakere tror AI vil drepe 40% av alle jobber innen ti år

Hvor mange jobber vil AI ødelegge og hvorfor vi trenger å dele byttet Mark Skilton, professor i praksis og bransjeleder ved Artificial Intelligence Innovation Network, om hvordan maskinlæring vil forstyrre sysselsettingen.

Mange bransjeeksperter har kommet med spådommer om fremtiden for kunstig intelligens (AI), maskinlæring og automatisering på arbeidsplassen - men det finnes lite forskning på hvordan dyktige og ufaglærte ansatte ser på de kommende teknologiske forstyrrelsene.

Gartner undersøkte mer enn 2700 ansatte i USA og Storbritannia på tvers av flere bransjer og ferdighetsnivåer, inkludert ufaglærte, dyktige håndarbeidere, geistlige arbeidere og fagpersoner, for å bestemme hvordan forskjellige grupper ser på AI på arbeidsplassen.

Mer om kunstig intelligens

  • Google DeepMind-grunnlegger Demis Hassabis: Tre sannheter om AI
  • De 10 mest etterspurte AI-jobbene i verden
  • De 3 mest oversett begrensningene av AI i virksomheten
  • Hvordan bli maskinlæringsingeniør: Et jukseark

Flertallet av ansatte (52%) sa at de foretrekker at AI blir utplassert som en on-demand hjelper - i det vesentligste som å fungere som sin egen ansatt - snarere enn som sin leder (9%), kollega (11%), eller proaktiv assistent (32%), fant rapporten. I denne rollen kunne AI hjelpe ved å begrense rutinemessige arbeidsoppgaver, samt redusere feil, sa respondentene.

Arbeidstakere skiller seg betydelig ut i sine meninger om hvordan AI vil påvirke jobber, melder rapporten. Forbedring av sikkerhet og kvalitet på arbeidet, arbeidstempoet og hvor interessant arbeidet var var områdene der mange sa at de trodde AI kunne hjelpe. Imidlertid hadde arbeidere mer negative syn på AIs rolle i kundekontakt, kollega-kontakt og jobbsikkerhet.

De fleste arbeidere sa at jobbene deres var ganske lave med tanke på struktur og repeterbarhet, noe som innebærer at visse oppgaver kunne automatiseres, men hele jobben vil ikke kunne erstattes av en maskin, heter det i rapporten. Mange arbeidere rapporterte også at deres rolle krevde empati og andre spesielle ferdigheter som AI i dag sliter med.

AIs evner vil øke jevnlig, spådde de fleste arbeidere, til det punktet at teknologien vil være i stand til å erstatte dobbelt så mange jobber på 10 år som den er for tiden - til slutt føre til at mer enn fire av ti jobber blir erstattet av AI.

Arbeidere i kommunikasjons-, energi- og forsikringsnæringer hadde høyere relativ aksept og ideer om hvordan AI kunne hjelpe dem, noe som betyr at bransjene kan ha den bredeste muligheten for teknologi, heter det i rapporten. Bransjene som var mest pessimistiske om AI var bank, energi og verktøy, detaljhandel og transport.

Rapporten ga følgende tips for teknologiledere med ansvar for AI-produkter og -tjenester som ønsker å forbedre markedsøkonomiens effektivitet:

1. Prioriter hjelpende AI fremfor AI ment å erstatte hele stillingsfunksjoner: Gi arbeidere eksempler på hjelpende AI, for eksempel spørsmål om naturlige språk eller virtuelle personlige assistenter.

2. Forbedre adopsjon og engasjement ved å sende kjøpere meldinger som gjør arbeidere mer optimistiske om hvordan AI kan forbedre jobbene sine: Beskriv hvordan du kan forbedre sikkerheten og kvaliteten på arbeidet og gjøre oppgaver mer interessante, og adressere og roe frykten ved å understreke at arbeidere vil har mer tid til å samhandle med kunder og kolleger.

3. Prioriter AI-innsats i bransjer der arbeidere relativt godtar og ser mange måter AI kan hjelpe dem: Disse inkluderer kommunikasjon, energi og forsikring.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Når det gjelder å adoptere AI, foretrekker flertallet av ansatte (52%) at AI blir utplassert som en on-demand hjelper fremfor som deres leder (9%), kollega (11%) eller proaktiv assistent (32%). - Gartner, 2018
  • Arbeidere innen kommunikasjon, energi og forsikring er mest optimistiske når det gjelder AI, og de som jobber innen bank, energi og verktøy, detaljhandel og transport er mest pessimistiske. - Gartner, 2018

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com