Jobber med Drobo B1200i

For noen måneder siden hadde jeg lykke til å delta på Storage Field Day i San Jose, California, hvor jeg fikk besøke Drobo og lære om noen ganske søte nye lagringsteknologier, inkludert B1200i. Jeg har lekt med B1200i i et par måneder, så i dette innlegget skal jeg dele min erfaring med å jobbe med den.

B1200i

Enheten jeg fikk for testing kom med ni 2TB SATA-plater og tre 200 GB SSD-plater for totalt 12, 1 TB lagringsplass. Med tre iSCSI-dataporter og en administrasjonsport som alle kjører på 1 GB, på baksiden er det ingen mangel på tilkobling.

Konfigurasjonen var i utgangspunktet ikke så dårlig; administrasjonsporten er konfigurert for å få en DHCP-adresse fra nettverket du har koblet til, og derfra får Drobo Dashboard ting fra bakken med lite annen informasjon som kreves.

Dashbordet

Du administrerer Drobo-applikasjonen fra dashbordet. Så lenge datamaskinen din er på samme undernett som administrasjonsgrensesnittet til Drobo, vises B1200i med en gang. Hvis du tilfeldigvis er koblet til et nettverk som ikke er konfigurert for DHCP, vil ikke dashbordet finne lagringen fordi administrasjonsporten ikke har noen IP-konfigurasjon.

Figur A

Drobo Dashboard (klikk for å forstørre bilder)

Når du har koblet til Drobo, er konfigurasjonen av iSCSI-portene ekstremt rett frem. Velg Drobo du ønsker å administrere på hovedskjermen på Dashbordet, velg Innstillinger fra navigasjonsstrimlen, og velg deretter Nettverk fra undermenyen.

Her inne kan du velge hver iSCSI-port og tilordne en IP-adresse, og sørge for å lagre konfigurasjonsendringene når du er fullført.

Figur B

Konfigurere iSCSI-adresser
Merk: Når konfigurasjonen er lagret, kan det være et godt tidspunkt å tilordne og registrere et passord for administrasjon av Drobo, bare for å sikre at du er den eneste som får tilgang til enheten.

Bruker B1200i

Med alt klart og klart til å gå, er det neste å gjøre å lage noen volumer på matrisen. Når jeg testet, holdt jeg meg til ganske små volumer, men volumene du kan lage, kan løpe helt opp til 16 TB.

Følg trinnene nedenfor for å opprette et volum:

  • Velg ikonet for Drobo B1200i i midtre rute på dashbordet.
  • Velg bind.
  • I Legg til volum i volumruten.
  • Velg formattype for volumet og klikk Neste.
  • Flytt glidebryteren for å velge en størrelse for volumet, og klikk Neste.
  • Skriv inn et navn for volumet (Drobo er standard) og klikk Fullfør.
  • For å opprette volumet, klikker du Bruk fra volumruten.

Når det er bind, kan du knytte dem til datamaskinen din ved å bruke Dashboard og merke av i ruten ved siden av volumet i listen, eller du kan lukke dashbordet og knytte dem til en server (eller servere) for å gi primær- eller sikkerhetskopieringslagring for ditt miljø.

B1200i støtter ikke Multi-Path I / O (MPIO) hvis operativsystemet støtter det. I Windows 2008 R2 må du aktivere MPIO-funksjonene i Windows før dette kan konfigureres.

Dataen

Etter at jeg fikk B1200i satt opp for å teste, begynte jeg å bruke matrisen. Jeg lastet ned innhold til det og brukte filer som var lagret på det og syntes den generelle daglige ytelsen var veldig konsistent. Jeg hadde ikke en organisasjon full av brukere på matrisen som kopierte, leste og skrive data, men jeg klarte å utføre noen gjennomstrømningstesting mens Drobo var tom og mens jeg skrev andre data til den, og jeg så ikke så mye ro ned.

Da jeg testet hastigheten på 1200i, var ikke IOPS så høye som jeg trodde de kunne være med tre iSCSI-tilkoblinger koblet opp og MPIO aktivert på Windows 2008R2 testserveren jeg brukte.

Når tieringen var slått av, var gjennomsnittet for en 4K tilfeldig skriv i gjennomsnitt rundt 300 IOPS når du kjørte testen i to minutter.

Vent Tiering, på Drobo?

Når du setter inn to eller flere SSD-er i 1200i, er tiering som standard aktivert. Dette gjør at matrisen kan administrere varm og kald data på riktig måte ved å flytte den mellom tradisjonell SATA-lagring og SSD.

Da tiering var aktivert, kjørte jeg den første testen av en 4K tilfeldig skriving i 10 minutter for å tillate nok data å bli generert til å forårsake litt tiering. Gjennomsnittet for den lengre testen var omtrent 900 IOPS ved bruk av tre arbeidere. Den samme testen i to minutter fungerte ikke like bra.

Da testingen fikk en mulighet til å spre data rundt matrisen og skrive i en lengre periode, så det ut til at Drobo presterte mye bedre enn det gjorde over kortere testsykluser.

Noe avvik

Testbetingelsene jeg brukte var ikke helt uberørte, da det er andre enheter og ting som skjedde på nettverket jeg brukte for å teste, noe som kunne ha påvirket testytelsen noe. Jeg ser for meg at det å ha et nettverk som bare består av elementene som ble testet og systemene som utfører testene, ville forbedret resultatene. Gitt den ekstra trafikken i miljøet jeg testet enheten i, tror jeg ytelsen var jevn, men under mer uberørte forhold tror jeg resultatene kan ha vært betydelig bedre. Primær lagring for opptil 250 brukere eller som Tier 2 lagring og sikkerhetskopiering for avdelinger i større organisasjoner

Jeg syntes B1200i var veldig enkel å konfigurere og ytelsen til enheten var veldig brukbar. Jeg er ikke sikker på hva sweet spot når det gjelder brukertilkoblinger og tråder for denne enheten - kanskje 25-50 brukere, avhengig av konfigurasjonen. MERKNAD : Drobo anbefaler B1200i SSD som "primær lagring for opptil 250 brukere eller som Tier 2 lagring og sikkerhetskopi for avdelinger i større organisasjoner."

Hvis du legger til flere SSD-er eller balanserer disse diskene til og med belastningen mellom lagring og cache, kan det forbedre ytelsen, men hvilken ytelsesfordel som trengs, avhenger fortsatt av arbeidsmengden som er lagret på Drobo.

Hvilken som helst bestilling, bare legg til disker

Noe av det andre jeg syntes var interessant, er at Drobo ikke bryr seg om rekkefølgen på noen disker i enheten. For å teste denne teorien fjernet jeg disken i det femte sporet og ventet på at enheten skulle komme tilbake til klar (å trekke live disker når de faktisk ikke mislykkes, forårsaker litt turbulens). Så trakk jeg ut disken i det tredje sporet, som var en SSD. Med begge disse diskene utbyttet jeg dem ved å plassere SSD i spor 5 og SATA-disken i spor 3. Det tok et minutt før diskene ble gjenkjent av matrisen, men kort tid etter var de grønne lysene tilbake på og ting fungerte som normalt.

Bunnlinjen

Jeg ville betrakte 1200i som et primært lagringsmål, men må ta hensyn til hvordan nettverksbrukere i miljøet mitt brukte lagring. Hvis det primære målet er datalagring, ser Drobo ut til å være et godt valg, men hvis målet er å kjøre flere applikasjonstunge VM-er på matrisen, kan det være utfordringer å få alle arbeidsbelastningene til å fungere på ønsket ytelsesnivå. Jeg tror å balansere kapasiteten til enheten med ytelsen til SSD-medier kan hjelpe i situasjoner som dette.

Jeg tror Drobo 1200i også vil være et flott mål for sikkerhetskopiering. Det er mye lagringsplass tilgjengelig for veldig lite rackplass, og multi-pathing-støtten vil absolutt være en fordel der.

Etter å ha brukt både B1200i og B800i, tror jeg at Drobo har gode produkter for bedrifter og kan fortsette å vokse i SMB / SMB + -rommet med dette tilbudet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com