Arbeide med Safari Extensions: Noen få å prøve

Safari 5 var en betydelig versjonsoppgradering av ganske mye en grunn: utvidelser. De andre forbedringene av Safari var resultatrelaterte; hyggelig, men ikke jordskodd. Støtten for utvidelser har endelig brakt sårt mangelfull funksjonalitet til Safari nettleser sammenlignet med andre nettlesere som Google Chrome og Firefox.

Den offisielle Apple-ressursen for utvidelser er Safari Extensions Gallery, som inneholder alle Apple-godkjente utvidelser for Safari. En annen flott ressurs, som viser frem mange utvidelser ikke i Safari Extensions Gallery, er Safari Extensions-bloggen.

Utvidelser er enkle å installere. Gå til utvidelsesruten i Safari-innstillinger. Herfra kan du aktivere (eller deaktivere) støtte for utvidelser helt; Du kan se utvidelsene du har installert og avinstallere dem hvis du foretrekker det; eller justere konfigurerbare alternativer for de som er installert, og se også raskt om det er tilgjengelige oppdateringer for de for øyeblikket installerte utvidelsene.

Du kan velge å la Safari installere nye oppdateringer automatisk når de er tilgjengelige, eller du kan sjekke innimellom selv for å se om noen er tilgjengelige og oppdatere dem. I motsetning til Firefox, forteller Safari deg ikke ved oppstart om nye utvidelser er tilgjengelige for å oppdatere - dette er et ganske stort tilsyn fra Apples side, da det lar deg huske å sjekke preferansefeltet en gang i blant, eller få det håndtert automatisk . Det andre tilsynet er at Safari ikke forteller deg når den oppdaterer dem automatisk: ingen advarsel, ingen merknad, ingen heads up og ingen logg for å se hva som ble oppdatert og når.

Mekanismen for å oppdatere og installere utvidelser er ganske enkel, så vi har litt rom for å fremheve noen nyttige utvidelser.

Autocomplete er en forbedring, eller overstyring kan være et bedre navn til standard Safari AutoFill-funksjonen. Noen nettsteder forhindrer deg i å automatisk fylle ut visse webskjemaer (økonomiske nettsteder og andre), men hvis du er på et privat sted som for eksempel hjemme, og er villig til å ta risikoen for enkelhets skyld, vil denne utvidelsen tillate deg å tvinge til autofullføring, selv når nettstedet prøver å begrense det.

For webutviklere gir BetterSource Extension deg mye mer informasjon om å se på en sides HTML-kilde enn standard visningskilden for "View source". Den åpner kilden i en ny fane, har syntaksutheving, viser linjenumre, og kan også vise deg den opprinnelige kilden kontra genererte kilden (hvordan det ser ut etter at Safari og / eller eventuelle utvidelser har endret den for gjengivelse).

Sessions er en ganske glatt utvidelse ved at den lar deg administrere, huske, huske og manipulere nåværende og tidligere økter. Du kan enkelt gjenopprette økter når Safari starter, eller du kan åpne en tidligere lagret økt fra forrige uke eller forrige måned.

Endelig er Safari Access Keys en utvidelse slik at du enkelt kan se hvilke snarveier som er tilgjengelige på et nettsted. Snarveiene vises på en verktøylinje for enkel tilgang og kan utføres ved å trykke CTRL-OPT- KEY.

Det finnes en rekke andre utvidelser for Safari, og de fleste av dem har å gjøre med å tilpasse visningen av bestemte websider. Noen er nyttige, andre ikke så mye, så litt å leke med forskjellige utvidelser vil hjelpe deg å velge de som forbedrer produktiviteten eller forbedrer nettsteder du besøker.

Sammenlignet med Chrome eller Firefox har Safari et veldig lite antall utvidelser, men antallet vokser raskt.

© Copyright 2020 | mobilegn.com