Nullenergikjøler holder frukt og grønnsaker friske i ørkensamfunn

Google er vertskap for data og oppstart av World Food Programme Seks prosjektgrupper vant en plass i Innovation Accelerator og sjansen til å slå til Silicon Valley-mentorer og -finansiere.

Et Boston-selskap har oppdatert et tradisjonelt design med moderne materialer for å forbedre matlagring i lokalsamfunn uten strøm.

The Fenik uses evaporative cooling to create a portable food storage device that keeps fruits and vegetables fresh without using electricity.

" data-credit="Image: Veronica Combs" rel="noopener noreferrer nofollow">

Fenik bruker fordampningskjøling for å lage en bærbar matlagringsenhet som holder frukt og grønnsaker friske uten å bruke strøm.

Bilde: Veronica Combs

Fenik null-elektrisk kjøler er basert på den veldig potten - en lavteknologisk kjøler som bruker fordampningskjøling for å holde maten frisk.

"De fleste kulturer har en versjon av dette som bruker fordampningskjøling, " sier Quang Truong, administrerende direktør og medgründer av selskapet.

Denne veldig potten bruker to leirgryter, sand og vann for å lage et minikjøleskap. Den ene potten hekker inne i den andre, og sand fyller gapet mellom de to. Brukeren legger vann til sanden. Når vannet fordamper, henter det varme fra den indre gryten - avkjøler maten i den. Så lenge det er vann i sanden, fortsetter kjøleeffekten.

Potten er enkel og effektiv, men også tung og skjør. Fenik har tatt de grunnleggende designelementene i veldig potten og modernisert komponentene. Fenik er en rektangulær boks med lokk og sammenleggbare sider laget av PhaseTek. Stoffet er delt inn i vertikale kamre som er fylt med vann. Stoffet lar vannet fordampe. En bruker fyller de vertikale kamrene med vann for å starte kjøleprosessen. Fenik oppfant materialet, som ligner på stoffet som ble brukt i en pustende regnjakke.

Disse kjølene fungerer best på steder med mindre enn 60% luftfuktighet. Det fanget oppmerksomheten til World Food Program (WFP) da Fenik søkte seg på gassprogrammet fordi WFP fungerer i mange ørkensamfunn. WFP er en non-profit basert i München som mater 90 millioner mennesker i mer enn 80 land rundt om i verden.

WFP ønsker også å gi bedre ernæring til barn og gravide ved å gjøre frukt og grønnsaker mer tilgjengelig. Fenik kan forlenge holdbarheten for frukt og grønnsaker med 200%. Kjøleren vil også hjelpe butikkselgere som ikke har kjøleskap eller tilgang til strøm. Med komfyren kan butikkene begynne å selge forgjengelige gjenstander som frukt og grønnsaker uten fare for ødeleggelse.

Fenik dirigerer piloter i henholdsvis Marokko, Kenya og Mali med henholdsvis USAID, MIT og Siemens. En familie i Marokko testet selskapets første enheter, og landet inspirerte firmanavnet (fennec-reven er hjemmehørende i Marokko og dens store ører er med på å spre varmen.)

Digital transformasjon: et veikart (gratis PDF) (TechRepublic)

Selskapet har produsert 1 000 kjølere og distribuert 600 av dem stort sett gjennom en nylig Kickstarter-kampanje. Den nåværende versjonen av kjøleren er $ 150, og Fenik selger til bobiler og utviklingsbyråer. Truong sa at han planlegger å utvikle nye formfaktorer for enheten, inkludert en mindre versjon som vil koste 50 dollar. Truong leter også etter en investering på $ 500 000 for å utvikle nye formfaktorer og fremskritt med Plantek-stoffet.

Sofia Griet Brancot fra WFP sa at den lavteknologiske faktoren til Fenik er et salgsargument.
"Andre rimelige kjølere bruker solcellepaneler, som kan være kompliserte å bruke, " sa hun. "Det er ingen trening som kreves for å bruke Fenik."

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com