De 10 største øyeblikkene i samarbeidet mellom Microsoft og Apple

I over to tiår har Microsoft og Apple hatt teknologibransjens mest høyprofilerte (og tidvis mest lønnsomme) rivalisering. Men i dag tviler jeg på at en av dem anser den andre for å være dens viktigste rival.

Hvis du kan anstrenge enten Apple CEO Steve Jobs eller Microsoft CEO Steve Ballmer på kontoret deres og lukke døra og spørre (om ikke-posten) om navnet på deres øverste rival, tror jeg begge deler vil gi deg det samme svaret: Google.

Bare av den grunn ville du tro at Microsoft og Apple ville ha større sannsynlighet enn noen gang for å samarbeide (og det er absolutt en mulighet). Imidlertid er det også lett å glemme at de to selskapene har en lang historie med å samarbeide og utvikle produkter for hverandres plattformer. Det er tradisjonelle frenemier.

At Microsoft slapp Office for Mac 2011 denne uken (mer om det på et sekund) er bare det siste eksemplet på tider da de to har vært på samme side. Dette er fremdeles unntaket enn regelen, men vi har kommet opp med en liste over de 10 beste samarbeidsøyeblikkene mellom de to selskapene.

Du kan se dette som en lysbildefremvisning, eller nedenfor i listeform.

10. Microsoft lanserer Outlook for Mac i Office 2011

Med Office for Mac 2011, som ble utgitt 26. oktober, har Microsoft nok en gang fått Mac OS X-versjonen av sin verdensdominerende produktivitetssuve mye nærmere med den nyeste Windows-versjonen, etter flere Mac-utgaver som avviklet vilt fra Windows-kollegene. i de senere år. Men den klart viktigste delen av Office 2011 er at den bringer tilbake en versjon av Microsoft Outlook for synkronisering via e-post og Exchange, og erstatter den Mac-spesifikke Entourage (en fryktelig buggy programvare). Dette gjør de nyeste Mac-maskinene mye bedre rustet til å fungere i næringslivet.

9. Apple og Microsoft spyr Blu-ray for digitale nedlastinger

Både Apple og Microsoft har vært under press de siste par årene for å komme seg på Blu-ray-bandwagon. Microsoft har vært under press for å legge Blu-ray i Xbox 360 og Apple har vært under press for å legge Blu-ray-stasjoner på Mac-maskiner. Begge har imidlertid motstått og har svart med den samme grunnen: Blu-ray er en dyr midlertidig løsning, og fremtiden for HD-video er digitale nedlastinger. Selv om de kanskje ikke har konsultert hverandre om dette problemet, har det faktum at hver og en har inntatt samme stilling, gjort det lettere for den andre å holde seg til den. Og det har også hindret filmbransjen i å tvinge forbrukere til å kjøpe flere plater i stedet for å tilby det billigere og mer praktiske alternativet for digitale nedlastinger.

8. Apple gjør Safari tilgjengelig for Windows

Steve Jobs sammenlignet en gang spøkefullt Apple som laget programvare for Windows med å "tilby glass med isvann til folk i helvete." Noen uker senere lanserte Apple en versjon av Safari-nettleseren for Windows. Selv om Safari aldri har tatt av og oppnådd store markedsandeler på Windows, har den en nisje som appellerer til de som liker den sparsomme brukergrensesnittet og raske lastetider. Det representerer også et av Apples mest åpne initiativer, WebKit nettlesermotor som driver Safari og som Apple foredlet fra tidligere teknologier og deretter ble et open source-prosjekt som siden har blitt brukt av Google, Nokia, Palm, BlackBerry og andre.

7. Snow Leopard kobles til Exchange

I Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) integrerte Apple støtte for Microsoft Exchange i de innebygde appene: Mail, iCal og Address Book. Dessverre krevde dette Exchange 2007 eller senere på backend og integrasjonen var litt avlyttende, men det var nok et skritt mot å gjøre Mac-maskiner vennligere i de mange virksomhetene som kjøres på Microsoft-programvare i serverrommet.

6. Boot Camp installerer Windows på Mac-maskinvare

I 2006 byttet Apple Mac-plattformen fra proprietære PowerPC-prosessorer til standard Intel x86-brikker - de samme som tradisjonelt hadde drevet de fleste Windows-PC-er. Senere samme år ga selskapet ut Boot Camp, et gratis verktøy som tillot Windows XP å bli installert på den nye Intel-baserte Mac-maskinvaren og dobbeltoppstart med Mac OS X. (Boot Camp støttet senere Windows Vista og deretter Windows 7.) Naturligvis, Protesterte ikke Microsoft fordi Boot Camp krevde en Windows-lisens.

5. Microsoft lisenser Exchange Activesync for iPhone

Da den originale iPhone-en ble utgitt i 2007, var den primære utførelsen et brukergrensesnitt for berøringsskjerm som gjorde smarttelefoner tilgjengelige for mer enn bare e-post-junkie-profesjonelle som tidligere hadde eid BlackBerry- og Palm Treo-enheter. Den første iPhone-en var imidlertid ikke veldig nyttig. Den hadde begrenset programvare, og den kunne ikke lett koble til bedriftens e-post. Apple fikset begge problemene et år senere med versjon 2.0, iPhone 3G, ved å åpne opp for tredjepartsutviklere og lisensiere Exchange ActiveSync fra Microsoft slik at iPhone kunne koble seg til Exchange e-post, kalender og kontakter.

4. Microsoft investerer 150 millioner dollar i Apple

Da Steve Jobs kom tilbake til Apple i 1996 og snart ble den midlertidige administrerende direktøren, var en av tingene han la vekt på for Apple-ansatte å slutte å tenke på fortiden og Apples gamle rivalisering med Microsoft og begynne å tenke på fremtiden og hvordan Apple kunne komme videre dristige nye måter. På Macworld 1997 i Boston sendte han den samme meldingen til Apple-fansen da han kunngjorde en avtale med Microsoft som ville bringe Apples rettslige skritt mot Microsoft over Windows, gi en investering på $ 150 millioner Microsoft i Apple, og bringe et flerårig år garantere at Microsoft vil fortsette å utvikle programvare for den da skrantende Macintosh-plattformen. Til Apple-fansen som ga skryt for Jobs da han hentet inn Microsoft-styreleder Bill Gates via videokonferanse for å kunngjøre Microsoft-avtalen, sa Jobs: "Vi må gi slipp på forestillingen om at Apple for å vinne, Microsoft må tape."

3. Internet Explorer blir standard nettleser på Mac

Som en del av 1997-avtalen gikk Apple med på å gjøre Microsofts Internet Explorer til standard nettleser for Mac. På det tidspunktet var Microsoft i en voldsom kamp med Netscape om overherredømme av nettlesere. Det er lett å glemme at Internet Explorer 3.0 for Mac var et anstendig programvare den gang, fordi Microsoft hadde mange ingeniører som jobbet med IE. Senere ville IE få et godt opptjent rykte for å være treg, oppblåst og buggy, etter at Microsoft vant nettleserkrigen og mistet interessen for den. Men i 1997 var det veldig bra å ha to flotte nettlesere tilgjengelig for Mac (tre hvis du teller Mosaic), spesielt foran iMac og mange nye forbrukere som kjøper datamaskiner for å koble seg til Internett.

2. Apple gjør iPod kompatibel med Windows

Et år etter at Apple debuterte iPod i 2001 som et tilbehør som den hadde håpet ville øke salget av Mac, innså selskapet at iPod hadde mye større massemarkedspotensiale og bestemte seg for å gjøre den også kompatibel med Windows-datamaskiner. Denne utviklingen kombinert med åpningen av iTunes Music Store i iTunes 2003 i 99 cent i 2003, satte iPod på kurs for å bli et av de mest solgte forbrukerelektronikkproduktene gjennom tidene.

1. Microsoft utvikler Word for den originale Macintosh

Da Apple utviklet sin fremtidsrettede Macintosh-datamaskin på begynnelsen av 1980-tallet for å bekjempe IBM PC, som gikk ut over Apple II, var Microsoft en av de tidlige troende i den nye visjonen. Gates tok sjansen på Jobs 'grafiske brukergrensesnitt og gikk med på å være en av de tidlige applikasjonsutviklerne. Resultatet var Microsoft Word, som til slutt ville være en av dataverdenens mest populære applikasjoner. Gates sa: "Noe av det morsomste vi gjorde var Macintosh, og det var så risikabelt. Folk husker kanskje ikke at Apple virkelig satset på selskapet." Samarbeidet på Macintosh førte selvfølgelig også til at Microsoft utviklet sin egen konkurrerende plattform, Windows, som senere ble kilden til den bitre rivaliseringen mellom de to selskapene.

© Copyright 2021 | mobilegn.com