10 ting jeg vil se i neste versjon av Windows

Nå som IT-proffene har begynt å sparke Windows 7-dekkene, er det fornuftig å vurdere neste forbedringsrunde. Alan Norton deler sin liste over endringene han håper å se.


Med den nylige utgivelsen av Windows 7, tenkte jeg at dette ville være et godt tidspunkt å se frem til neste versjon. Her er min ønskeliste over funksjoner jeg ønsker å se lagt til og endringene i eksisterende funksjonalitet. Jeg er liten tvil om at du vil ha alternative forslag fra deg selv, og jeg vil gjerne høre dem på forumet.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Et mindre fotavtrykk

La oss få virkeligheten et øyeblikk. Vista og nå Windows 7 har nådd størrelsesgrensen for oppringte brukere. De enorme servicepakkene og oppdateringene er problemet ( figur A ). Millioner bruker fremdeles oppringing, og det kan ta dager å laste ned oppdateringene etter en ren ominstallering.

Figur A

Fra og med 25. september 2009 krevde en ny installasjon av Vista Ultimate x64 nedlasting av 334, 9 - 392, 0 MB oppdateringer for systemet mitt.

Den eksponentielle veksten fra NT til XP til Vista kan ikke fortsette. Hvis neste utgivelse av Windows er bedre og større, bør en advarsel vises på boksen: Det anbefales bredbåndstilkobling til Internett .

Jeg må merke meg at Windows 7 ligner Vista i den samlede installerte størrelsen. Det er definitivt en god ting.

2: Et alternativ til Start-knappen og snarveier på skrivebordet

Hvor mange ganger har du måttet minimere eller flytte et vindu for å komme til en snarvei? Hva med en mer praktisk måte å starte et program på? Her er en mulig løsning og hvordan jeg ser for meg at det fungerer. Den midterste knappen på musa ville åpne en ikonvisning der du kan velge og legge til favorittprogramsnarveiene dine - ingen grunn til å rotet skrivebordet med alle disse snarveiikonene. En veksleknapp eller Start-ikonet lar deg bytte til den kjente Start-menyen. For mus med to knapper kan du få tilgang til alternativet ved å klikke på høyre knapp.

Microsoft sier at Windows 7 løser problemet med skrivebordssnarveien ved å la brukerne feste stasjonære snarveier til oppgavelinjen. Jeg har 22 snarveier på skrivebordet. Da jeg prøvde å feste dem til oppgavelinjen, fant jeg tre som ikke kunne festes - en av dem var en snarvei til en tekstfil jeg bruker for å føre notater og redigere i Notisblokk. Papirkurven og ikonene for kommandolinjeklienten for MySQL kunne heller ikke festes til oppgavelinjen. Personlig synes jeg kombinasjonen av åpne vinduer og snarveier til programstarter er forvirrende, men kanskje det vil endre seg med tiden. (For mer informasjon om oppgavelinjen i Windows 7, se artikkelen Endringer i oppgavelinjen i Windows 7 du bør vite om og Ed Botts videodemonstrasjon.)

Løsningen jeg foreslår, vil holde ikoner skjult for et mye renere utseende. Et enkelt klikk på den midterste knappen på musen dukker opp en ikonliste eller meny uansett hvor markøren er på skrivebordet og gir øyeblikkelig tilgang uten å måtte flytte markøren til oppgavelinjen eller Start-menyen.

3: En erstatning for WGA

Jeg hoppet over oppgraderingen fra NT til XP. Grunnen? Jeg trodde at XPs WGA (Windows Genuine Advantage) var et tidskast og et problem jeg ikke trengte. Jeg hadde rett. Da jeg endelig slo meg sammen og kjøpte Vista, kunne jeg aktivere online to, kanskje tre ganger før prosessen med å installere SP1 beta brøt den aktiveringsprosessen online. Ja, jeg er en av de nørdene som alltid installerer Windows på nytt.

Ingen løsning vil være perfekt, men en bedre løsning på denne produktivitetsmorderen må eksistere. For eksempel kan Windows sende med en tilpasset flash-enhet eller dongle som inneholder lisensinformasjonen og installere filer. Du kan ganske enkelt sette inn flash-stasjonen under installasjonen av Windows.

For informasjon om hvordan WGA har endret seg i Windows 7, se Windows Aktiveringsteknologier: Aktivering og validering i Windows 7 . En av endringene er navnet - Windows Activation Technologies for Vista og Windows 7.

4: Forbedret Windows-installasjonsprogram

Gjør en tilpasset Windows på nytt til en partisjon med en Windows-installasjon, og installasjonsprogrammet oppretter en Windows.old-mappe. Et sted der inne lurer dine dyrebare data. I tillegg til Upgrade and Custom, legger du til et nytt alternativ, Installer på nytt, i Windows Installer.

Registerinformasjon for apper, appfiler, brukerpreferanser og konfigurasjoner kan eksporteres til en flash-enhet eller andre partisjon og importeres under ominstallasjonen. Andre brukerdata, som IE-bokmerker, informasjonskapsler og RSS-feeds, og e-postmeldinger fra Outlook Express, Outlook eller MS Mail, kan også eksporteres. Installasjonsprogrammet kan deretter formatere partisjonen og installere Windows på nytt med programmer, brukerspesifikk data og preferanser intakt.

En skjerm bør legges til slik at brukere kan fjerne markeringen av Windows-komponenter de ikke ønsker å installere. Alternativet for å installere de samme komponentene kan være inkludert i Windows for de som senere ombestemmer seg.

5: Fjern støtte for 16-bit og 32-bit

Den gjennomsnittlige Windows-brukeren er kanskje ikke klar over at alle 32-biters versjoner av Windows støtter 16-biters og 32-biters programvare, og at 64-bitersversjonene støtter både 32- og 64-biters programvare. En måte å redusere størrelsen på neste utgivelse av Windows ville være å sende og integrere en 16/32-biters versjon av XP og kun støtte 64-biters programvare. Dette kan gjøres med forbedret virtualiseringsteknologi eller lignende ny teknologi.

Det er noen gode grunner til å gjøre dette. I overskuelig fremtid vil det være arv 16- og 32-biters programvare som må støttes. Bruk et velprøvd og effektivt operativsystem som XP for å gjøre det. Microsoft kunne slippe Windows på Windows-konseptet og fokusere på å støtte bare 64-biters programvare.

Store problemer måtte løses, ikke minst å være sømløs integrasjon for den gjennomsnittlige brukeren. Støtte kan også være et reelt problem. Men hvis det gjøres riktig, kan det være en modell for mindre og enklere utgivelser av Windows i fremtiden.

6: Enkel sikkerhetskopierings- og arkivbehandler

Jeg må tilstå at jeg aldri har brukt Windows Backup and Restore Center. Jeg visste at det eksisterte. Jeg har aldri hørt noen si at de faktisk brukte den.

Jeg så først på den for denne artikkelen. Du må bruke Restore-funksjonen for å trekke ut en mappe eller fil fra sikkerhetskopien. Et alternativ for å bare kopiere mappene, filene og fullstendige banestrukturer til en sikkerhetskopimappe og merke dem som sikkerhetskopier kan legges til. Dette vil eliminere behovet for gjenopprettingsfunksjonen og gjøre sikkerhetskopifilene mer tilgjengelige for andre operativsystemer. Et alternativ for komprimering kan være inkludert.

Jeg har en mappe som heter Nedlastinger, der jeg lagrer apper og driverfiler jeg laster ned fra Internett. Jeg har også en mappe som heter Archive, hvor jeg flytter de samme appene og driverfilene når jeg laster ned nyere versjoner. Jeg vil gjerne kunne planlegge et arkiv med nedlastingsmappen som flytter filer som oppfyller bestemte kriterier (dato opprettet, dato endret, tilgang til dato, arkivattributt osv.) Til en arkivmappe, pluss muligheten til å merke en fil manuelt eller mappe for arkiv. Å ja, du har sannsynligvis aldri brukt det, men det er en Date-arkivert filattributt.

7: Desimale kapasiteter og målinger

Jeg har nylig skrevet en artikkel som beskriver forvirringen som skyldes rapportering av noen målinger ved å bruke desimale prefikser og noen målinger ved bruk av binære prefikser. Ved å standardisere alle Windows-kapasiteter, minnestørrelser og dataoverføringshastigheter ved å bruke desimale prefikser, vil du eliminere forvirringen som eksisterer i dag.

8: En bedre defragmentator

Fra og med Vista er det grafiske grensesnittet som viser deg defragmenteringsfremgangen borte ( figur B ). Windows Disk Defragmenter har nå blitt en planlagt oppgave som oppstår i bakgrunnen.

Figur B

Windows Disk Defragmenter viser logisk stasjon C: 2% fragmentert.
En god defragmentering flytter alle fragmenterte segmenter eller blokker slik at de er sammenhengende med andre segmenter for en gitt fil (defragmentering) og flytter filer slik at de er sammenhengende (konsolidering eller komprimering). Noen bruker optimaliseringsteknikker. Hva gjør Disk Defragmenter nøyaktig? Gjør den jobben sin bra? Uten et grafisk grensesnitt ( figur C ) er det umulig å fortelle.

Figur C

Auslogics Disk Defrag viser logisk stasjon C: 13% fragmentert.

Visste du at Vista og Windows 7 defrag, som standard, bare utfører en delvis defragmentering? Microsoft kaller denne oppførselen en funksjon.

En avansert fane på Diskdefragmentering kan legges til med alternativer for å analysere og defragmentere alle, eller andre avanserte alternativer. Et nyttig alternativ kan for eksempel være å defragfrere systemstasjonen ved avslutning, noe som vil tillate defragmentering av personsøkerfilen og MFT. Vennligst ta tilbake det grafiske grensesnittet!


Merknader

For Ikke gå til Disk Defragmenter, se Ikke døm en bok etter omslaget - hvorfor Windows Vista Defrag er kult. Defrag-verktøyet kan brukes fra kommandolinjen med forhøyede rettigheter til:

  • Få mer detaljert analyse ved å bruke defrag / a / c / v
  • Gjør en fullstendig defrag på alle stasjoner med tilleggsinformasjon ved å bruke defrag / c / v / w

Hvis du leter etter en bedre gratis defragmentering, kan du prøve MyDefrag. Tidligere JkDefrag utfører MyDefrag defragmentering, konsolidering og optimalisering og inkluderer en grafisk visning. Det er grundig, men sakte.


9: Brannmur, antivirus og skadelig programvare

Windows Vista kommer med en grunnleggende brannmur og en mer avansert snap-in MMC. Malware-beskyttelse gis via et verktøy som heter Defender. Man lurer på hvorfor antivirusprogramvare ble utelatt hvis sikkerhet var den viktigste vurderingen, men det var det.

Jeg stoler ikke på Windows-brannmuren. Jeg bruker Comodo Internet Security (CIS) i stedet. Et animert ikon ( figur D) viser meg datatrafikk som kommer inn og forlater datamaskinen min. Jeg kan se de aktive tilkoblingene og bytene inn / ut for hver tilkobling. Den forteller meg hvor mange innbruddsforsøk som ble blokkert, og jeg kan få detaljert informasjon for hvert. Dette gir meg noe av synligheten som mangler i Windows Firewall.

Figur D

CIS-varslingsikonet viser data som lastes ned til og lastes opp fra PC-en.

Hvor mange Windows-brukere har ingen antivirusprogramvare? Svaret kan være rent skummelt. Så mye som jeg hater å si dette, bør Windows leveres med antivirusprogramvare, inkludert effektiv sanntidsbeskyttelse. Alternativet for å laste ned en oppdateringsfil for virusdefinisjoner er viktig.

Mens jeg skrev denne artikkelen, kjørte jeg over Microsofts gratis antivirus- og malware-programvare kalt Microsoft Security Essentials, og en oppdateringsfil for virusdefinisjoner er tilgjengelig for nedlasting. Er Microsofts forsøk på det gratis antivirusprogramvaremarkedet et tegn på at det vil bli inkludert i neste utgivelse av Windows?

Og hva med Defender? Jeg vet at jeg rutinemessig mottar oppdateringer, men jeg aner ikke om systemet mitt noen gang har blitt forsvart fra noe.

10: En erstatning for Task Manager

Task Manager ble først utgitt i NT 4.0. Selv om nye funksjoner ble lagt til i Vista, har den i det vesentlige holdt seg den samme siden den ble utgitt i 1996. Kall meg paranoid, men hvis jeg ser at harddisklyset mitt blinker når systemet skal være inaktiv, vil jeg vite hvorfor. Hvis jeg ser nettverksaktivitet til eller fra Internett når det ikke skal være noen, vil jeg vite hvilke tilkoblinger som er aktive og hvem som blir kontaktet.

Det er noen nye verktøy som kan overvåke systemstatusen, for eksempel et systemstatuspanel som kan legges til kanten av skrivebordet. Her er noen av elementene jeg ønsker å overvåke:

  • Vis alle åpne tilkoblinger, appen / prosessen som åpnet dem, og informasjonen om WhoIs - organisasjonsnavn, IP-plassering og svartelistestatus
  • En liste over prosesser som ikke automatisk kjøres ved oppstart eller andre undergrupper - nye prosesser fremhevet
  • Planlagte oppgaver, planene deres, aktivitet i sanntid, om noen, og fullføringsstatus med detaljer
  • Prosesser som overskrider brukerdefinerte terskler
  • Bruk av nettverk, CPU og minne
  • Systemvarsler og advarsler
  • Appvarsler, dvs. oppdateringsstatus (erstatter ballongvarsler)

Ja, jeg er klar over ressursmonitoren. Det er et utmerket verktøy for å vise detaljert systeminformasjon. Jeg vil gjerne se et verktøy som kombinerer funksjonaliteten til oppgavebehandleren og oppsummert systemstatusinformasjon tilgjengelig i ressursmonitoren. Det bør tilpasses med alternativet for å enkelt se detaljert informasjon.

Jeg har nylig lagt merke til uvanlig Internett-aktivitet. Comodo Internet Security animert varslingsikon viste mye data som ble lastet ned til PC-en min, og jeg visste ikke hva eller hvorfor.

Jeg åpnet vinduet CIS Active Connections ( figur E) for å finne at Adobe Reader var opptatt med å oppdatere seg selv. Det var ikke noe varslingsikon som informerte meg om oppdateringen. Dette er et godt eksempel på typen status som jeg ønsker å se i et systemstatuspanel.

Figur E

Vinduet CIS Active Connections.
Etter å ha installert Security Essentials for testformål, utførte jeg en fullstendig skanning. Når skanningen var fullført, var harddisken min opptatt, og systemytelsen var treg. Jeg startet Task Manager ( figur F) og fant MsMpEng.exe (Windows Defender AntiMalware Service kjørbar) som bruker opptil 47% av Intel Q9650 CPU-ressursene mine. Dette er nøyaktig den typen oppgave jeg vil se uthevet i et systemstatuspanel med informasjon som varsler meg om den uvanlige aktiviteten.

Figur F

Prosessen MsMpEng.exe brukte 46% av CPU-ressursene mine og var disk I / O-intensiv, men jeg måtte starte Task Manager for å finne ut hvorfor systemet mitt gikk tregt.

Det siste ordet

De tre siste elementene på listen deler en felles tråd: åpenhet. Av sikkerhetsgrunner vil jeg vite hva operativsystemet mitt gjør. Jeg har funnet ut at jeg ser mer enn noen gang på tredjepartsprogramvare fordi mange av verktøyene som følger med operativsystemet er i beste fall gjennomsnittlige ytelser og ikke gjør det jeg vil at de skal. Det er en vanskelig uttalelse å gi for noen som har hatt så stor respekt for Microsoft gjennom årene.

Jeg forstår at 80/20-regelen sannsynligvis gjelder her - 80% av personene som bruker Windows bryr seg ikke hva Disk Defragmenter gjør, hvilke prosesser som kjører, eller hvem som prøver å koble til datamaskinen sin. De stoler på Microsofts programvare. Jeg gjør det ikke fordi jeg ikke vet hva det gjør. Kanskje et yndet sitat av den tidligere amerikanske presidenten Ronald Reagan sier det best: "Stol på, men bekreft."

Det ser ut til at Microsoft flytter Windows mot en svart boks som er bygget for massene. Neste utgivelse ville være et godt tidspunkt å legge til noen vindusruter i den svarte boksen for å tillate visning og informasjon ut.

Forfatterens merknad: Jeg vil rette en spesiell takk til Microsoft for tilbakemeldingene om dette stykket i løpet av en veldig travel tid.


Sjekk ut 10 Things ... nyhetsbrevet

Få de viktigste fakta om et bredt spekter av teknologier, teknikker, strategier og ferdigheter ved hjelp av de kortfattede behov-til-kunnskap-listene som er omtalt i TechRepublic's 10 Things-nyhetsbrev, levert hver fredag. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com