10 ting å elske og hate om Windows Phone 7

Jeg har lekt med en HTC Surround som kjører Windows Phone 7 i noen uker nå, og jeg har funnet mye å elske - og hate - om det nye telefonoperativsystemet. Visst, i forhold til den gamle Windows Mobile, er det et gigantisk sprang fremover på mange måter. Men samtidig mangler det også noen funksjoner som WinMo-fans tar for gitt og vil hate å tape. Sammenlignet med iOS og Android er resultatene like blandede. WP7 gjør noen ting bedre enn konkurrentene, men det er andre områder der det alvorlig henger etter. Derfor var det lett å komme med en liste over 10 ting å elske og 10 ting å hate (i det minste foreløpig) om Windows Phone 7.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Elsk den polske; hater MIA-ene

For versjon 1-programvare er WP7 OS ekstra polert og godt presentert. I motsetning til Android, kopierer den ikke iPhone-grensesnittet på noen måte - innovasjonen skinner gjennom. Det er åpenbart at det ble lagt mye tanke på designet, og til tross for det "flate" todimensjonale aspektet ved flisene, gir de glatte, sofistikerte animasjonene rikelig med øye godteri.

Men det er fremdeles en versjon 1, og det betyr at det mangler noen viktige funksjoner i handlingen, som antagelig vil bli lagt til i senere versjoner. Den gode nyheten er at Microsoft virker bøyd på å rulle ut oppdateringene raskt; i følge rapporter vil klipp og lim komme i januar, og vi håper å se multitasking følge kort tid etter.

2: Elske den flislagte hjemmeskjermen; hater at det ikke er mer tilpassbar

Hjemmeskjermflisene som oppdaterer informasjonen ( figur A ) gir et intuitivt, vennlig, brukervennlig grensesnitt. Du kan lage fliser for applikasjoner, individuelle kontakter og til og med websider. Men hvis du fester mange ting på hjemmeskjermen (som jeg pleier å gjøre), har du mye loddrett rulle å gjøre.

Figur A

Det flislagte grensesnittet er flott, men det ville være fint om du kan tilpasse det mer.

Med bare to fliser per rad og alt det bortkastede rommet til høyre under høyre pilknapp, kan hjemmeskjermen raskt bli lang og høy. Det ville være fint å kunne justere flisestørrelsen og legge tre på hver rad. Du kan omorganisere plasseringene deres, men jeg vil gjerne kunne lage noen fliser dobbelt størrelse (som fotoflisen er) og endre fargene på individuelle fliser for å få dem til å skille seg ut mer. Som det er, kan du bare endre temafargen som gjelder alle fliser, selv om noen apper - for eksempel Facebook og værappen som vises på figuren - har sine egne tilpassede fliser.

3: Elsker microSD-støtten; hater at det ikke kan fjernes / erstattes

Noe av det jeg hater med iPhone / iPad er mangelen på SD- eller microSD-kortstøtte. Det er også noe jeg liker med Android - jeg kan øke lagringskapasiteten min ved ganske enkelt å kjøpe et større minnekort og koble det til. Selvfølgelig hadde vi denne muligheten for lenge siden på Windows Mobile.

Tidlige rykter sa at det ikke ville være noen microSD-spor på WP7-telefoner. Da fikk vi vite at i det minste noen av telefonene hadde flyttbare microSD-kort - bortsett fra at du ikke kunne fjerne dem. Til å begynne med var historien at du ikke kunne fjerne og erstatte kortet uten å tilbakestille fabrikken og miste alle dataene dine. Det var ille nok. Men senere kom det ut at kortene er forskjellige fra andre microSD-kort, og hvis du setter et vanlig kort i, vil telefonen steke det.

Håpet er at kortleverandører etter hvert vil markedsføre disse Windows Phone 7-kompatible kortene, og vi vil kunne bytte ut det som følger med telefonen for et med større kapasitet.

4: Elsker kolonnen stiloppsett; hater at det ikke omfatter alle appene

Mange av Windows Phone 7-appene bruker et søyleoppsett som er kjent for Zune-brukere. For eksempel, i Facebook-appen som er vist i figur B, har Facebook-nyhetsfeeden kolonner for Nyeste, Toppnyheter, bilder, koblinger og videoer. Du kan sveipe sidelengs for å filtrere innmatingen etter disse kategoriene. På samme måte har Twitter-appen kolonner for tidslinjer, omtaler, meldinger og lister.

Figur B

Søyleoppsettet er flott - men hvorfor brukes det ikke konsekvent for alle innebygde apper?

Det eneste problemet er at ikke alle appene bruker denne kolonnemetoden.

5: Elsker e-postklienten; hater at du må ha tilgang til hver e-postkonto separat

Delvis takket være den søyle tilnærmingen som er nevnt tidligere, fungerer den innebygde Outlook-klienten fint. Jeg elsker at du har kolonner for å filtrere meldingene dine; Du kan se alle, uleste, flaggede eller presserende, som vist i figur C.

Figur C

E-postklienten er en av de fineste og vennligste jeg har brukt.

Meldingens innhold gjengis pent (inkludert HTML-post) og er veldig lesbart. Det er enkelt å svare på eller videresende en melding eller slette den. Hvis du har mange mapper, trenger du ikke å laste ned alle dem. Jeg liker dette fordi selv om jeg filtrerer posten min i mange forskjellige mapper ved å bruke Exchange-regler, er det bare noen få av de mappene jeg vil ha tilgang til fra telefonen min. På iPad eller Android må jeg bla gjennom hele mappelisten for å komme til de jeg vil ha. Ved å trykke på mappeknappen viser Windows bare 7 mappene jeg har valgt å laste ned før. Hvis jeg vil se andre, trykker jeg på lenken Vis alle mapper.

Google Mail- og Hotmail-kontoer kan også filtreres og mapper få tilgang på samme måte. Men dessverre er det ikke noe alternativ for en enhetlig innboks der e-posten fra alle kontoene dine kan sees sammen.

6: Elsker responsen på skjermtastaturet; hater at det ikke støtter Swype

Jeg er ikke en stor tilhenger av tastaturer på skjermen. Kanskje det er fordi jeg er vant til å skrive 90 WPM eller så på et ergonomisk skrivebordstastatur, og jeg hater måten en-til-en-gang-metoden bremser meg. WP7-tastaturet ( figur D ) er veldig bra - for et tastatur på skjermen. Tastene er lydhøre og jeg gjør langt færre feil enn når jeg skriver på denne måten på iPad- eller Android-telefonen.

Figur D

Windows Phone 7-tastaturet er bra - for et tastatur på skjermen - men utelatelsen av Swype var nesten en avtale for meg.

Imidlertid forelsket jeg meg i Swype da jeg fikk min Omnia II Windows-mobiltelefon, og det er en ting jeg elsker med Android-telefonene. Jeg kan ikke legge inn tekst så fort på den som jeg kan på et "ekte" tastatur, men jeg kan gå ganske darn fort. Jeg forstår ikke hvorfor Microsoft ikke inkluderte Swype på WP7-telefonene. For meg var utelatelsen av Swype en av de største ulempene med å bytte til Windows Phone 7. Dette er et annet tilfelle av å ha noe jeg likte og brukte på den gamle Windows-mobiltelefonen min som ble tatt bort på WP7.

7: Elsker responsen på grensesnittet; hater tiden det tar å laste inn noen apper

WP7-grensesnittet er ekstremt raskt og responsivt på berøringen, mer enn de fleste Android-telefonene jeg har brukt og minst tilsvarer iPhone. Alle som har taklet berøringsgrensesnittet på en Windows-mobiltelefon vil sikkert bli imponert. Dette gjør navigasjonen raskt og enkelt.

Men tiden du ikke bruker på å vente på at telefonen skal svare på berøringen, blir negert av den tiden du bruker på å vente på at noen apper skal lastes inn. Dette er på grunn av utelatelse av multitasking for tredjepartsapper, noe som betyr at de må laste hver gang du åpner dem. Jeg blir irritert over å måtte sitte og vente på at Facebook skal lastes inn og åpnes, eller at nettleseren skal åpne når jeg klikker på en lenke. Og nei, det er ikke AT&T-nettverket som har feil; Dette skjer ved bruk av telefonen i Wi-Fi-modus i nettverket mitt som har en 15 Mbps FiOS-tilkobling til Internett.

Jeg hater at Vista / Windows 7 Mobile Device Center ikke fungerer med WP7. Jeg kunne koble Windows Mobile-telefonen til Windows 7-datamaskinen min via USB, og gjennom WMDC, bla gjennom telefonens filer som en stasjon. Jeg kan koble Android-telefonene mine til datamaskinen via USB, og de vises som en stasjon i Windows Utforsker. Jeg hater at Microsoft tok bort noe så grunnleggende.

8: Elsker markedsplassen; hater at du blir tvunget til å få appene dine dit

Min første erfaring med Apple App Store for min iPad overbeviste meg om at et slikt sentralisert depot er en stor bekvemmelighet for brukere, men det etterlot alltid en dårlig smak i munnen at Apple ikke tillot deg å laste ned og installere apper fra andre kilder (med mindre du har fengslet telefonen og ugyldiggjort garantien). Jeg liker Android Market bedre fordi det gir et sted å enkelt få apper, men den prøver ikke å monopolisere den posisjonen; kan du også få apper utenfor markedet.

Windows Phone 7 Marketplace, vist i figur E, fungerer bra. Apper er enkle å finne (kanskje fordi det ikke er hundretusener av dem), og de laster ned og installerer raskt uten problemer.

Figur E

Markedsplassen fungerer bra, men jeg liker ikke å være innelåst som det eneste stedet å få apper.

Det jeg ikke liker er å bli låst inne på Marketplace som den eneste kilden for WP7-apper. Jeg foretrekker mye Android-tilnærmingen, som stoler på brukere til å bestemme selv hva de vil installere i stedet for å bare la appene som er godkjent av Microsoft. Rett etter lanseringen ga en gruppe utviklere ut ChevronWP7-programvare som gjorde det mulig for brukere å installere ikke godkjente apper direkte fra PC-ene sine, men etter en samtale med Microsofts direktør for utvikleropplevelse for Windows Phone 7 kunngjorde utviklerne at de ville avslutte låseverktøyet .

Hva betyr dette? Tilsynelatende er representanter fra Microsoft i det minste åpne for å diskutere muligheten for offisielt å åpne plattformen for "homebrew" -apper, i så fall vil vi ha en færre ting å hate for det.

9: Elsker den sosiale nettverksintegrasjonen; hater mangelen på kontroll over hva som blir integrert

Sosiale nettverk er rasende i dag, og Microsoft erkjente det og bygde det inn i Windows Phone 7. People-hub integrerer vennene dine fra sosiale nettverk, for eksempel Facebook og Windows Live, med Outlook / Exchange, Hotmail og Gmail-kontaktene. Det er en fin funksjon - men det ville vært enda hyggeligere hvis brukeren fikk litt kontroll over det.

For eksempel liker jeg at Facebook-vennene mine dukker opp i kontaktlisten (People), men det betyr ikke at jeg nødvendigvis vil at bildene de legger ut, skal vises i Bilder-appen min. Dessverre er det det jeg får. Annet enn det er Bilder-appen, vist i figur F, ganske kjekk.

Figur F

Bilder-appen viser bildene dine pent, men den trekker også inn bilder fra venninnenes innlegg, som du kanskje ikke vil ha.

Det ville også være fint om flere sosiale nettverkstjenester ble integrert. Twitter og LinkedIn er det ikke; kan du laste ned apper for dem, men informasjonen deres vises ikke i People-huben.

10: Elsker forretningsapplikasjonene; hater mangelen på tetting

De som bruker telefonene sine for forretninger, vil gjerne ha mobile versjoner av Microsoft Office-apper - Word, Excel, PowerPoint og OneNote - i tillegg til utmerket SharePoint-integrasjon. Office-appene er ikke så fulle funksjoner som jeg måtte ønske, men du får stavekontroll, du kan endre skriftfarger, og når klipp og lim er lagt til, vil du kunne gjøre en ganske tilstrekkelig jobb med å redigere dokumenter.

Men det mangler en funksjon som mange forretningsbrukere har blitt avhengig av: tethering, som lar deg koble en annen enhet, for eksempel en bærbar PC eller et nettbrett, til telefonens 3G-internettforbindelse. Programmer som WMWiFiRouter lar deg gjøre dette med Windows Mobile, og mange populære Android-telefoner har funksjonen (kalt Mobile Hotspot) innebygd, selv om du må betale en ekstra avgift til transportøren for å bruke den. Selv med $ 20 (Verizon) til $ 30 (Sprint) per måned som transportørene tar betalt for denne funksjonen, kan det spare deg for mye penger hvis du reiser ofte og er vant til å betale $ 10 til $ 15 per dag for å få tilgang til flyplass og hotell Wi -FI-nettverk. Jeg hater å ikke ha det alternativet med en WP7-telefon.

Sammendrag

Ovennevnte representerer mine egne personlige topp 10 elsker og hater å leve en stund med en WP7-telefon. Avhengig av hvordan du bruker telefonen, kan din variere. Spillere vil elske Xbox Live-integrasjonen, mens de som tar mye bilder med sine telefoner, sannsynligvis vil hate at kamerainnstillingene ikke ser ut til å "feste." Hvis du for eksempel endrer oppløsningen slik at bildefilstørrelsene ikke blir så store, etter at du har lukket kameraappen og åpnet den igjen, er den tilbake til høyeste oppløsning igjen - i det minste på telefonen jeg testet, og jeg har lest andres anmeldelser som nevner samme ting.

Som i ethvert forhold, må du ta det dårlige med det gode, og når det gjelder WP7 synes jeg det gode oppveier det dårlige, selv i denne første versjonen. Gitt Microsofts tidligere mønstre, forventer jeg imidlertid at v3 vil være det punktet hvor denne telefonen blir virkelig fantastisk - forutsatt at selskapet forblir forpliktet til plattformen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com