10 justeringer for å gjøre Windows 7 enda bedre

Windows 7 ser ut til å være en mengde behagelig blant IT-proffene som har sparket i beta-dekkene - inkludert Deb Shinder. Men selv om hun er veldig imponert over det nye operativsystemet, har hun allerede oppdaget flere måter å forbedre det på.


Windows 7 har ikke en gang blitt utgitt ennå, men mange mennesker (ja, jeg er en av dem) kjører allerede det på sine produksjonsdatamaskiner til tross for Microsofts råd om ikke å gjøre det med beta-programvare. Uansett Windows 7s ufullstendige status, vil mange teknologier fortelle deg at den er mer stabil og pålitelig enn Vista. I følge en fersk ZDNet-undersøkelse av IT-proffer er det fire ganger større sannsynlighet for at de er fornøyde med det nye operativsystemet enn tidlige brukere av Vista.

Likevel, så bra som Windows 7 er, er det ikke perfekt ut av boksen. Her er noen finjusteringer og triks du kan bruke for å gjøre dette utmerkede operativsystemet enda bedre.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Få hurtigstart tilbake

Jeg likte den nye Windows 7 oppgavelinjen mye - men noe manglet. Ja, du kan feste programmer til Start-menyen nå, og det gjør jeg. Men jeg likte også hurtigstartlinjen, der jeg kunne sette ikoner for programmer jeg bruker litt sjeldnere, men ofte nok til at jeg ikke vil ha til å åpne Start-menyen for å komme til dem. Hurtigstart mangler i Windows 7, men det er en måte å bringe den tilbake på. Du finner trinnvise instruksjoner med skjermbilder i denne opplæringen.

Når du har hurtigstartlinjen på oppgavelinjen, kan du dra programmer til den slik du gjorde i Vista. Se Hurtigstartlinjen min i figur A, på høyre side av oppgavelinjen ved siden av varslingsområdet.

Figur A

Du kan få hurtigstartlinjen tilbake i Windows 7.

2: Få tilbake oppgavelinjen og oppførselen til Vista

Selv om jeg liker den nye oppgavelinjen, vet jeg at noen ikke gjør det. De foretrekker å ha det gamle Vista / XP-utseendet og oppførselen, der oppgavelinjen bruker mindre skjermplass. Hvis du er i den leiren, er det enkelt å endre oppgavelinjen, slik at den blir lik den gamle utseendet:

 1. Høyreklikk på Start-knappen og velg Egenskaper.
 2. Klikk kategorien Oppgavelinje.
 3. Merk av for Bruk små ikoner, og klikk Bruk.

Hvis du ikke liker måten Windows 7 kombinerer ikoner for alle forekomster av et program, kan du også endre det. I den samme fanen klikker du på pil ned i oppgavelinjeknappene og velger Kombiner når oppgavelinjen er full.

Denne dialogboksen lar deg også velge oppgavelinjens plassering på skjermen (nederst, øverst, venstre eller høyre), tilpasse hvilke ikoner som vises i varslingsområdet (systemstatusfeltet), og bestemme om du vil minimere alle åpne vinduer midlertidig når du plasserer musen ytterst (eller nederst) på oppgavelinjen (Desktop Preview).

3: Sett forskjellige bakgrunnsbilder på flere skjermer

Hvis du bruker Windows 7 med to eller flere skjermer, vil du være glad for å finne at støtten til flere skjermer er forbedret. En ting jeg virkelig liker med Windows 7 er at når jeg kobler til det via Remote Desktop fra en annen datamaskin, omorganiserer det ikke alle ikonene mine slik Vista ofte gjorde med flere skjermer. En ting Microsoft imidlertid ikke bygde inn i Win 7 som noen av oss håpet på, er muligheten til å sette forskjellige bakgrunnsbilder på forskjellige skjermer.

I XP og Vista brukte jeg UltraMon til å gjøre det, men det koster 40 dollar. I en tøff økonomi er det mange som ikke ønsker å bruke så mye på et program av den typen. Dessuten, basert på hva jeg leste i forumene, fungerer det ennå ikke pålitelig på Windows 7. Heldigvis klarte jeg å jakte på et annet program som heter DisplayFusion. Gratisversjonen gir deg flere bakgrunnsstøtter, og den betalte versjonen, som koster $ 20 mindre enn UltraMon, gir deg flere oppgavelinjer og vinduestyringsfunksjoner. Jeg har installert det på to Windows 7-datamaskiner, og det fungerer bra. Som du ser i figur B, kan du konfigurere en rekke innstillinger.

Figur B

Du kan bruke gratis DisplayFusion-applikasjonen til å plassere forskjellige bakgrunnsbilder på hver skjerm.

4: Slå av Aero Snap

En ny funksjon i Windows 7 er Aero Snap, som gjør at applikasjonsvinduene dine automatisk klikker seg inn på et forhåndskonfigurert sted når du flytter dem til kantene på skjermen. Dra et vindu helt til høyre, og det vil størrelse seg for å fylle nøyaktig halve skjermen. Dra den til øverste hjørne, så maksimerer den for å fylle hele skjermen. Dette kan være nyttig, men det kan også være irriterende hvis du foretrekker at vinduene dine holder seg i størrelsen du har laget dem. Heldigvis kan du enkelt slå av Snap. Dette er hvordan:

 1. Klikk Start og velg Kontrollpanel.
 2. Klikk på Ease of Access Center.
 3. Klikk Gjør musen enklere å bruke.
 4. Merk av for å forhindre at Windows blir ordnet automatisk når du blir flyttet til kanten av skjermen, og klikk OK.

5: Vis kontrollpanel-appleter med små ikoner

Som standard viser Windows 7 Kontrollpanel kategorivisningen ( figur C ), som ligner på standard i Windows Vista.

Figur C

Standardkontrollpanelvisning i Windows 7 er Kategori.
Du kan enkelt endre til en mer klassisk visning ved å klikke på Alle kontrollpanelelementer nederst i kategorilisten, men det gir deg en liste over elementene som er representert med store ikoner, som vist i figur D.

Figur D

Ved å klikke på alle kontrollpanelelementer får du en oversikt over appletene med store ikoner.
Hva om du vil vise elementene med små ikoner slik at flere av dem vil passe på samme plass? Din første tanke kan være å klikke på Vis-menyen på oppgavelinjen, men i det minste i den offentlige beta (build 7000) er ikonstørrelsesvalgene alle nedtonet. Imidlertid er det et lite triks: Høyreklikk på et tomt område i vinduet, så får du en hurtigmeny som du kan velge Vis små ikoner fra. Hvis du velger denne kommandoen, kan du vise mange flere elementer i samme størrelsesvindu, som vist i figur E.

Figur E

Du kan vise elementer på kontrollpanelet med små ikoner for å passe mer til det samme rommet.

6: Formater teksten i klistremerker

En annen ny funksjon i Windows 7 er den innebygde Sticky Notes-applikasjonen. Du finner den på Start-menyen. Du har sannsynligvis allerede oppdaget at du kan endre fargen på notater ved å høyreklikke og velge en ny farge. Du har kanskje også funnet ut at du kan bruke snarveiene Ctrl + B og Ctrl + I for å formatere teksten som fet eller kursiv. Men visste du at du kan lage punkttegnede og nummererte lister i klistrelappene dine, og øke eller redusere tekststørrelsen? Her er noen flere nyttige snarveier som fungerer innenfor klistremerker:

 • Ctrl + Shift + L (en gang): Punktliste
 • Ctrl + Shift + L (to ganger): Nummerert liste
 • Ctrl + Shift +>: Øk tekststørrelsen
 • Ctrl + Shift + <: Reduser tekststørrelse
 • Ctrl + U: Understrek
 • Ctrl + T: Gjennomført
Figur F viser et eksempel på hvordan snarveiene kan brukes til å formatere tekst i klistremerker.

Figur F

Du kan formatere teksten i Windows 7s klistremerker med hurtigtaster.

7: Slå av Windows-funksjoner

Microsoft gir deg mye mer fleksibilitet med Windows 7, slik at du kan slå av Windows-komponenter - som Internet Explorer, Windows Search, Gadget-plattformen og mediefunksjoner - som du ikke kunne deaktivere i tidligere versjoner av Windows. Dette er hvordan:

 1. Klikk Start | Kontrollpanel og velg Programmer og funksjoner.
 2. Klikk på Slå Windows-funksjoner på eller av i venstre rute.
 3. Merk eller fjern merket for avmerkingsboksene for å aktivere eller deaktivere de forskjellige Windows-funksjonene, som vist i figur G, og klikk deretter OK.

Figur G

Du kan enkelt slå Windows-funksjoner av eller på i Windows 7.

8: Få Adobe Reader til å vise PDF-filer på riktig måte

Hvis du har installert Adobe Reader i Windows 7, kan du merke at noen ganger når du prøver å åpne en PDF-fil, får du en feilmelding og filen åpnes ikke. Det virker som om Adobe ikke spiller bra med IE 8 i Windows 7 og ikke vil åpne filene (eller i det minste ikke åpne noen av dem) i nettleseren.

Hvis du angir at Adobe ikke skal vise PDF-filer i nettleseren, vil den åpne dem uten problemer. Slik konfigurerer du det:

 1. Åpne Adobe Reader.
 2. Klikk Rediger | Preferanser.
 3. Klikk Internett i venstre kategorirute.
 4. Under Alternativer for nettleser, fjern merket for Vis PDF i nettleser, og klikk OK.

9: Bruk de nye hurtigtastene

Hvis du er en rask maskinskriver og hater å måtte flytte hendene fra tastaturet til musen, vil du være glad for å vite at Windows 7 gir nye hurtigtastkombinasjoner slik at du kan gjøre mer uten å muse. Her er noen å prøve ut:

 • Windows + E vil åpne et nytt Explorer-vindu.
 • I Windows Utforsker, trykk Alt + P for å slå på forhåndsvisningsruten.
 • Windows + P åpner Display Switcher-appleten.
 • Windows + Spacebar viser skrivebordet (gjør aktive vinduer gjennomsiktige).
 • Windows Logo Key + Plus (+) -tasten slår på Magnifier for å zoome inn på skrivebordet. Windows-logotasten + Minus (-) -tasten zoomer ut igjen.
 • Ctrl + ved å klikke på et ikon på oppgavelinjen veksler mellom de åpne forekomstene av programmet.
 • Windows-logotast + venstre eller høyre pil-tast vil flytte det aktive vinduet til venstre eller høyre side av skjermen og få det til å fylle halve skjermen (samme som å dra vinduet til venstre eller høyre kant av skjermen, men uten å bruke musen ).
 • Windows-logotast + Shift + Venstre eller høyre pil (med flere skjermer) vil flytte vinduet til venstre eller høyre skjerm.

10: Installer Windows 7 fra en USB-tommelstasjon

Hvis du er så imponert over Windows 7 på din stasjonære datamaskin at du vil installere den på den bærbare datamaskinen, hva gjør du hvis den bærbare datamaskinen er en ultrakompakt som ikke har en DVD-stasjon? Selvfølgelig kan du koble til en USB DVD-stasjon, hvis du har en. Eller du kan legge installasjonsfilene på en nettverksstasjon og koble til dem over nettverket.

Men her er et annet alternativ som fungerer overraskende bra: Kopier innholdet i Windows 7 ISO-bildet til en USB-tommelstasjon på 4 GB eller større (eller et flash-minnekort, hvis den bærbare datamaskinen har en innebygd leser). Å installere operativsystemet på denne måten vil sannsynligvis være raskere enn å bruke en DVD.


Endelig: 10 ting ... nyhetsbrevet!

Få de viktigste fakta om et bredt spekter av teknologier, teknikker, strategier og ferdigheter ved hjelp av de kortfattede behov-til-kunnskap-listene som er omtalt i TechRepublic's 10 Things-nyhetsbrev, levert hver fredag. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2020 | mobilegn.com