Azure Arc: Administrere hybrid sky-distribusjon

Microsoft Ignite 2019 i gjennomgang: Azure Arc, HoloLens 2, Edge, Quantum og Teams Med omtrent 26 000 mennesker til stede på Microsoft Ignite 2019 i Orlando, har selskapet kunngjort dusinvis av nye funksjoner, produkter og oppdateringer.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Hvordan får du fordelene med skyen i ditt eget datasenter? Microsoft har fundert på dette spørsmålet i lang tid, og har kommet frem til en rekke forskjellige løsninger. I den ene enden av skalaen er den 'Azure-konsistente' maskinvareporteføljen, som starter med den rack-baserte Azure Stack Hub og skalerer ned til IoT og edge computerfokusert Azure Stack Edge-maskinvare. Men de trenger alle at du skal investere i ny, spesialisert maskinvare. Hva gjør du når du vil bruke din egen eksisterende infrastruktur?

Spesiell rapport: Cloud v. Datasentervedtak (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Det er der den siste kunngjøringen om Azure Arc kommer inn, lanseringen av et kontrollplan på applikasjonsnivå for dine moderne skyfunksjoner. Administrert fra Azure Portal bruker Arc velkjente Azure-konsepter og verktøy for å levere applikasjoner og administrasjonspolicyer til virtuelle maskiner og Kubernetes som kjører på serverne dine eller på andre offentlige skyer.

Hva Azure Arc er, og hva det ikke er

Det er litt vanskelig å forstå hva Azure Arc er - de første blogginnleggene og holdesiden på Microsofts nettsted er mer mye mer markedsføringsmateriell enn teknisk informasjon. Imidlertid kunne vi snakke med noen av teamene som sto bak det under Microsofts nylig Ignite-arrangement, og har nå et godt bilde av hva det er - og, kanskje, enda viktigere, hva det ikke er.

Azure Arc er ikke en annen måte å levere en skylignende operasjonsplattform til datasenteret ditt. Den installerer ikke Kubernetes, og den administrerer ikke den virtuelle infrastrukturen for deg. Fremfor alt bør du absolutt ikke forvente at Microsoft bruker Azure Arc for å levere en Azure Stack Hub uten maskinvaren.

I stedet er det en del av et skifte i Microsofts tanker rundt distribuert applikasjonsadministrasjon. Best vist i sin åpne applikasjonsmodell, behandler den distribuert databehandling som tre lag: en blanding av fysiske og virtuelle infrastrukturer, et sett med applikasjonstjenester og en applikasjon. I denne modellen administrerer du hvert lag hver for seg. Infrastrukturlaget er vert for applikasjonstjenestene, som inkluderer container-orkestrasjonstjenester som Kubernetes. Programmer blir distribuert på dette laget, enten som diskrete virtuelle maskiner eller som et sett containere sammen med klyngedefinisjoner.

Azure Arc extends Azure management capabilities to Linux and Windows servers, as well as Kubernetes clusters on infrastructure across on-premises, multi-cloud and edge.

" data-credit="Image: Microsoft" rel="noopener noreferrer nofollow">

Azure Arc utvider Azure-administrasjonsfunksjoner til Linux- og Windows-servere, så vel som Kubernetes-klynger om infrastruktur på tvers av lokale, multi-cloud og edge.

Bilde: Microsoft

Azure Arc er en del av administrasjonen av mellomlaget, ved å bruke kjente Azure-verktøy for å levere og administrere applikasjoner som kjører på eksisterende private skyinstallasjoner. Hvis du bruker et verktøy som VMwares vSphere for å kjøre en virtuell infrastruktur, kobles Azure Arc til disse VM-ene og knytter dem til Azures administrasjonsverktøy. Når du er tilkoblet, kan du administrere dem ved å bruke Azure Portal og målrette dem mot applikasjonsdistribusjoner.

Du er ikke begrenset til å jobbe med virtuelle maskiner, du kan også bruke Azure Arc til å administrere Kubernetes, distribuere containere med koden din og med containerversjoner av Azure SQL Database og Azures hyperscale PostgreSQL. Hvis du bruker AKS, kan koden din legge til ekstra ressurser som er Azure-hostet etter behov, spinne opp nye noder og være vert for de samme containerne.

Vi presenterer tilkoblede maskiner

I hjertet av Azure Arc er en administrasjonsagent som kjører på det Arc kaller Connected Machines. Dette er administrerte servere, hver med en Azure Resource ID og administreres som en del av en Azure Resource Group. Når en server er koblet til, kan du se den i Azure Portal og kan bruke administrasjonspolicyer fra en Azure Resource Manager-mal. Tilkoblede maskiner må ha en nylig utgave av enten Windows Server eller Ubuntu, med en direkte forbindelse til Azure Arcs tjenestens endepunkter. Disse bruker SSL, så hvis du bruker en proxy, må du forsikre deg om at den støtter HTTPS.

(TechRepublic Premium)

Disse tilkoblede maskinene administreres ved å bruke de nåværende enterprise infrastrukturverktøyene, slik at du kan fortsette å bruke VMware eller System Center verktøy og ferdigheter til å administrere den virtuelle infrastrukturen. Hva Azure Arc gjør er å bruke ARM-policydefinisjoner for å sikre at du kjører den VM-infrastrukturen sikkert, bruker rollebaserte tilgangskontroller og administrerer serveridentitetene.

Administrerte VMer trenger ikke å kjøres på din egen infrastruktur - hvis du bruker AWS eller GCP, kan du fremdeles legge VMer til Azure Portal. Alt du trenger å gjøre er å pakke Azure Arc-agenten inn i VM-ene dine og koble dem så snart de starter.

Et kontrollplan for moderne applikasjonsinfrastrukturer

Å holde infrastruktur og applikasjonskontrollplan separate er en logisk måte å administrere hybrid skyplattformer. Ved å bruke ARM-maler for å deklarativt anvende de samme retningslinjene i lokale og in-cloud-forekomster av de samme applikasjonene, kan du være sikker på at de har de samme innstillingene. Arc's agent angir ikke bare retningslinjer, den overvåker også for samsvar, og kan om nødvendig avhjelpe endrede innstillinger. Alt er synlig gjennom Azure Portal, slik at du raskt kan se hvilke servere som ikke er kompatible.

Administratorer har tilgang til et kommandolinjeverktøy som kan brukes til å konfigurere og feilsøke Azure-tilkoblinger. Du bruker den med PowerShell for å koble til servere, samt samle inn og se statusinformasjon. Mye av ledelsen av Azure Arc håndteres ved hjelp av PowerShell snarere enn gruppepolicyer, med PowerShells administrasjon for ønsket statskonfigurasjon som bruker retningslinjer og sikrer at administrerte servere og VMer ikke driver ut av samsvar.

Ikke bare VM-er, også Kubernetes

Mens den offentlige forhåndsvisningen ennå ikke støtter Kubernetes, har Microsoft sagt at Azure Arcs Kubernetes-støtte er basert på den samme agentmodellen, distribuert via Helm. Når du har administrert en klynge, kan du distribuere datatjenester med Azure SQL og Azure PostgreSQL, via pay-as-you-go-modellen som brukes i resten av Azure. På den måten får du drive en administrert databasetjeneste, med de samme fordelene som å kjøre i Azure, men på ditt eget nettverk, noe som sikrer overholdelse av myndighetene. Arc policyer kan deretter overvåke Git-lagringene dine for endringer, laste ned ny kode og containere når de er bygget.

Microsoft er tydelig på at Azure Arc er en del av sin Azure Management-plattform, og bringer Azure Resource Manager til ditt valg av skyer. Den knytter seg til din eksisterende Azure-fakturering, men hvis du administrerer ressurser på AWS eller en annen offentlig sky, vil du ikke få noen innsikt i fakturering av den, og vil fortsatt måtte bruke eksisterende administrasjonsverktøy for dette. Klynger trenger ikke å være alltid tilkoblet, så Azure Arc vil kunne administrere skyer som kjører på skip eller i avsidesliggende områder, laste ned oppdateringer og nye retningslinjer når de kobles til.

Det Arc sikrer er at de samme policyene kjører for samme kode uansett hvor den er installert. ARM-malene dine er retningslinjer som sikrer at de riktige portene er åpne, at serverne er koblet til de riktige domenene, eller at du ikke står i fare for at sikkerhetssertifikater utløper. Hvis du trenger å holde lysene på i en skybasert infrastruktur, og du allerede har en avhengighet av Azure, er det det du trenger for å sikre at hybridskyen din kjører på samme måte - uansett hvor den er installert. Bare glem ikke å holde lysene på ved å administrere den underliggende infrastrukturen slik du alltid har.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli databaseadministrator: Et jukseark (TechRepublic)
  • 10 ting selskaper holder i datasentrene (TechRepublic nedlasting)
  • Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)
  • Datasenteret er dødt: Her er det som kommer etterpå (ZDNet)
  • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
  • DevOps: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | mobilegn.com