Vær en kraftbruker: Tilpass filhåndteringsfunksjonene i Windows Utforsker

Tilbake i oktober skrev jeg "Tap in the Power of Libraries in Windows 7" og forklarte at Biblioteker var en forfining til Search Folders Feature introdusert i Windows Vista, og at du kan tenke på Libraries som samlingspunkter for filer av en viss type som kan finnes på et hvilket som helst antall steder. I artikkelen "Hvordan oppretter og konfigurerer jeg et nettverk med Windows 7 HomeGroup?" Så berørte jeg hvordan Biblioteker kommer i spill i Windows 7s nye nettverksparadigme.

Mens biblioteker er den største forbedringen av Windows Utforsker, gjorde Microsoft faktisk mange andre standard filhåndteringsforbedringer i Windows 7. I løpet av de siste månedene har jeg avdekket og begynt å bruke mange av disse for å forbedre produktiviteten min. Mens noen av dem er åpenbare, er mange av dem litt vanskelige å finne og utnytte.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten skal jeg undersøke filhåndteringsforbedringene jeg har oppdaget i Windows 7. Når jeg gjør, vil jeg vise deg hvordan du kan tilpasse Windows 7s Windows Utforsker slik at du kan stille den inn opp for å møte dine spesifikke behov.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Ny mappe-knapp

Mens knappen Ny mappe ikke er den mest spennende nye funksjonen i Windows Utforsker, er det noe jeg har luret på lenge. Jeg vet ikke hvorfor det har tatt Microsoft så lang tid å sette denne knappen der den alltid har hørt, men den gjorde det. I Windows 7s Windows Utforsker finner du knappen Ny mappe på verktøylinjen, som vist i figur A. Bare klikk på den, så vises en ny mappe!

Figur A

Endelig har vi en Ny mappe-knapp på verktøylinjen i Windows Utforsker.

Forhåndsvis rute-knappen

På høyre side av Windows Utforskers verktøylinje ser du forhåndsvisningsruten-knappen, som lar deg raskt og enkelt veksle mellom forhåndsvisningsruten, som vist i figur B. Og hvis det ikke er lett nok å klikke på knappen Forhåndsvisningspanel, kan du prøve tastaturgenveien Alt -P.

Figur B

Du kan raskt og enkelt veksle mellom forhåndsvisningsruten fra en verktøylinjeknapp.

Simulert filbehandler med to ruter

Tilbake på DOS-dagene levde og pustet jeg Norton Commander. Med det dobbeltrute grensesnittet var det en lek å kopiere filer fra en mappe eller stasjon til en annen. Jeg har alltid ønsket at Windows Utforsker hadde en dobbelrute-funksjon. Nå, takket være Aero Snap, er det vel et snap å lage et simulert dual-panel grensesnitt med Windows Explorer.

Du kan lage din dobbelrute-filbehandlingssimulering med fire enkle tastetrykk:

  • Windows + E
  • Windows + Venstre pil
  • Windows + E
  • Windows + høyre pil
Du trenger ikke engang slippe Windows -tasten. Jeg trykker faktisk på og holder nede Windows -tasten og trykker deretter på E, Venstre pil, E, Høyre pil. Når du har åpnet de to vinduene, som vist i figur C, kan du enkelt kopiere filer fra en mappe eller stasjon til en annen.

Figur C

I fire enkle tastetrykk kan du åpne et simulert grensesnitt med to ruter med Windows Utforsker.

Endre Windows Utforskers mål

Når du starter Windows Utforsker fra Start-menyen i Windows 7, er standardmålet Biblioteker-mappen. Hvis du foretrekker å ha Windows Explorer åpen datamaskin, er alt du trenger å gjøre å endre målet.

For å gjøre det, trykk Windows, skriv "windows explorer" i søkeboksen, høyreklikk på det første resultatet og velg Egenskaper-kommandoen. Når du ser dialogboksen Egenskaper for Windows Utforsker, skriver du følgende kommando i tekstboksen Mål, som vist i figur D, og klikker OK.
 % SystemRoot% \ explorer.exe / root, :: {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D} 

Figur D

For å gjøre Windows Explorer åpen datamaskin, bare endre målet.

Spar tid med favoritter

Hvis du har visse mapper du har tilgang til hele tiden, kan du spare deg tid og navigasjonstrinn ved å legge til mappene i Windows Utforskers favoritter. I Windows 7 er det en veldig enkel operasjon å legge til mapper til favorittene.

Naviger til og åpne mappen du har tilgang til hele tiden. Høyreklikk deretter på Favoritter-elementet i navigasjonsruten og velg kommandoen Legg til gjeldende filplassering til favoritter, som vist i figur E.

Figur E

I Windows 7 er det en veldig enkel operasjon å legge til mapper til favorittene.

Utvid navigeringsruten

Som standard viser Windows Utforsker fem seksjoner i navigasjonsruten: Favoritter, biblioteker, hjemmegruppe, datamaskin og nettverk. Selv om dette gjør navigasjonsruten til et enkelt verktøy, er det andre steder du kanskje vil ha lett tilgang til. For å utvide antall elementer i navigasjonsruten, trekk ned Organiser-menyen og velg Kommandoen Mappe og søkealternativer. Når du ser dialogboksen Mappealternativer, merker du av for Vis alle mapper og klikker OK. Når du gjør det, vil du se en fyldigere navigasjonsrute, som vist i figur F. Som du ser er det nå ni elementer i navigasjonsruten inkludert Desktop, brukermappen, kontrollpanelet og papirkurven.

Figur F

Merk av for Vis alle mapper utvider navigasjonsruten.

Mer albumkunst

For å hjelpe deg lettere å knytte individuelle MP3-er til artisten, vil du nå oppdage at ikonet for hver fil nå kan vise Album Art når du velger Fliser, Medium, Stor eller Ekstra stor som visning, som vist i figur G.

Figur G

Hvert MP3-ikon kan nå vise Album Art.

Innholdsvisning

Det er en ny View-innstilling i Windows 7 kalt Content View som gjør det lettere å holde oversikt over multimediafiler - bilder, videoer, musikk / MP3-er. Som du ser i figur H, viser Content View ett element per linje med informasjon om det elementet, for eksempel datoendring, størrelse, forfatter og type.

Figur H

Content View gjør det lettere å holde oversikt over multimediefiler.

Hva tar du?

Filstyringsfunksjonene i Windows 7s Windows Explorer er ganske fine når du er vant til å bruke dem. Har du vokst til å like filbehandlingsfunksjonene i Windows 7? Hva tror du? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

© Copyright 2020 | mobilegn.com