Endre bakgrunnsbilder i Windows 8

I det siste skrev jeg et par artikler om å endre logon-skjermtapet i Windows 7, og det så ut til å være et veldig populært emne. I Endre og tilpasse Windows 7s Logon-bakgrunnsbilde, viste jeg deg hvordan du gjør det ved å redigere registeret og i Et fantastisk verktøy for å tilpasse Windows 7 Logon-bakgrunnsbilde, viste jeg deg hvordan du gjør det med Windows 7 Logon Background Changer. Jeg har nylig hørt fra leserne som lurer på om det var en måte å endre bakgrunnsbildet for pålogging i Windows 8. Vel, svaret er Ja og Nei.

Til å begynne med er det faktisk to skjermer du ser når du går inn i Windows 8, og ingen av dem heter egentlig påloggingsskjermen. Når du slår på et Windows 8-system, ser du først låseskjermen, som tydelig viser tid og dato, og deretter ser du påloggingsskjermen, som viser brukerkontoer og ber deg om å oppgi et passord. Disse to skjermbildene er vist i figur A.

Figur A

Når du går inn i Windows 8, ser du låseskjermen etterfulgt av påloggingsskjermen.

Nå, i Windows 7 da du slo på PCen, så du øyeblikkelig påloggingsskjermen, og den ble liggende på skjermen til du skrev inn passordet ditt. Fordi det muligens kunne forbli synlig en stund, ønsket folk å kunne endre bakgrunnen slik at de hadde noe interessant å se på mens påloggingsskjermen ble vist.

I Windows 8 ser du øyeblikkelig låseskjermen når du slår på PC-en. Hvis du avviser låseskjermen for å avsløre påloggingsskjermen, men ikke oppgir et passord innen 30 sekunder, vises låseskjermen igjen. Siden låseskjermen kan forbli synlig på skjermen en stund, har Microsoft gjort det enkelt for deg å endre det bakgrunnsbildet til det du velger. På den måten har du noe interessant å se på mens låseskjermen er på skjermen. I tillegg til et interessant bilde, viser låseskjermen også dato og klokkeslett samt varsler fra relevante apper.

Det er ingen måte å endre bakgrunnen på påloggingsskjermen. Det er en fargebakgrunn som samsvarer med fargeskjemaet du velger for startskjermen. Og siden påloggingsskjermen bare vises et øyeblikk, er det virkelig ikke nødvendig å bry deg om å endre bakgrunn.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig som et TechRepublic Gallery.

Som du kanskje forestiller deg, de fleste som jeg har hørt fra, vil endre bakgrunnen for påloggingsskjermen fordi de har deaktivert Lås-skjermen og er lei av å se på den fargede bakgrunnen. Jeg har fortalt disse menneskene om å aktivere låseskjermen på nytt og endre bakgrunn. Du kan enkelt avvise låseskjermen med et museklikk eller ved å trykke på Mellomrom på tastaturet.

En annen gruppe mennesker som jeg har hørt fra, har spurt om å endre bakgrunnen på Start-skjermen. Vel, her er igjen svaret Ja og Nei. Mens Microsoft har gitt en måte å endre bakgrunnen på, er du begrenset til bare det som er gjort tilgjengelig i PC-innstillinger. Og siden alternativene som gis ikke egentlig er bilder i konvensjonell forstand av ordet, er du fast med det Microsoft har gitt. I virkeligheten er startskjermen bare en ensfarget farge med et gjennomsiktig mønster som legger over fargen. Flisene sitter deretter på toppen av det fargede mønsteret. Heldigvis kan du omgå denne begrensningen med et Stardock's Decor8-program, som lar deg bruke konvensjonelle bilder for bakgrunn på skjermen.

Selvfølgelig forblir det gode gamle skrivebordet det samme når det gjelder å endre bakgrunnsbilde eller bakgrunn. Start-skjermen og skrivebordet vises i figur B.

Figur B

Du kan endre bakgrunnen på Start-skjermen og på skrivebordet.

I denne utgaven av Windows Desktop Report vil jeg dekke de tilgjengelige alternativene for å endre bakgrunn i Windows 8. Jeg vil deretter presentere deg for Decor8.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Låseskjermen

Det er enkelt å endre bakgrunnsbildet på låseskjermen. For å begynne, bruk Windows + W tastetrykk for å få tilgang til søkeinnstillinger-siden. Skriv deretter Lås skjerm i tekstboksen og velg det første resultatet i listen, som vist i figur C.

Figur C

Å bruke Windows + W for å få tilgang til søkeinnstillinger-siden er raskt og enkelt.
Om et øyeblikk ser du PCinnstillinger-siden med fokus på Tilpass | Låseskjerm, som vist i figur D. Som du kan se, er Space Needle satt som standardbilde for låseskjermen. Nedenfor ser du de fem andre tilgjengelige bildene.

Figur D

De fem bildene er faktisk påskeegg.
Det interessante med disse fem bildene er at det faktisk er påskeegg som er nøye plukket av designteamet, fordi det viser frem designprinsippene i Windows 8. Denne lille informasjonsbiten ble avslørt av Jensen Harris under presentasjonen av UX WEEK 2012 og er beskrevet i tabell A.

Tabell A

Bilde

Betydning

Bikupe Vinn som ett (internt motto)
Fargede linjer Autentisk digital
Tog Rask og flytende
Shell Gjør mer med mindre
Piano Stolthet i håndverk
I tillegg til å velge et av de tilgjengelige bildene, kan du klikke på Bla gjennom-knappen for å få tilgang til Files-siden, som er målrettet mot mappen Bilder som vist i figur E. Velg hvilket som helst bilde du ønsker, og klikk på Velg bilde-knappen.

Figur E

Ved å klikke på Bla gjennom får du tilgang til Bilder-mappen i en moderne skjerm for brukergrensesnitt.

Hvis du klikker på rullegardinpilen Files, kan du velge andre kilder. Hver gang du velger et tilpasset bilde, vil et av de fem standardbildene slippe ut av miniatyrlisten. Hvis du vil få den opprinnelige listen over bakgrunnsbilder tilbake, bare høyreklikk på miniatyrbildene og velg Tilbake til standardinnstillinger.

Start-skjermen

Som jeg nevnte i innledningen, mens du kan endre bakgrunn på startskjermen, er du begrenset til hva Microsoft ga, som egentlig ikke er bilder i konvensjonell forstand av ordet. I stedet er de faktisk transparente mønstre, kalt aksenter, som legger over en fargebakgrunn. Selv om dette er et interessant konsept, er det ikke så bra som å kunne bruke et hvilket som helst bilde du ønsker.

Tilbake på PC Settings-siden velger du Start-skjermen, som vist i figur F. Som du ser, under forhåndsvisningsbildet er det 20 aksentmønstre og 25 forgrunn / bakgrunnsfargefliser. Velg et aksentmønster, og velg deretter forgrunn / bakgrunnsfargefliser. Når du gjør matematikken, vil du se at disse to rutenettene vil gi deg 500 forskjellige kombinasjoner å velge mellom. Selv om det kan høres ut som mange valg, er ikke de tilgjengelige aksentene så spennende, og bare å endre fargen gjør lite i veien for å endre det totale bildet. Heldigvis er det Decor8.

Figur F

Under forhåndsvisningsbildet er det 20 aksentmønstre og 25 fliser i forgrunnen / bakgrunnen.

Få dekor8

Decor8 fra Stardock lar deg bruke hvilket som helst bilde eller bilde på systemet ditt for bakgrunnen på skjermen, akkurat som du kan gjøre for skrivebordsbakgrunnen. I likhet med skrivebordsbakgrunnen vil Decor8 tillate deg å velge flere bilder og sette opp et lysbildefremvisning på startskjermen. I tillegg til bakgrunnsfunksjonen på Start-skjermen, lar Decor8 deg stille inn bakgrunnsbildet Lås skjerm, lage dine egne fargeskjemaer, samt angi antall rader med fliser som skal vises på Start-skjermen.

Decor8 tilbys som en gratis 30-dagers prøveperiode og koster bare 4, 99 dollar å registrere. Du kan lære mer om Decor8s funksjoner og laste ned programmet fra Stardock-nettstedet.

Når du har lastet ned og installert Decor8, starter programmet automatisk, men du kan finne flisen på Start-skjermen. Decor8s skjerm bruker et moderne brukergrensesnitt, som vist i figur G, og er ekstremt enkel å bruke.

Figur G

Decor8 bruker en moderne skjerm for brukergrensesnitt, men kjører faktisk fra skrivebordet.

Som standard skanner Decor8 systemet og gjør alle standardbildene fra Windows 8 tilgjengelige, inkludert aksentene, og viser dem alle som store miniatyrbilder. Decor8 installerer også en rekke egne bilder. Du kan legge til mapper som inneholder dine egne bilder eller bilder ved å klikke på knappen Velg mapper nederst på skjermen. Ved å bruke alternativene øverst til høyre på skjermen, kan du velge hvordan bakgrunnsbildet skal vises. For eksempel kan du uskarpe bildet eller justere kontrasten. Ved å velge mer enn ett bilde kan du dra nytte av lysbildefremvisningsfunksjonen.

Du vil også legge merke til at mens Decor8 bruker det moderne brukergrensesnittet, kjører det faktisk fra skrivebordet. Som du ser gir den en lukk-knapp i øverste høyre hjørne, og mens du ikke kan se den i skjermbildet, har Deco8 et ikon på oppgavelinjen når Deco8 kjører. Fin touch!

Hvis du velger Farger på menyen, vil du se alternativene som Decor8 gir for å endre fargeskjemaet. Som du ser i figur H, er Decor8 som standard konfigurert til å velge et fargeskjema som komplimenterer fargene i bildet du har valgt for bakgrunnsbildet på skjermen. Du kan imidlertid velge hvilken som helst fargeskjema du ønsker.

Figur H

Decor8 lager et fargevalg basert på fargene i bildet.
Hvis du velger Alternativer på menyen, som vist i figur I, vil du se at du kan endre antall rader i Start-skjermen, samt angi hvordan du vil at parallax-rullefunksjonen skal fungere. Du kan også legge til en klokke på startskjermen, som også er en fin touch.

Figur I

I tillegg til muligheten til å endre antall rader, lar Decor8 deg sette en klokke på Start-skjermen.
Hvis du velger Lås skjerm på menyen, som vist i figur J, vil du se at du også kan endre bakgrunnsbildet Lås skjerm fra Decor8. Dette er fint fordi det betyr at det er et sentralisert sted for å endre bakgrunn i Windows 8.

Figur J

Legg til i innstillingen for låseskjerm, og Decor8 er en butikk når det gjelder å endre bakgrunn i Windows 8s moderne brukergrensesnitt.

Hva tar du?

Har du investert tid i å endre bakgrunn for Windows 8s låseskjerm og startskjerm? Tror du at tilleggsfunksjonene levert av Stardocks Decor8 er med $ 4, 99 investeringen? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Få Windows 8 til å starte direkte på skrivebordet
  • Legg til en Avslutt-meny på Windows 8-skrivebordet
  • Deaktiver låseskjermen i Windows 8 for alltid

© Copyright 2020 | mobilegn.com