Kombinere Windows 8 og en netthinne MacBook

CNET Australias sjef MacGyver har lurt rundt på kontoret den siste uken med en Retina MacBook Pro. Noe som er fint og dandy, men det var for standard. Det trengte å være annerledes; enheten ba om å bli unik.

I ånd av oppdagelse og sadisme ble det bestemt at det måtte opprettes en ny cocktail: en del Windows 8, matchet med en del Retina MacBook Pro.

Og slik ble det laget.

Denne spesielle MacBook Pro hadde allerede hatt en Boot Camp-partisjon og Windows 7-installasjon opprettet tidligere, så behovet for å hoppe gjennom disse bøylene ble redusert. Windows 8-installasjonsprogrammet ble kjørt fra Windows 7, og av alle rapporter gikk det uten stikk. Så mye at MacGyver gikk glipp av sveipeopplæringen som skjer på slutten av Windows 8s installasjon.

"Hvem ser på skjermen når du installerer i dag?" MacGyver ble hørt om å mumle da han ble informert om opplæringenes eksistens.

Windows 8 på en netthinne MacBook Pro. Høyt DPI-paradis eller fiasko? (Kreditt: CBSi)

Når concocting og shaming var over, det som gjensto var en MacBook med en stor oppløsning som kjører et operativsystem som det ikke var designet for. Windows 7 Boot Camp-driverne ble installert og fungert, men kontrollpanelet for driverne krasjet når det ble åpnet. Dette betydde at det første tilbehøret som trengtes var en ekstern mus, for uten den er høyreklikk bare en villfarende drøm.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

På det første besøket på skrivebordet i Windows 8 er den umiddelbare effekten å merke den store mengden piksler som er tilgjengelige på skrivebordet: 2880x1800 piksler, for å være nøyaktig. Mens OS X vil bruke pikslene til sin fordel og gjengi skjermen med maksimal skarphet og lesbarhet, tar Windows det det er gitt og vil som standard anta at 1 piksel betyr 1 piksel.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

Dette resulterer i det største Windows-skrivebordet som du sannsynligvis noensinne har vært i stand til å holde i hånden. Det er et stort skrivebord som kommer med tekst som er motbydelig liten - å skvise og bevege seg mot skjermen blir en obligatorisk aktivitet for å samhandle med enheten.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

For å berge situasjonen og gjøre skrivebordsteksten akseptabel for MacGyvers øyne, var det nødvendig å justere skjerminnstillingene for å skalere skjermen til 200 prosent av den opprinnelige størrelsen. Men for å kunne sette verdien til 200 prosent, må brukeren skrive den inn i kombinasjonsboksen som finnes i dialogboksen "Tilpassede størrelsesalternativer" - en dialog der den maksimale foreslåtte skaleringen er 150 prosent. Ikke begrens av alternativene som er tilgjengelige i kombinasjonsboksen. det er mulig å skrive inn hvilket som helst tall i det, og en bruker kan oppleve at 175 prosent vil være det beste tallet for øynene deres.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

På dette tidspunktet har vi nå et skrivebord som er mye mer leselig, men som ikke påvirker tekststørrelsen på Windows 8-startskjermen. Det er fordi skrivebordet nå bare er et program i Windows 8, og vi må derfor finne innstillingen for å justere skaleringen av applikasjoner som er bygget i rammen som tidligere var kjent som Metro.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

I et stykke med stor planlegging, eller kanskje bare blind hell, la boffins på Redmond til å veksle for å øke skaleringen i WinRT (les: Metro) applikasjoner. Men mens vi på skrivebordsopplevelsen kan legge inn en tilpasset skaleringsfaktor, med WinRT er det ganske enkelt et enkelt alternativ: "gjøre alt på skjermen større".


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

Når du slår på dette, vil WinRT-skriftstørrelsen automatisk settes til et akseptabelt nivå - den nye DPI-verdien blir igjen i hendene på Windows, for brukerne er ikke til å stole på noe slikt i WinRT-verdenen.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

Med skjermtilpasningen og en viss umerkelig bruk fullført, kan vi gjøre en vurdering av om Retina MacBook Pro er den beste maskinvaren å bruke Windows 8 med?

MacGyvers kortfattede oppfatning om dette er "nei".

MacGyver har et poeng her. For all den kranglingen og brytningen som har skjedd, er alt som har skjedd at en bærbar PC er konfigurert til å vises i en faux 1440x900-oppløsning fra en innfødt 2880x1800. Ingen av skaleringstriksene som OS X bruker til redigering av innhold, for eksempel å vise bilder og video i en 1: 1-skala mens du holder grensesnittet i en skala fra 4: 1, blir funnet i Windows 8. Det eneste valget er å velge hvilken forholdet mellom piksler fungerer best for deg - og å dra full nytte av pikslene som tilbys kommer til å involvere liberale doser av Magnifier-applikasjonen.


Klikk for å se i retinaoppløsningen. (Kreditt: CBSi)

Windows-DPI-opplevelsen er også langt fra komplett. Markørene virker piksellert ved høye skaleringsfaktorer, og Metros alternativ "gjør alt på skjermen større" bringer bare WinRT-teksten opp til et lesbart nivå - hvis en bruker trengte at tekst i WinRT ble gjort enda større for å kunne leses, så sitter de fast .

Inntil Apple slipper Boot Camp-drivere for Windows 8, trenger du en ekstern mus for å høyreklikke. Når berøringsaspektene ved Windows 8 tas i betraktning, er det som trengs for å utnytte Microsofts operativsystem god sporbane som gjenkjenner sveipinger og bevegelser med flere fingre. Du kommer ikke til å finne det i øyeblikket med Apple-maskinvare. Et annet problem er at Windows bare kan engasjere MacBooks Nvidia-grafikkort, ikke Intel-brikkesettet som OS X vil bruke for å forlenge batteriets levetid.

Å kombinere Windows 8 og en netthinne MacBook Pro var en øvelse i frustrasjon - på grunn av like deler som valgt maskinvare og duplisiteten til Windows 8, et operativsystem der det nå er to steder for alt.

I midten av 2012 er high-DPI MacBooks ment for Apple-godkjente operativsystemer, og Windows 8 er ment for maskinvare som vi ennå ikke ser.

© Copyright 2020 | mobilegn.com