Nedtellingen til 100 000 Windows 8-apper kommer til kort

Som du kanskje husker, 5. oktober 2012, på Advertising Week-stevnet i New York, sa Keith Lorizio, administrerende direktør for USAs salg og markedsføring hos Microsoft i et intervju med Beet.TV at selskapet planla å ha 100 000 apper i Windows Store innen 90 dager etter lanseringen. Hans eksakte uttalelse var:

"Vi forventer å aggressivt forfølge 100 000 pluss apper i løpet av de tre første månedene."

Deretter fortsatte han med å si at for å få det til, samarbeidet Microsoft tett med partnerne og ga rikelig med finansiering.

"Vi vet at vi må ha et veldig sunt økosystem av apper, og vi legger millioner av dollar mot innsatsen og samarbeider med utgivere for å få appene sine live så raskt som mulig, " sa Lorizio. (Du kan se hele intervjuet på nettstedet Beet.TV.)

Å være en skeptiker

Etter at jeg hørte denne spådommen, var jeg både spent og litt skeptisk. På den ene siden, hvis Microsoft presset på 100 000 apper i Windows Store i løpet av 90 dager, ville det virkelig være noen gode apper å velge mellom. Men derimot hadde jeg hørt gode spådommer fra Microsoft før.

Siden Windows 8 ble lansert 26. oktober, regnet jeg med at Microsoft hadde skutt for 100.000 apper innen 24. januar. Derfor bestemte jeg meg for å overvåke Windows Store og holde oversikt over Microsofts fremgang.

For å få et godt mål på det første trykket, bestemte jeg meg for å begynne nedtellingen til 100 000 apper 24. oktober. Jeg regnet med at på dagen for Windows 8-lanseringen, ville det være en stor bølge og at ved å starte to dager før lanseringen ville jeg få en god grunnlinje. Så jeg opprettet et Excel-regneark og oppsummerte alle appene i hver kategori. Hver mandag siden den dagen koblet jeg meg til Windows Store og sjekket hvor mange apper som var lagt til i hver kategori.

Som du kan spekulere i fra tittelen på dette blogginnlegget, nådde Microsoft ikke Lorizios spådom. Likevel gir dataene jeg samlet inn de siste 90 dagene et interessant blikk på fremdriften som Microsoft har gjort så langt. La oss se nærmere på.

Husk at mitt fokus her er på antall apper i Windows Store. På ingen måte favoriserer eller fremhever jeg en app-kategori fremfor noen annen.

Et overblikk

Som jeg nevnte, begynte jeg oppslutningen 24. oktober, to dager før lanseringen av Windows 8 26. oktober, og at jeg oppdaterte den på hver mandag siden. Dette tok meg fra 29. oktober 2012 til 28. januar 2013, som er 91 dager eller 13 uker. Tatt i betraktning at jeg begynte 24.04.12 og sluttet den 1/28/13, kan du se at den eksakte tidsperioden for datainsamlingsperioden min var 96 dager. Så du kan se at jeg faktisk ga Microsoft et lite spillerom.

(Det er viktig å huske på at disse dataene bare er korrekte fra 28. januar 2013. Mellom denne datoen og den gjeldende datoen vil Microsoft sikkert ha lagt til flere apper i Windows Store.)

Da jeg la til data i regnearket, opprettet jeg også en serie grafer som viser dataene med søylediagrammer. Da jeg oppsummerte det totale antallet apper i Windows Store hver uke, så vel som det totale antallet apper i hver kategori, delte jeg også dataene og grafene for å vise antall apper som ble lagt til hver uke etter kategori, samt det totale antall apper lagt til hver uke.

Windows Store har 20 kategorier for appene sine. Kategoriene er som vist i tabell A.

Tabell A

spill sport livsstil Verktøy
Sosial Bøker og referanse Shopping Sikkerhet
Underholdning Nyheter og vær Reise Virksomhet
Bilde Helse og fitness Finansiere utdanning
Musikkvideo Mat og servering Produktivitet Myndighetene

Totalt antall

Så på dette tidspunktet lurer du sannsynligvis på hvor mange apper som var i Windows Store 28. januar. Vel, den totale summen på den dagen var 26.645, noe som er 73.355 kort av 100.000 målet. Det er ganske en mangel!

(For å være rettferdig, må jeg påpeke at mens Microsofts Lorizio kom med prediksjonen, er flertallet av appene i butikken opprettet av tredjepartsutviklere, ikke Microsofts utviklere. Så det er ikke slik at Microsoft ikke klarte å opprette 100 000 apper, det er at Microsoft kunne ikke anspore utviklermiljøet til å opprette 100 000 apper.)

Diagrammene

OK, la oss se på grafene og se hva vi kan se. Den første grafen ( figur A) viser det totale antallet apper i Windows Store hver uke. 24. oktober var det bare 4 427 apper i Windows Store. Tre dager etter den offisielle lanseringen av Windows 8, hadde dette tallet hoppet opp til 6.045. Som du kan se var det i løpet av de første seks ukene noen ganske betydelige hopp. I løpet av de neste syv ukene ble saktene tregere til de nådde 26.645 totalt 28. januar.

Figur A

Det totale antallet apper i Windows Store hver uke.
For å se hvor store de første hoppene var og hvor små de gjenværende hoppene var, ta en titt på grafen merket Figur B, som viser antall apper som er lagt til i Windows Store hver uke. Denne grafen begynner 29. oktober og er fargekodet for å matche grafen i figur A. Så du kan se at i løpet av de første fem dagene etter at jeg begynte å holde oversikt, ble 1.618 apper lagt til Windows Store. Mellom 10/29 og 11/5 ble 1.729 apper lagt til og så videre. Det største antallet apper som ble lagt til i Windows Store var 2.629 apper for uken som avsluttet 3. desember. Det minste antallet apper som ble lagt til i Windows Store, var 669 apper for uken som avsluttet 14. januar.

Figur B

Antall apper lagt til butikken hver uke

Totaler etter kategori

Nå som vi har sett på totalen, la oss se på fordelingen etter kategori. Figur C viser det totale antallet apper i hver kategori 28. januar. Det er ingen overraskelse at kategorien med flest apper er Spill med totalt 4116. Utdanning-kategorien, med 3.564 apper, har bare knapt ramt underholdningskategorien, med 3, 355 apper. Books & Reference har et godt show med 2 926 apper, og verktøy for 2 363 apper. Med bare 105 apper kom regjeringen på sisteplass.

Figur C

Det totale antallet apper i Windows Store 28. januar, etter kategori.
Nå har jeg også tegnet opp antall apper som er lagt til i hver kategori hver uke, som vist i figur D. Som du kan se, begynner denne grafen med 10/24-baseline, viser økningen i løpet av de første fem dagene, og begynner deretter den ukentlige summen mellom 10/29 og 11/5. Selv om denne grafen er veldig opptatt, viser den at toppkategoriene vist i figur C konsekvent fikk store økninger hver uke.

Figur D

Denne grafen viser antall apper som er lagt til i hver kategori hver uke.

Hva tar du?

Trodde du at Microsoft ville vært i stand til å anspore utviklermiljøet til 100 000 apper på 90 dager? Eller var du en skeptiker? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg. (Jeg har tenkt å fortsette å holde oversikt over antall apper i Microsoft Store, og jeg vil presentere en oppfølging når Microsoft når 100.000 apper.)

Les også:

  • Windows 8: De fem appene du først skal installere
  • Windows 8: Fire store takeaways for business og IT
  • Oversikt over Windows Store for Windows 8-apper

© Copyright 2021 | mobilegn.com