Lag et unikt animert skrivebord i Windows 7 med tilpasset bakgrunnsbilde

Hvis du er som de fleste Microsoft Windows-brukere, endrer du regelmessig skrivebordsbakgrunnen for å holde datamiljøet friskt. Å endre skrivebordsbakgrunnen er selvfølgelig ikke den mest høyteknologiske bestrebelsen en IT-profesjonell sannsynligvis vil utføre, men det kan gi et øyeblikk av utsettelse i løpet av den travle dagen.

Hvis du liker å glede deg over litt tapete tapet nå og da, er sjansen stor for at du virkelig vil glede deg over denne teknikken der du lager en mappe full av miniatyr tie-dye-bilder og deretter setter dem opp som strukket skrivebordsbakgrunn som endres hver 10. sekunder ved å bruke Windows 7s lysbildefremvisning-funksjon på skrivebordet. Resultatet er en simulert animasjon som viser fantastiske bølgende bilder rett på skrivebordet ditt i Windows 7.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg forklare hvordan du bruker Paint til å lage miniatyrbind-dye-bilder. Så viser jeg deg hvordan du konfigurerer et animert skrivebord ved å bruke Windows 7s bakgrunnsbildefremvisning-funksjon.

Merk: Lysbildefremvisning-funksjonen på skrivebordet er ikke tilgjengelig i Windows 7 Home Basic.

Lage dine tie-dye-bilder

Det første du vil gjøre er å lage en mappe full av miniature tie-dye-bilder i Paint. Jeg kaller dem tie-dye fordi når du først har strukket de bittesmå bildene på skrivebordet ditt, ligner de mønstrene du ser på tie-dye T-skjorter.

Klikk Start og skriv Maling i tekstboksen Søk for å begynne. Når du ser Maling vises i resultatlisten, klikker du bare på den. Når Paint-applikasjonen er oppe og går, drar du ned hovedmalingsmenyen og velger Egenskaper-kommandoen.

I den resulterende Bildeegenskaper-dialogboksen skriver du inn et sett med tall i tekstboksene Bredde og Høyde som omtrent tilsvarer størrelsesforholdet på skjermen. Hvis du for eksempel har en widescreen LCD-skjerm med 16: 9-størrelsesforhold, skriver du 15 i tekstfeltet Bredde og 9 i tekstboksen Høyde, som vist i figur A. Årsaken til at jeg valgte 15 i stedet for 16 er at jeg har funnet ut at oddetall gir deg mulighet til å lage bedre mønstre. (Jeg har også hatt flaks med 9 bredde og 5 høyde.) Forsikre deg så om at Pixels-alternativet er valgt i Enhet-panelet og klikk OK.

Figur A

Angi bredde og høyde i dialogboksen Bildeegenskaper.

Hvis du har en eldre CRT-skjerm som har et aspektforhold på 4: 3, vil du bruke et par oddetall, for eksempel 5 og 5 eller 7 og 7, for bredde og høyde. Jeg har funnet ut at bruk av 4 og 3 som Bredde og Høyde er bare for liten til å gi et pent bilde.

Nå, for å jobbe med et så lite bilde, må du forstørre arbeidsområdet. Bruk glidebryteren Zoom nederst i Paint-vinduet og zoome inn til 800%, som vist i figur B, for å gjøre det lille bildet så stort som mulig. Du kan også trykke gjentatte ganger på Ctrl - PageUp for å aktivere zoom-in-kontroll.

Figur B

Sett zoom til 800%.
Den neste tingen du vil gjøre er å slå på Gridlines-funksjonen, slik at det blir lettere å designe din tie-dye-bildepiksel for piksel. Velg kategorien Vis og merk av for rutenettlinjer, som vist i figur C. Du kan også trykke på Ctrl - G for å slå på rutenett.

Figur C

Bruk rutenettfunksjonen for å gjøre det enklere å designe bildet ditt.

Nå velger du kategorien Hjem og bruker blyantverktøyet til å lage et mønster med forskjellige farger. Når du gjør det, kan du prøve å forestille deg et T-skjorte-mønster, eller bare gå til Google Bilder og søke etter bindemiddel.

Når du har fullført det første bildet, lagrer du bildet som en PNG-fil i en egen mappe i mappen Mine bilder. For eksempel opprettet jeg bildet som er vist på figur D og lagret det som TD1.png i mappen Mine bilder \ Tie-DyeWP .

Figur D

Lagre bildene dine som PNG-filer.
Du vil deretter lagre det samme bildet igjen, men denne gangen øker du tallet i filnavnet og endrer bildet litt. Du gjentar disse trinnene for å lage så mange miniatyrbind-fargestoffer som du ønsker. For dette eksemplet opprettet jeg de fire bildene som er vist i figur E. Som du ser er senteret litt annerledes i hvert påfølgende bilde. Denne lette endringen i hvert bilde er det som vil skape den simulerte animasjonen.

Figur E

Hvert påfølgende bilde er litt forskjellig fra forgjengeren.

Sette opp lysbildefremvisning på skrivebordet

Når du har et sett med tie-dye-bilder, kan du sette opp Windows 7s bakgrunnsbildefremvisning. Klikk Start og skriv Endre skrivebord i tekstboksen Søk for å begynne. Når du ser Endre skrivebordsbakgrunn vises i resultatlisten, klikker du bare på den. Når skrivebordsbakgrunnsvinduet vises, klikker du på Bla gjennom-knappen og finner mappen som inneholder dine tie-dye-bilder. Når du har tilgang til mappen, klikker du på knappen Velg alle, velger Strekk fra rullegardinlisten Bildeposisjon og velger 10 sekunder i rullegardinlisten Endre bilde hver. I figur F kan du se at jeg har valgt de fire bildene jeg lagret i Tie-DyeWP-mappen.

Figur F

Det er enkelt å sette opp lysbildefremvisning på skrivebordet.
Klikk på Lagre endringer på dette tidspunktet. Klikk deretter på Vis skrivebordsknappen i hjørnet av oppgavelinjen for å minimere alle åpne vinduer. Nå, lene deg tilbake og se når lysbildefremvisning-funksjonen på skrivebordet endrer bilder. Den fine gradvise overgangen, sammen med de litt modifiserte bildene, skaper et veldig interessant, animert skrivebord. I figur G kan du se det første bildet i lysbildefremvisningen på skrivebordet mitt. Ser du hvordan det strekkte bildet virkelig ser ut som et bindemiddel?

Figur G

Når det er strukket over skrivebordet, ser miniatyrbildet ut som mønsteret du ser på en slipsfarget T-skjorte.

Hva tar du?

Liker du å hengi deg litt til et lurent tapet nå og da? Etter å ha lært om denne animerte tie-dye tapet-teknikken, skal du prøve den? Hva tror du? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • NASA-bilder: bakgrunnsbilder fra Outer Space (Galleri)
  • Bakgrunnsbilder: The Spectacle of Underwater Photography (Gallery)
  • Bakgrunnsbilder: Deep Space Nebula (Gallery)
  • Public Domain Windows bakgrunnsbilder fra amerikanske nasjonalparker (galleri)

© Copyright 2021 | mobilegn.com