Lag et Windows 8.1-forhåndsvisning av dual-boot-oppsettet på Windows XP-systemet

Er du blant de 37, 74% av alle Windows- og Mac OS-installasjoner over hele verden som fortsatt bruker Windows XP og lurer på hva du vil gjøre når Microsoft slutter å støtte det? I så fall er sjansen stor for at du har tenkt på å eksperimentere med Windows 8.1-forhåndsvisning. Vel, hvis datamaskinen oppfyller systemkravene for å kjøre Windows 8.1 og harddisken din har nok ledig plass til å støtte en andre partisjon, kan det være enklere enn du tror å dable med det nye operativsystemet. Med litt tid og krefter kan du installere Windows 8.1 Preview i en dual-boot-konfigurasjon rett ved siden av din pålitelige Windows XP.

Å opprette en dual-boot-konfigurasjon ved å installere Windows 8.1 Preview på en partisjon av din eksisterende harddisk, vil være en stor fordel når du begynner eksperimentasjonen. Til å begynne med kan du undersøke Windows 8.1, men når du trenger å gjøre noe, kan du starte opp i Windows XP. Når du er ferdig med å eksperimentere, kan du enkelt angre konfigurasjonen av dual-boot.

I det siste, hvis du bare hadde en partisjon på harddisken din, var det å lage denne typen dual-boot-konfigurasjon i Windows XP en vanskelig operasjon som krevde kostbar tredjeparts diskpartisjonsprogramvare. I dag kan du finne god diskpartisjonsprogramvare gratis, for eksempel EaseUS Partition Master Free Edition, som trygt kan justere partisjoner mens du holder alle dataene dine intakte.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du bruker EaseUS Partition Master Free Edition for å enkelt endre størrelse på harddisken din uten å forstyrre Windows XP-installasjonen. Deretter viser jeg deg hvordan du installerer Windows 8.1 Preview i en dual-boot-konfigurasjon på samme harddisk.

Merk: Husk at Windows 8.1 Preview egentlig er beta-programvare. Selve utgivelsen er planlagt til RTM i august 2013.

Skaff deg DVD-en

Selvfølgelig må du ha en Windows 8.1 Preview DVD. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du skaffer deg en Windows 8.1-forhåndsvisnings-DVD, kan du se Last ned ISO-delen i artikkelen min. Installer Windows 8.1-forhåndsvisning i en dual-boot-konfigurasjon ved hjelp av en VHD.

Lag en sikkerhetskopi

Selv om EaseUS Partition Master trygt kan justere partisjoner mens du holder dataene dine intakte, vil du starte med å sikkerhetskopiere dataene dine. Du kan bruke Windows XP's Backup Utility eller et tredjeparts diskbildeverktøy. På den måten hvis noe går galt, kan du gjenopprette Windows XP-systemet og komme tilbake til jobb.

For å lage et diskbilde av Windows XP-testsystemet mitt, brukte jeg Macrium Reflect Free Edition, som vist i figur A. (Du kan lese en kort gjennomgang av Macrium Reflect i en fersk utgave av TechRepublic Five Apps-kolonnen, og du kan laste ned Macrium Reflect Free Utgave på CNET Download.com-nettstedet.)

Figur A


Macrium Reflect Free Edition lar deg raskt opprette en diskbilde-sikkerhetskopi.

Bare for å være på den sikre siden, kan det være lurt å sikkerhetskopiere alle dataene dine på CD / DVD eller på en ekstern harddisk. Selv om det kan høres ut som overkill, vil du ha en trygghet når du har en ekstra sikkerhetskopi av dataene.

Opprette en partisjon for forhåndsvisning av Windows 8.1

Når du har lastet ned og installert EaseUS Partition Master Free Edition, er det enkelt å re-partisjonere Windows XP-harddisken. Når du starter Partition Master, vil du se harddisken din i et pent organisert brukergrensesnitt, som vist i figur B. Som du kan se, på mitt eksempelsystem har jeg en harddisk på 160 GB som er konfigurert som 149 GB-partisjon på hvilken Windows XP er installert.

Figur B

EaseUS Partition Master Free Edition gir deg et brukervennlig grensesnitt.

For å begynne, velg partisjonen din og velg deretter Endre størrelse / flytt partisjon fra operasjonsruten eller verktøylinjen. Når du ser dialogboksen Endre størrelse / flytt partisjon, angir du størrelsen på den nye partisjonen i Unallocated Space After-boksen. Som du ser i figur C, har jeg satt av en 40 GB-partisjon ved å skrive 40956.6 i boksen Unallocated Space After.

Figur C

For eksempel, lager jeg en 40 GB-partisjon for Windows 8.1 Preview.

Klikk OK for å fortsette. Når du gjør det, vil du gå tilbake til hovedskjermbildet og se hvordan Endre størrelse-operasjonen vil endre partisjonen når den er fullført, som vist i figur D.

Figur D

Partition Master vil vise deg hvordan den nye partisjonskonfigurasjonen din vil se ut.

For å starte operasjonen, klikker du på Bruk-knappen på venstre side av verktøylinjen. Du vil se en bekreftelsesdialogboks etterfulgt av en advarsel, som vist i figur E. Forsikre deg om at avkrysningsruten Slå av datamaskinen er valgt, og klikk Ja for å arbeide gjennom begge deler.

Figur E

Etter at du har klikket på Bruk-knappen, vil du jobbe gjennom flere bekreftelsesdialogbokser.

Når du klikker på det siste Ja, vil systemet starte på nytt og starte opp i et Partition Master-miljø som vil utføre størrelsesoperasjonen. Når det er ferdig, vil det slå av systemet ditt, og du må deretter slå det på manuelt. Når du gjør det, vil du se en Partition Master-skjerm som forteller deg at operasjonen var vellykket, og Windows XP vil starte opp normalt.

Hvis du vil være sikker på at alt fungerte riktig, kan du starte Partition Master igjen, og du vil se den nye partisjonen. Når du har lukket Partition Master, er du klar til å installere Windows 8.1 Preview.

Installere Windows 8.1 Preview på den nye partisjonen

For å begynne, sett inn Windows 8.1 Preview DVD i den optiske stasjonen og start Windows XP på nytt. Når systemet starter opp fra DVD-en, starter du installasjonsprosedyren slik du normalt gjør ved å velge språkinnstillinger og klikke på Installer nå-knappen, som illustrert i figur F.

Figur F

Du starter installasjonen av forhåndsvisning av Windows 8.1 ved å velge språkinnstillinger og klikke på Installer nå-knappen.

Når du klikker på Installer nå-knappen, vil Setup starte en serie operasjoner i bakgrunnen. Om et øyeblikk blir du bedt om å oppgi produktnøkkelen din og deretter godta lisensvilkårene. Når du gjør det, blir du bedt om å velge installasjonstype og velge alternativet Egendefinert, som vist i figur G.

Figur G

Når du blir bedt om å velge installasjonstype, velger du Tilpasset-alternativet.

Du blir deretter bedt om å velge hvor du vil installere Windows 8.1 Preview, som vist i figur H, og vil velge den nye partisjonen. Selv om det er flere alternativer på denne skjermen, trenger du ikke velge noen av dem. Du klikker bare på Neste-knappen og fortsetter med installasjonsprosedyren som du normalt ville gjort.

Figur H

Du velger ganske enkelt din nye partisjon og klikker på Neste. Oppstart av Windows 8.1-forhåndsvisning

Når installasjonen er fullført, vil Windows Setup starte systemet på nytt en gang, og du vil da se den nye Windows 8-stil dual-boot-skjermen vist i figur I. Som du kan se, starter Windows 8.1 Preview automatisk om 30 sekunder hvis du ikke velg Windows XP, som er oppført på denne menyen som tidligere versjon av Windows.

Figur I

Når du ser Windows Boot Manager-skjermen, kan du velge å starte enten Windows XP eller Windows 8.1 Preview.

Du kan nå enkelt starte opp mellom Windows XP og Windows 8.1 ganske enkelt ved å velge et alternativ på menyen.

Tilleggsinformasjon

Når du starter to ganger med Windows XP og Windows 8.1 Preview, er det et par ting du må forstå, slik at du ikke får panikk når systemet oppfører seg annerledes enn du kanskje forventer. Når du installerer Windows 8.1, overtar Boot Manager for det nye operativsystemet hele startkonfigurasjonen til systemet ditt. Det mest tydelige eksemplet på dette er selvfølgelig oppstartsmenyen; overtakelsen går imidlertid dypere enn bare oppstartsmenyen.

Til å begynne med, hver gang du starter opp systemet, ser du Windows 8-forhåndsvisningslogoen, en Betta-fisk, før du ser menyen. Ved første øyekast ser det ut til at systemet startes opp i Windows 8.1 Preview og at Windows XP er borte. Det er imidlertid ingenting å bekymre seg for. Så snart Windows 8-logoen forsvinner, ser du oppstartsmenyen og kan velge enten Windows XP eller Windows 8.1 Preview.

Den andre tingen som kan virke litt rart til å begynne med, er når du velger Windows XP-installasjonen fra startmenyen. Når du gjør det, vil systemet faktisk starte på nytt igjen i stedet for bare å starte operativsystemet. Når den starter på nytt, vil den automatisk starte Windows XP. (Når du velger Windows 8.1 Preview, starter operativsystemet ganske enkelt.) Igjen, dette er slik det er ment å fungere.

Den tredje tingen som kan kaste deg av er hva som skjer hvis du endrer standard operativsystem. Hvis du vil konfigurere Windows XP til å være standard operativsystem, kan du klikke på Endre standardverdiene eller velge andre alternativer nederst på skjermbildet for oppstartsmeny og følge de enkle instruksjonene. Dette betyr at etter at nedtellingen har gått ut, vil systemet starte opp i Windows XP i stedet for Windows 8.1 Preview. Når du imidlertid gjør Windows XP til standard operativsystem, endres også oppstartsmenyen. Nå vil du se Windows XPs svart-hvite oppstartsmeny som den som er vist i Figur J. Når du bruker Windows XPs oppstartsmeny, vil begge operativsystemene starte umiddelbart når du velger dem fra menyen.

Figur J

Oppstartsmenyen til Windows XP er svart og hvit.

Hvis du senere bestemmer deg for at du liker Windows 8s oppstartsmeny bedre, kan du bytte tilbake. For å gjøre det, start i Windows 8.1-forhåndsvisning, start en ledetekst, og skriv kommandoen

bcdboot c: \ windows

Når du starter systemet på nytt, vil du se Windows 8s oppstartsmeny igjen.

En siste ting du kanskje synes er litt distraherende, spesielt hvis du er en diehard Windows XP-bruker, er at oppstartsmenyen identifiserer Windows XP som den tidligere versjonen av Windows. For å fikse det, trenger du et annet tredjepartsverktøy som EasyBCD. Ved hjelp av gratisversjonen kunne jeg bruke alternativet Rediger oppstartsmeny til å gi nytt navn til menyposten til Windows XP, som vist i figur K.

Figur K

Ved hjelp av EasyBCD kan du gi nytt navn til oppstartsmenyoppføringen. Hva tar du?

Vil du bruke denne teknikken til å eksperimentere med Windows 8.1-forhåndsvisning på Windows XP-systemet ditt? Hva synes du om Windows 8.1? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.


© Copyright 2020 | mobilegn.com