Lag et Windows XP og 7 dual-boot-system iscenesatt for en enkel overføring

Hvis du er som mange Windows-brukere der ute, hoppet du over Vista og kjører fortsatt XP på datamaskinen din. Du har ventet på 22. oktober, og nå som det er her, er du klar til å prøve Windows 7. Systemet ditt er relativt nytt, omtrent tre til fire år gammelt, og du har kjørt Microsofts Windows 7 Upgrade Advisor og maskinvaren er godt på nivå med Windows 7s krav.

Imidlertid er du ikke helt klar til å gi opp XP ennå. Kanskje har du noen applikasjoner som mislyktes Upgrade Advisor-kompatibilitetskontrollen, eller kanskje du ble brent under Vista-debakel. Uansett hva årsaken er, vil du gi det nye operativsystemet en sjanse, men du vil bare ikke legge alle eggene dine i Windows 7-kurven.

Så du funderer på ideen om å installere Windows 7 i en dual-boot-konfigurasjon langs siden av Windows XP. Hvis du gjør det, vil både Windows XP og Windows 7 stå til din disposisjon, noe som vil være en stor fordel når du begynner eksperimentasjonen. Du kan undersøke Windows 7, men når du trenger å gjøre noe, kan du starte tilbake i Windows XP. Denne typen konfigurasjon vil også være nyttig hvis og når du bestemmer deg for at du vil flytte til Windows 7.

Migrering av innstillinger, dokumenter og applikasjoner fra XP til 7 er en mye mer avslappet opplevelse når du bare kan starte opp i Windows XP for å sjekke hvordan noe er satt opp og deretter starte opp i Windows 7 for å lage den samme konfigurasjonen på nytt. Igjen, hvis noe ikke helt fungerer riktig i 7 eller tar lengre tid å få akkurat slik du vil ha det, kan du starte opp i Windows XP og få gjort arbeidet ditt. Når du har mer tid, kan du starte opp i 7 og jobbe med det mer.

Hvis ting fortsetter å gå tilfredsstillende og du får det bra i Windows 7, vil du på et tidspunkt i fremtiden fjerne dual-boot-konfigurasjonen. Når du gjør det, vil du angi Windows 7 som det primære operativsystemet og deretter fjerne Windows XP. For at denne typen overganger skal fungere så smidig som mulig, må både Windows XP og Windows 7 installeres på den samme harddisken, men på separate partisjoner.

I det siste, hvis du bare har en partisjon på harddisken, kan det å lage denne typen konfigurasjon være en vanskelig operasjon som krevde kostbar tredjeparts diskpartisjonsprogramvare. Heldigvis er de dagene lenge borte. I dag kan du finne flott programvare for diskpartisjonering, for eksempel Easeus Partition Master Home Edition 4.0.1. Og best av alt, Easeus Partition Master vil trygt justere partisjoner mens du holder data intakte.

I denne utgaven av Windows Vista og Windows 7-rapporten vil jeg vise deg hvordan du bruker Easeus Partition Master Home Edition for å enkelt endre størrelsen på den eksisterende Windows XP-partisjonen og deretter installere Windows 7 i en dual-boot-konfigurasjon på den samme harddisken. I en fremtidig artikkel skal jeg vise deg hvordan du fjerner konfigurasjonen med dual-boot og konfigurerer Windows 7 som det primære operativsystemet.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis TechRepublic Download.

Lag en sikkerhetskopi

Selv om Easeus Partition Master trygt kan justere partisjoner mens du holder data intakt, vil du sikkerhetskopiere alle dataene dine - minst en gang og kanskje to ganger, bare i tilfelle. Kanskje bare lage kopier av alle datafilene dine på CD / DVD eller på en ekstern harddisk. Selv om det kan høres ut som overdreven, vil det å ha en ekstra sikkerhetskopi gi deg trygghet.

Opprette en partisjon for Windows 7

Når du har lastet ned og installert Easeus Partition Master Home Edition, er det enkelt å re-partisjonere Windows XP-harddisken. Når du starter Partition Master, vil du se partisjonen din i et pent organisert brukergrensesnitt, som vist i figur A. Som du ser, på mitt eksempelsystem her, har jeg en 120 GB harddisk som er konfigurert med en 114 GB partisjon som Windows XP er installert på.

Figur A

Easeus Partition Master Home Edition gir et like brukervennlig grensesnitt.
For å begynne, velg partisjonen din og klikk deretter på Endre størrelse / flytt-knappen. Når du ser dialogboksen Endre størrelse / flytt partisjon, spesifiser størrelsen på den nye partisjonen i boksen Partisjonstørrelse. Som du ser i figur B, har jeg ganske enkelt delt min 114 GB partisjon i to ved å skrive 59616 i boksen Partisjonstørrelse.

Figur B

På mitt eksempelsystem delte jeg min 114 GB partisjon i to.
Klikk OK for å fortsette. Når du gjør det, vil du gå tilbake til hovedskjermbildet og se hvordan Endre størrelse-operasjonen vil endre partisjonen når den er fullført, som vist i figur C.

Figur C

Partition Master vil vise deg hvordan den nye partisjonskonfigurasjonen din vil se ut.
Klikk på Bruk-knappen for å starte operasjonen. Når du gjør det, vil du se en bekreftelsesdialogboks etterfulgt av en advarsel, som vist i figur D. Bare trykk på "Ja" for å arbeide gjennom begge deler.

Figur D

Etter at du har klikket på Bruk-knappen, vil du jobbe gjennom flere dialogbokser.

Når du klikker på det siste Ja, vil systemet starte på nytt og starte opp i et Partition Master-miljø som vil utføre størrelsesoperasjonen. Når det er ferdig, vil det slå av systemet ditt, og du må deretter slå det på manuelt. Når du gjør det, vil du se en Partition Master-skjerm som forteller deg at operasjonen var vellykket, og Windows XP vil starte opp normalt.

Hvis du starter Partition Master igjen, vil du se den nye partisjonen, som vist i figur E. Når du har lukket Partition Master, er du klar til å installere Windows 7.

Figur E

Når Windows XP har startet opp, kan du starte Partition Master igjen for å sjekke den nye partisjonskonfigurasjonen.

Installere Windows 7 på den nye partisjonen

For å begynne, sett inn Windows 7 DVD i den optiske stasjonen og start Windows XP på nytt. Når systemet starter opp fra DVD-en, starter du installasjonsprosedyren som du normalt ville gjort. Når du blir bedt om å velge installasjonstype, velger du Tilpasset (avansert) alternativet, som vist i figur F.

Figur F

Når du blir bedt om å velge installasjonstype, velger du Tilpasset (avansert) alternativet.
Om et øyeblikk blir du bedt om å velge hvor du vil installere Windows 7, som vist i figur G, og vil velge den nye partisjonen. Deretter klikker du på Neste-knappen og fortsetter med installasjonsprosedyren slik du normalt ville gjort.

Figur G

Deretter velger du den nye partisjonen og klikker Neste.

Oppstart av Windows 7

Når du starter systemet på nytt, ser du Windows Boot Manager-menyen, og du vil se at installasjonsprosedyren navngir den nye installasjonen Tidligere versjon av Windows, som vist i figur H.

Figur H

Når du ser Windows Boot Manager-skjermen, kan du velge å starte opp enten Windows XP eller Windows 7.

Du kan nå enkelt starte opp mellom Windows XP og Windows 7 og migrere innstillingene og dataene dine på fritiden. Når du er klar til å gi opp Windows XP, vil du kunne gjøre Windows 7 til ditt primære operativsystem og gå videre.

Hva tar du?

Er du en Windows XP-bruker som vil installere Windows 7 i en dual-boot-konfigurasjon? Hvis ja, vil du bruke denne eller en lignende prosedyre for å konfigurere en dual-boot-konfigurasjon? Hvis du har spørsmål eller kommentarer angående denne teknikken, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

TechRepublics nyhetsbrev om Windows Vista og Windows 7, levert hver fredag, tilbyr tips, nyheter og skuttknapp på Vista og Windows 7, inkludert en titt på nye funksjoner i den siste versjonen av Windows OS.

Les den andre artikkelen i denne serien, Migrer til Windows 7 fra en XP dual-boot-konfigurasjon, og lær hvordan du trygt kan angre Windows XP og 7 dual-boot-systemet, fjerne Windows XP og bare starte Windows 7 som ditt primære operativsystem.

© Copyright 2021 | mobilegn.com