Lag din egen klassiske startmeny i Windows 7

I sin nylige artikkel, "The Most Popular Windows Blog Tips of 2010", rapporterte CBS Interactive Senior Editor for TechRepublic, Mark Kaelin, at det mest populære Windows 7-tipset av 2010 i Windows Blog var min februar 2010-artikkel "Sett den klassiske startmenyen i Windows 7 med Classic Shell. " Dette overrasket meg virkelig fordi den mest populære artikkelen dekket hvordan man kan fjerne en Windows 7-funksjon i stedet for hvordan man bruker en av Windows 7s nye funksjoner.

Det er bare å vise deg at gamle brukergrensesnitt dør hardt.

I alle fall er Classic Shell et veldig bra program og må være populært ettersom det jevnlig har avansert fra versjon 0.9.10 til versjon 2.9.2. Å bruke Classic Shell er imidlertid ikke den eneste måten du kan få en klassisk startmeny i Windows 7. Faktisk kan du lage din egen klassiske startmeny og plassere den rett ved siden av den nye startmenyen i Windows 7. Med dette side om side-arrangement kan du ha det beste fra begge verdener. Du kan bruke den tilpassede klassiske startmenyen for de fleste oppgavene dine og deretter bruke Windows 7s nye startmeny når du har tid til å bli vant til hvordan det fungerer.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg vise deg hvordan du lager din egen klassiske startmeny i Windows 7 rett ved siden av operativsystemets nye startmeny.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting og som et skjermbilde med lysbildefremvisning.

Bruke en verktøylinje

For å lage din egen klassiske startmeny i Windows 7, bruker du verktøylinjefunksjonen. Som du vet, har denne funksjonen vært en del av Windows-operativsystemet i lang tid, og lar deg lage verktøylinjer rett på oppgavelinjen.

For å begynne, høyreklikk på et tomt sted på oppgavelinjen, hold musepekeren over verktøylinjene og velg kommandoen Ny verktøylinje, som vist i figur A. (Legg merke til Lås oppgavelinjen-kommandoen, du må bruke den i neste trinn.)

Figur A

Åpne verktøylinjene-undermenyen og velg kommandoen Ny verktøylinje.
Når du ser den nye verktøylinjen - Velg en mappe-dialogboks, skriver du inn følgende bane i mappe-tekstboksen, som vist i figur B.

C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start-menyen

Figur B

Skriv inn banen til Start-menymappen i tekstboksen Mappe.
For å fortsette, klikk på Velg mappe-knappen. Du vil da se Start Menu Toolbar vises ved siden av varslingsområdet, som vist i figur C.

Figur C

Den nye startmenyverktøylinjen vises ved siden av varslingsområdet.
Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Flytte på Start Menu Toolbar

Nå som du har opprettet Start Menu Toolbar, vil du flytte den ved siden av Windows 7s Start-knapp. For å gjøre det, høyreklikk på oppgavelinjen og velg Lås oppgavelinjen for å fjerne avmerkingen. Når oppgavelinjen er låst opp, holder du musepekeren over verktøylinjestangen, til venstre for "S" i Start-menyen. Når pekeren blir til en dobbelhodet pil, klikker du bare og drar verktøylinjehåndtaket mot Start-knappen, som vist i figur D. Når du gjør, drar du håndtaket litt under eller over ikonene på oppgavelinjen for å få Start Menu Toolbar til sin nye posisjon.

Figur D

Når pekeren blir til en dobbelhodet pil, klikker du bare og drar verktøylinjehåndtaket til Start-knappen.
Når du plasserer den, vil du se alle mappene i Start-menymappen. For å skjule dem, klikk og dra oppgavelinjehåndtaket, til høyre for "u" i Meny, til venstre for å dekke opp mappene, som vist i figur E.

Figur E

Klikk og dra oppgavelinjehåndtaket så langt til venstre som du kan dra det.
Høyreklikk nå på oppgavelinjen og velg Lås oppgavelinjen-kommandoen. Når du gjør det, vil du se en liten bivirkning - bare en kant av mappeikonet vises, som vist i figur F. Det er imidlertid ingenting å bekymre seg for.

Figur F

En liten bivirkning av teknikken gjør at en del av mappeikonet er synlig på oppgavelinjen.

Fyll ut den klassiske startmenyen

På dette tidspunktet inneholder din klassiske startmeny Programmer-menyen og lenker til Standardprogrammer og Windows Update, som vist i figur G.

I Beltchevs klassiske skall inneholder den klassiske startmenyen disse koblingene i tillegg til lenker til dokumenter, innstillinger, søk, hjelp og støtte, kjør og avslutning. Heldigvis kan du fylle din klassiske startmeny med alle disse koblingene. For å gjøre det, må du opprette snarveier på skrivebordet ditt og deretter flytte dem til mappen C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu. La oss se nærmere på.

Figur G

På dette tidspunktet inneholder din klassiske startmeny bare det grunnleggende.

Start Windows Explorer og naviger til mappen C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu. Denne mappen er en spesiell systemmappe, og som sådan vil du ikke kunne opprette snarveiene i den. Så minimer vinduet slik at du har tilgang til skrivebordet.

Dokumenter - - Hvis du vil opprette en snarvei til Dokumenter, klikker du Start-knappen i Windows 7, skriver Dokumenter i søkeboksen, og høyreklikker deretter når Dokumenter vises i resultatlisten. Velg deretter Send til | Desktop (Create Shortcut) -kommando, som vist i figur H.

Figur H

Du bruker Send til | Desktop (Create Shortcut) -kommando for å lage noen av snarveiene.
Kontrollpanel - Hvis du vil opprette en snarvei til Kontrollpanel, klikker du på Start-knappen for Windows 7, og skriv denne gangen Kontrollpanel i søkeboksen. Følg deretter trinnene ovenfor for å lage en snarvei på skrivebordet. I tråd med den klassiske startmenyen, vil du gi nytt navn til denne snarveiinnstillingene. Søk - For å opprette en snarvei til Søk, høyreklikk på skrivebordet og velg Ny | Snarveiskommando. Når du ser dialogboksen Opprett snarvei, skriver du følgende kommando i tekstboksen Sted, som vist i figur I. Sørg for å ta med tykktarmen helt på slutten av kommandoen.

C: \ Windows \ explorer.exe søk-ms:

Figur I

Sørg for å ta med tykktarmen.

For å fortsette, klikk Neste og lagre snarveien med navnet Søk.

Hjelp og støtte - Hvis du vil lage en snarvei til Hjelp og støtte, klikker du på Start-knappen for Windows 7, skriver Hjelp i søkeboksen, og høyreklikker deretter når Windows Hjelp og støtte vises i resultatlisten. Velg deretter Send til | Desktop (Create Shortcut) -kommando. Kjør - Hvis du vil opprette en snarvei til Kjør-dialogboksen, klikker du Start-knappen i Windows 7 og skriver Kjør i søkeboksen. Følg deretter trinnene ovenfor for å lage en snarvei på skrivebordet. Slå av - Hvis du vil lage en snarvei til kommisjonen Slå av, høyreklikker du på skrivebordet og velger Ny | Snarveiskommando. Når du ser dialogboksen Opprett snarvei, skriver du følgende i tekstboksen Sted:

Shutdown.exe -s

For å fortsette, klikk Neste og lagre snarveien med navnet Slå av.

Nå gjenoppretter Windows Utforsker og flytt alle snarveiene fra skrivebordet til mappen Start-menyen. Siden denne mappen er en spesiell systemmappe, vil du se en dialogboks for destinasjonsmappe nektet, som den som er vist i figur J, og må klikke på Fortsett-knappen for å fortsette med Flytt-operasjonen.

Figur J

Du må klikke på Fortsett-knappen for å fortsette med Flytt-operasjonen.
Når du fullfører operasjonen, vil du ha din egen klassiske startmeny i Windows 7, som vist i figur K, uten å måtte bruke noe tredjepartsverktøy. Som du kan se, for å matche den originale klassiske startmenyen, har jeg endret noen av ikonene og brukt dra og slipp for å ordne ikonene på verktøylinjen.

Figur K

Du kan lage din egen klassiske startmeny i Windows 7.

Hva tar du?

Foretrekker du den klassiske startmenyen fremfor den som følger med Windows 7? Vil du bruke denne teknikken for å lage din egen? Hvis du har kommentarer eller informasjon du kan dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg

© Copyright 2020 | mobilegn.com